MHP Zonguldak Belediye Başkan adayı Hamdi Ayan, Cumhur ittifakının gündeme geldiği zaman AKP’lilerin kendisinin çekilmesini istediğini; ancak kendisinin AKP adayı hakkında böyle bir talepte bulunmadığını kaydetti. Toplantıda AKP’nin yalanını ortaya çıkaracağını sözlerine ekleyen Ayan, "Öyle talep olduğunu herkes biliyor. Onlar dememişse yalan söylemiş olurlar, yalanlarını ortaya çıkartırım” dedi.

“HERKESİN OYUNA TALİBİM”

Ayan, dün düzenlediği basın toplantısında şöyle konuştu: "İnsanlarımızın kafasını karıştıranlar oldu, inadına halkımız yanımızda oldu, bize sahip çıktı. Bizim için en uygun olanı yarışmaktır. Bu süreçte genel merkeze AKP'nin adayı çekilsin talebim olmamıştır. Ben ekibimizle beraber Zonguldak'ta yarışa hazır olduğumuzu söyledim. Zonguldak'ı bizlere teslim ettiler, onları mahcup etmeyeceğiz. Siyasi kutuplaşma bir kenara bırakılmalı ve hizmet edilmelidir. Bizlerden de toplantıları yapmamızı isteyen vatandaşlarımız var, şimdi onların da bize sahip çıkmalarını istiyorum. Herkesin oyuna talibim. " şekline konuştu.

CHP’YE ŞANS VERMİYORUM”

AKP heyetinin Genel Merkeze gidip görüştüklerini bildiğini öne süren Ayan, “Biz MHP olarak bu seçimde daha avantajlıyız. Adayların ve projelerin öne çıktığı yarış ortaya çıkıyor. Kendimizi avantajlı görüyoruz. CHP'ye şans vermiyorum. Zonguldak artık deneme tahtası değil, favori biziz. Kimse kimsenin oyunu tekelini almış değildir. CHP'nin bu yarışta üçüncü olacağını düşünüyorum, yüzde 50 oy alacağım. Anketler de bizden yana çıkıyor. Favori olduğumuz görünüyor." dedi.