TBMM İdare Amiri ve MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, Zonguldak'a gelerek MHP İl Başkanı Varol Demirköse'yi parti binasında ziyaret etti. Haberal, ziyarette 18 Ekimde yapılacak il kongresindeki adaylarının Varol Demirköse olduğunu belirtti.

Kongrenin 18 Ekim tarihinde yapılacağını ifade eden Haberal, "Ekim ayı sonu itibari ile 51 vilayetimizin il kongrelerini bitirmiş olacağız. Böylelikle hiç başka kongre yapmamış olsak dahi 14 Mart 2021'de yapacağımız büyük kurultayı yapabilecek duruma geleceğiz. Zonguldak ilinin ilçe kongreleri bitti, hepsini de takip ettim. Zonguldak'ta belki aykırı sesler demeyelim de, eleştiriler, muhalif yaklaşımlar her zaman oluyor. Bu sadece Milliyetçi Hareket Partisi içinde değil, bütün partilerde, yerel teşkilatlarda aynı tartışmalar olur. Ama sonuç itibari ile baktığınız zaman Zonguldak başarılı bir grafik izlemiştir. Kongrelerimiz de gayet başarılı geçmiştir. Katılımlar yerinde olmuştur ve birleştirici olmuştur. Divan Başkanlığı yapan Murat Kotra arkadaşımız bence çok başarılı. Tek adayla gitme konusuna geldiğimizde, 2023 yılındaki seçimler bizim için çok önemli. 2021’deki kurultayımız 2023’ün başarısını şekillendirecek kurultay olacak. Bunun üzerine çağımızın vebası kovid-19 salgını gelince, pandemi kuralları içinde mevcut arkadaşları ayrıştırmak yerine birleştirerek, tek çatı altında toplayarak kongre sürecine gittik." şeklinde konuştu.

DEMİRKÖSE'YE TEŞEKKÜR ETTİ

Konuşmasında MHP İl Başkanı Varol Demirköse'ye teşekkür eden Haberal, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sayın Başkana burada huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. İki tane seçimden sonra birleştirici bir rol üstlendi. Zaten geldiğinden beri camiamızı da ciddi bir şekilde toparladı. Varol Demirköse'yi tek başkan adayı olarak şu anda ben ilan ediyorum. Zaten biz Zonguldak'la ilgili Genel Merkez olarak ilçelerde ve ilde tek adayla gitme kararı almıştık. Varol Başkan, 18 Ekim 2020 tarihinde MHP’nin tek adayı olarak Zonguldak il başkanıdır." (Haber Merkezi)