Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Halil Furat son günlerde kendisi hakkında yapılan eleştirilere ve siyasi geleceği ile ilgili düşünceleri hakkında Yıldırım Yılmaz’a konuştu.

Halil Furat başarılı il başkanları arasında olduğunu belirterek “Her söze söyleyecek bir sözümüz var. Şimdilik herkes konuşsun. Bende kurultaydan sonra gerekli kişiler hakkında gerekenleri söyleyeceğim” dedi.

Furat siyasi geleceği ile ilgili olarak ise “Herkesin bir hedefi vardır. Tabi ki benimde siyasi hedefim var. Milletvekili olmak isterim. Bu yönde arkadaşlarımızın istek ve teveccühleri var” dedi.

“GENEL BAŞKANIMIZA TAM DESTEK VERİYORUZ”

Önceki gün Kozlu İlçe Başkanı Temel Kıral, İl kadın Kolları ve gençlik kolları başkanı ile birlikte genel merkezde bir dizi ziyaretlerde buluna Furat ziyaret izlenimlerini ile ilgili olarak “Genel Başkanımızı, genel başkan yardımcılarımız ziyaret ettik. Kurultay öncesi son gelişmeleri paylaştık. Zonguldak il örgütü olarak 12 delege ve 2 milletvekilimizle birlikte genel başkanımızın yanındayız. Ona tam destek vereceğiz. Genel başkanımızla samimi bir sohbet gerçekleştirdik. Zonguldak’ı konuştuk. Kurultay sonrası Zonguldak ile ilgili ne gerekiyorsa yapılacaktır” dedi.

“BİRAZ İNSAFLI OLSUNLAR”

İl başkanı Furat yaşanan istifalar ve yaşanacağı iddia edilen istifalarla ilgili olarak ise “Bana 4 arkadaşımızın istifası geldi. Bunun dışında gelen veya bana ulaşan bir istifa yok. Evet parti içinde bir huzursuzluk var. Ama şimdi kurultay zamanı. Kurultay sonrasında gewreken neyse yapılacak. Bu yapılanlar partimize zarar veriyor. Biz bir lafı söylerken çok düşünüyoruz, ama arkadaşlarımız aklına gelen herşeyi konuşuyorlar. Buda partiye zarar veriyor.  Biraz insaflı olsunlar. Kurultay sonrası gerekenler konuşulur ve ne gerekiyorsa yapılır” dedi.

“HERKESE SÖYLEYECEK BİR SÖZÜMÜZ VAR”

İl başkanı Furat Muslu Belediye Başkanı Sebahattin Adıyaman’ın eleştirileri ile ilgili olarak “Bu sözleri kurultaydan sonra değerlendireceğiz. Zonguldak kamuoyu kimin ne niyetle neleri söylediğini çok iyi biliyor. Herkese verecek bir cevabımız ve söyleyecek sözümüz var. Kurultay öncesinde yeni bir tartışma yaratmak istemiyorum.  Bu nedenle şimdilik susuyorum” dedi

“HABERAL HOCA İLE ARAMDA BİR SORUN YOK”

İl başkanı Furat son günlerde gazetelerde kendisi hakkında çıkan eleştirilere ve Mehmet Haberal ile arasında sorun var iddialarına ise “Bu teşkilatta Haberal hocanın haberi olmadan hiçbir şey olmaz. Kendisi ile çok iyi bir diyaloğumuz var. Maalesef Zonguldak basınında bazı arkadaşlar zaman zaman partinin huzurunu bozmak için bazı eylemlere giriyorlar. Tekrar söylüyorum Haberal hocamızın Zonguldak’ta olan biten her şeyden haberi vardır. Biz partimizi sükunetle kurultaya götüreceğiz” dedi.

Furat komisyon seçimi hakkında çıkan madde tartışmaları ve gündem tartışmalarına ise hazırlık komisyonları ile ilgili 14. madde açık ve nettir. 14. Madde derki , Genel Başkanlık Parti Meclisince kurultaya sunulacak rapor ve karar tasarılarını, kurultay tarihinin duyuruluşu ile birlikte, il başkanlarına ve T.B.M.M. Grubu’na gönderir. Kurultayda kurulacak komisyonların adlarını da bildirir. T.B.M.M. Parti Grubu ve her ilin kurultay temsilcileri, kendi aralarında toplanarak rapor ve

karar tasarılarını incelerler; görüşlerini saptarlar, ancak bağlayıcı kararlar alamazlar. Bu toplantılarda T.B.M.M. Grubu ve iller katılmak istedikleri kurultay hazırlık komisyonlarını belirlerler. Bu komisyonlar için T.B.M.M. Grubundan iki ve illerden birer üye görevlendirilir, görevlendirilen üyelerin adları Genel Başkanlığa ivedilikle bildirilir. Hazırlık komisyonlarına Genel Başkanın görevlendireceği üçer üye de katılırlar. Hazırlık komisyonlarını Genel Başkan kurultaydan önce toplantıya çağırır. Ogün kü toplantımızda da iddia edildiği gibi seçim maddesi yok. Gündemde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezinin 18.08.2014 tarih ve 3168 sayılı yazısına istinaden tüzük komisyonu temsilcisi hakkında Görüşülmesi maddesi vardı.  Bu işler bu kadar ufak olmamalı. Bu partiye zarardan başka bir şey vermeyenler bugün en çok konuşanlar. Ama ben daha fazla bir şey söylemek istemiyorum. Kurultaydan sonra gerekenleri söyleyeceğim” dedi.

“MİLLETVEKİLİ OLMAK İSTERİM”

CHP İl Başkanı Halil Furat siyasi geleceği ile ilgili olarak ise “Her insanın mutlaka siyasette bir hedefi vardır. Bizimde arkadaşlarımız bunu zaman zaman dillendiriyorlar. Biz birlik içinde çalışıyoruz. Haberal hocamız Zonguldak’ta var olduğu sürece ve milletvekilliğine devam edeceği sürece, benim aday olmam gibi bir düşüncem olsada asla onun önüne geçmem. O bizim büyüğümüzdür. Onun söyleyeceği şeyler bizim için önemlidir. Eğer böyle bir düşüncesi olmazsa tabiki bende milletvekili olmak isterim. Yerel seçimlerde başarılı olmuş 12 belediye kazanmış, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir oy almış şehrin il başkanı olarak bu hakkı kendimde görüyorum” dedi.