Aday adaylarının belirlemesi yapıldığında kim çıkarsa çıksın adaymış gibi arkasında çalışacaklarını söyleyen Alpago, bütün aday adaylarının şansının eşit olduğunu söyledi.

Kendisini her türlü etkinlikte yalnız bırakmayan partili kadınları da ziyaret Alpago, “Kadın dayanışmasını hayatın her aşamasında güzelliğini yaşamış bir kadın olarak sevgili kadın arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Zonguldak ikinci sıra kontenjan aday adaylığı müracaatında bulunduğunu belirten Alpago; “Gerek siyasi partiler yasası gerek cumhuriyet halk partisi tüzüğü gerekse buna bağlı olarak çıkarılan yönergelerde siyasi partilerin önceki adayları kadar belli sayıda da kontenjan adaylarda söz konusudur. Bende bu hakkımı kullanarak Zonguldak ikinci sıra kontenjan adayları için biz tercih yaptık. Şüphesiz benim dışımda başka kontenjan adaylarda vardır, çokta doğaldır olmaları. Eğilim yoklamasından çıkan bütün arkadaşlarımı kutluyorum onlara da başarılar diliyorum. Sonuçta kontenjan adaylığı genel merkezi yapacağın bir değerlendirmedir. Hepimizin şansı eşittir. Hepimiz de birbirimize eşit mesafede olmalıyız. Kim çıkarsa biz diğer aday adayları adaylığı belli olarak el birliğiyle yine devam ederiz” şeklinde konuştu.

Milletvekili aday adaylarına başarılar dileyen İl Başkan Yardımcısı Volkan Alkaç, genel merkezin belirleyeceği kararla adayların 7 Nisan 2015’te belirleneceğini söyledi.