Zonguldak CHP İl Başkanı Ahmet Altun, Parti binalarına düzenlenen hain saldırıyı, partililer ile birlikte yaptıkları basın açıklaması ile kınadı.
CHP’liler 21.02.16 tarihinde Pazar günü saat 17:30’da CHP Zonguldak il ve ilçe Başkanlığı binasına yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını açıkladılar. CHP, basın açıklamasında, yapılan bu saldırının, karanlığı aydınlığa çıkarma mücadelesi veren insanların, her kademedeki emekçilere ve Zonguldak hem yurt dışı hem de yurt içi onları destekleyen 138 bin, Türkiye genelindeki 12 milyon destekçisine bir hakaret olduğu söylendi. Konu ile adli sürecin devam ettiğini ve bu durumun sonuna kadar takipçileri olacaklarını kamuoyuna sonucu paylaşacaklarını bildirdiler. Bu süreçte hiçbir CHP mensubunun provokasyonlara alet olmayacağını ve tüm bu tahriklere karşı asla tavırlarından ödün vermeyeceklerini dile getirdiler. Zonguldak’tan hiçbir partinin ise geçmiş olsun demek için aramadıklarını da belirttiler. Saldırıyı düzenleyen kişinin sarhoş olup olmadığı ise partililer arasında hala tartışılıyor. Ahmet Altun sözlerine şu şekilde devam etti, “Bu konunun detaylarını araştıracağız ancak yapılan saldırıların bu güne kadar CHP’ye yönelik sürdürülen saldırgan tutumdan güç aldığını düşünüyoruz. Halkın kutuplaştırılması ve kendilerinden olmayanı ötekileştirme çabasının, Zonguldak’ta ilk defa böyle bir olay yaşanmasıyla bağlantısı olduğunu düşünüyoruz.

Kendi partilerine tek kelime dahi edemeyen kişiler, kendilerini ispatlamak için CHP’ye saldırmaktadır.

Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarının yok edilmeye çalışıldığı bu tek adam düzenine karşı, cumhuriyetimize ve demokrasiye sahip çıkmak zorundayız.

PKK ile çözüm süreci adı altında kol kola yürüyen AKP, uyarılara kulak asmamış, bildiğini okumuştur. Halktan gizli yapılan pazarlıkların ne gibi sonuçlara yol açtığını hepimiz acı şekilde görüyoruz.

Her gün gelen şehit haberleriyle birlikte, şehirlerimizin ortasında patlayan bombalar, terörün tırmandığının ve olağanüstü bir gündem maddesi haline geldiğinin göstergesidir. Son terör saldırısı AKP’nin artık Türkiye’yi yönetemediğinin göstergesidir.

Yapılan bu hain saldırıyı bir kez daha kınıyor, her şeye rağmen yolumuza kararlılıkla devam edeceğimizi bir kez daha belirtiyor, bu süreçte yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz."

(Eda Kavtelek)