Partisinden istifa kararı almasıyla kamuoyunda gündem yaratan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Cavit Zülfikar, istifa sürecini anlattı. CHP dışında hiçbir partiye çalışmayacağını belirten Zülfikar, “Merkez Bankası’nın parasını önüme koysalar başka bir partiye geçmeyi düşünmüyorum. Hiç bir partiden de bana bu konuda teklif gelmemesini rica ediyorum” dedi.

Şuanda bağımsız meclis üyesi olarak görev yapacağını belirten Zülfikar, “15 gün önce CHP il örgütünün yapmış olduğu toplantıda istifamın kabul edildiğini bana şifai olarak söylemişlerdi. Bugün de yazılı bir kağıt aldım. İstifayı Mart ayının sonunda vermiştim ve bugüne kadar beklettiler.

 İl Başkanı ile yemekte bir araya gelen Zülfikar, arkadaşlarının da aracılığıyla partiye geri dönme konusunda basın açıklaması yapma kararı aldıklarını ancak bu kararı hayata geçirmediklerini ifade etti.

“Nedenini bilmiyordum”

Hala sosyal demokrat olduğunu ifade eden Zülfikar, planlanan basın açıklamasının ise neden hayata geçirilmediğini bilmediğini belirtti. Meclis Toplantılarında MHP Teşkilatının arka sıralarında yer bulan Zülfikar, “Hiç bir zaman fikrimden kimseye ödün vermedim. Bundan sonra da vermem. Meclis üyeliğim devam ediyor ve meclis üyesi olarak görev yapmaya devam edeceğim. Tabi ki istifamın kabul edilmesi, yarın öbür gün partiye tekrar dönmeyeceğim anlamına gelmiyor. İstediğim zaman partiye dönme hakkına sahibim. Bu konu ile ilgili söylenecek pek bir söz yok. Zaten istifamın kabul edilmesini bekliyordum” dedi.

Zülfikar; “Merkez Bankası’nın parasını önüme de koysalar, başka partiye geçmem”

CHP’den istifa etse de her zaman CHP için çalışacağını söyleyen Zülfikar, “CHP'nin dışında hiçbir partiye oy istemeyeceğim. Merkez Bankası’nın parasını önüme koysalar başka bir partiye geçmeyi düşünmüyorum. Hiç bir partiden de bana bu konuda teklif gelmemesini rica ediyorum. Çünkü Zonguldak'ta yaşıyoruz. Herkes birbirini tanıyor. Birbirimizi incitmemeye özen göstermeliyiz “şeklinde konuştu.

DERYA AKTAŞ