CHP Mersin Milletvekili aynı zamanda CHP Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Zonguldak’a gelerek CHP İl Başkanlığı’nda yaptığı basın açıklamasında parti içi eğitim kurumsallaştırdıklarını söyledi. Bülent Ecevit Siyaset Okulu adı altında Zonguldak’ta bulunduklarını dile getiren Atıcı, biz Türkiye’nin her yerinde parti eğitmenleri yetiştirerek ve parti eğitmenlerinin de partilerde eğitim vermelerini sağlayarak daha bilinçli üyeler yetişmesini sağlıyoruz. Diğer yandan da sosyal projeler yaparak halkla doğru ve etkin iletişim kurmaya çalışıyoruz.” dedi.

“SEÇMENLE DOĞRU İLETİŞİM KURMAK ÖNEMLİ”

Zonguldak’ta bulunma nedenlerinin ve parti için eğitim çalışmalarının sebeplerini ifade eden Atıcı, “Özellikle 1 Kasım’dan sonraki dönem de parti okulu partinin diğer kurumları gibi yaptıklarını masaya yatırmıştır. Daha ‘iyi ne yapabilirim’ diye düşünmüştür. Geriye baktığımız zaman Cumhuriyet Halk Partisi 7 Haziran’da belki tarihinin en kapsamlı seçim bildirgesini yürürlüğe koymuştur. Buna hiç şüphe yoktur. İktidar partisi de yaptığımız bütün projeleri kopyalamış ve uygulamaya çalışmaktadır.  Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde bu kadar yaygın bir şekilde ön seçim yapılmış. Milletvekillerimiz üyeler tarafından büyük oranda seçilerek örgütlerinde desteğiyle 7 Haziran seçimlerine hazırlanmıştır.  Hal böyle olduğu halde Cumhuriyet Halk Partisi neden istediği başarıyı elde edememiştir. Sorusunu soruyoruz. Buradaki en temel noktanın seçmenle sürekli seçim zamanı değil doğru ve etkin iletişimden geçtiğinin tespitini yapmıştır. Bu nedenle seçimlerden hemen sonra hiç yoruldum demeden, hiç uykusuz kaldım demeden, hiç daha seçimlere çok var demeden çalışmalarına başlamış, önce kendi üyelerini bununla birlikte oluşturduğu projelerle halkla iç içe sürdürme kararlılığı almıştır. İşte parti okulunun Zonguldak’ta bulunma sebebi budur.” diye konuştu.

“NAMUSU GİBİ KORUMUŞTUR”

CHP’nin halkın oyunu korumaya devam edeceğin söyleyen Atıcı; Cumhuriyet Halk Partisi tıpkı söz verdiği gibi sözünü tutmuştur. Ve vatandaşın oyu sandığı gittikten sonra bütün oyları namusu sayarak sandıklarını korumuştur. Korumaya devam edecektir. Ancak bizler vatandaşın oyunu sandığa girmeden önce zaman zaman etik ve ahlaki olmayarak, zaman zaman şantaj ve rüşvetle, zaman zaman ikna ile siyasi etiğe sığmayacak bir şekilde yönlendirmeye sığmayacak bir şekilde yönlendirilmiştir. İşte bu yüzden Cumhuriyet Halk Partisi seçimden hemen sonra ayağı kalkmış ve vatandaşın oyunu haksız bir şekilde başka partiler tarafından alınmasına engel olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi’nin amacı vatandaşları doğru bilgilendirerek onların özgür iradeleriyle ilgili oy kullanmalarını sağlamak işte parti okulu yaptığı işlerle evlere girerek seçmenlere doğru etkin ve sürekli ilişki kurarak onların doğru karar vermesine çalışmaktadır.” şeklinde konuştu.

“HALKIN GÜVENİNİ KAZANACAĞIZ”

Atıcı, halkın güvenini kazanarak partilerinin kendi emeğiyle, bilgisiyle, donanımıyla iktidara geleceğini belirterek, “Emeğin başkentindeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi’de kendi emeğiyle iktidara gelmek istemektedir. Biz çok iyi biliyoruz ki dini söylemler kullanmak Türkiye’de oyları artırabiliyor. Bunu bildiğimiz halde kesinlikle kullanmayacağız. Laik demokratik sosyal hukuk devletinde dini işleri vatandaşların kendisi ile Allah arasındaki ilişkisini siyasetle kirletmek istemiyoruz. Biz siyasette güç ve para kullanarak oy alınabileceğini biliyoruz. Bunu dünde yapmadık bugün yapmayacağız. Biz siyasetin parayla satın alınacak bir güç olduğunu düşünmüyoruz. Geriye kalan tek bir şey ve o da emek. Cumhuriyet Halk Partisi kendi birikimiyle, donanımıyla ve kadrolarıyla emeğini ortaya çıkaracaktır. Yani şu anda yönetilemeyecek  konumda olan ülkeyi çok daha iyi yöneteceğini iyi biliyoruz. Yönetilmeyi sağlayabilmek için de oya sahip olmamız gerektiğini de biliyoruz. İşte bu çalışmalarla biz  Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu duruşunu halka anlatarak onların önce sempatisini sonra güvenini ve oyunu kazanmak istiyoruz. Bu uzun soluklu bir iştir. Önümüzde 3 yıl var. Tabii erken seçim olabilir. Referandumlar olabilir adı koyulmuş seçime 3 sene var. Bu 3 yıl içerisinde biz stratejik bilinçli ve akıllı davranarak bütün evlere girmeyi hedefliyoruz. Biz çok iyi biliyoruz bir insanın sadece elini sıkarsanız size oy vermez. Köye gittiniz diye köylü size oy vermez. Hele ki seçim zamanı gittiyseniz hiç vermez.” ifadelerini kullandı.

“BİLİNÇSİZ SİYASET YAPILIYOR”

Atıcı sorunların eğitimle çözüleceğini, iktidarın bilinçsiz siyaset yaptığını dile getirerek “Elbet teki insanlar eğitimle daha bilinçli hala gelir, entelektüel seviyeleri de yükselir. İnsanlar eğitim aldıkça ideoloji konuşmaya başlarlar. Umarım diğer partilerde de benzer çalışma olur. Böylece sokakta veya mecliste sözün bittiği yerde kavga başlamaz. Ancak eğitimsiz olan, konuşacak lafı olmayan, üretken bir fikri olmayan insanlar şiddete başvururlar işte biz bütün partileri benzer yolarla halkın güvenini kazanmasını arzu ediyoruz. Halkımızda bunlar içerisinde en iyisini seçmesini diliyoruz. Diğer yollarla iktidara gelinmesinin önünün kesilmesini istiyoruz. Temel amacımız bu. Bu şekilde üretilen siyasetlerde bu şekilde yönetilen bir ülkede insanlar aç kalmazlar. Bugün Türkiye de işsizlik yüzde 10’nun üzerindedir. Daha da vahimi gençler arasındaki işsizlik yüzde 20’nin üzerindedir. Böyle bir insanların iş bulamadığı ortamda aile düzeni kalmaz, suç oranı artar. Bugün uyuşturucu konusunda maalesef kullanım yaşının 10’lara indiğini görüyoruz. Neredeyse okulların kantinlerinde bonzai satılacak duruma gelmiştir. Bütün bunların nedeni yapılan bilinçsiz siyasettir.” açıklamasında bulundu.

“CHP TÜRKİYE’NİN SİGORTASIDIR”

Partilerinin Türkiye için olmazsa olmazı olduğu söyleye Atıcı, “Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin çimentosu olmalı, sigortası olmalı ve bu duruma el koymalı işte bul bilinçle parti okulu çalışmaları devam ettirilmektedir. Her gün gelen şehit haberlerinden tutun evine ekmek götüremediği için cinayet işleyen insanlara kadar dış politikalarda kapanan kapılar yüzünden ürünü elinde kalan çiftçiye kadar, taşeron işçisinden doktoruna kadar herkes iş bunalımı içerisinde bunun tek bir nedeni vardır. Türkiye iyi yönetilememekte. Türkiye’nin iyi yönetilmesi için Cumhuriyet Halk Partisi’nin derhal görev alması gerekiyor. Biz bu görevin demokratik yollarla ve emekle alınacağını biliyoruz.” diyerek sözlerini bitirdi. (Aykut KARA)