Furat, Zonguldak’ı eski günlere geri getirecek ismin kendisi olduğunu söyledi

Zonguldak CHP Milletvekili aday adayı Halil Furat Camlı Köşk’te gerçekleştirilen törenle tüm CHP il, ilçe teşkilatından halka adaylığını resmileştirdiğini duyurdu. Halil Furat, Zonguldak’ı eski günlerindeki sosyal ve ekonomik yapısına döndürecek, şehrin kendi benliğini bulmasına ön ayak olacak tek partinin CHP olduğunu vurgulayarak, yeni bir Zonguldak’ın inşa edileceğini, şehrin de baş mimarı olacağını belirtti. Toplantıya Çaycuma Belediye başkanı Bülent Kantarcı, CHP il başkanı Ertuğrul Koltuk, ilçe başkanları, partililer, Belediye meclis üyeleri, milletvekili aday adaylarından Oğurtan Şendoğan ve partililer katıldılar. Yoğun kalabalığa bulunduğu toplantıda Furat, Cumhuriyet Halk Partisi’ni tüm kalbiyle kucaklayıp, şerefiyle seçim sürecinin galiplerinden biri olacağını ifade etti.

Adaylığını resmileştiren Furat halka seslenişinde vicdanın ve sandığın eşdeğerliliğinden bahsederek tek doğru yolun CHP olduğunu sözlerine ekledi. Furat, salondakilere ve basına hitaben yaptığı konuşmasında öncelik verdiği şehrin iç ve dış sorunlarından verilen büyük orandaki göçe kadar problemlerin arttığına dikkat çekti. 30 Mart seçimlerine değinen Furat parti bünyesinde attıkları istikrarlı adımlara rağmen hükümet yanlısı bazı yetkililerin şahsını ve partisini lekelemeye çalıştığını ve hatta basının bu durumlarda yanlı davrandığını iddia etti. Vatandaşlara seslenen Furat, ellerini vicdanlarına, fikirlerini ise sandıklarına koymaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Furat konuşmasında Harun Akın ile Şerafettin Turpcu’ya da eleştiriler getirdi, parti üzerinde oynanmış oyunların kimseye yaramadığını söyleyerek geçmişte çıkarları uğruna partisini terk edenlerin şimdi tekrar geri dönerek halkı kandırma yoluna gittiklerini ama kimseyi kandıramadıklarını belirtti.

Kendi il başkanlığı döneminde başarılı bir yerel seçim geçirdiklerini de hatırlatan Furat ancak bunu çekemeyenler olduğunu belirterek Bizans oyunlarıyla partide deprem yapıldığını belirtti.

Üyelerin kimin ne olduğunu çok iyi bildiğini söyleyen Furat; “ben ve ailem yıllardan beri bu partiye çok şey verdik, bundan sonra da vereceğiz, bizde partiye küsüp başka partiye gitmek yoktur, listenin başında da olsam, sonunda da olsam partime çalışacağıma namus sözü veriyorum” dedi.