CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk:

 “Hükümet kurulursa terör biter”

 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, yaklaşan kongre süreci nedeniyle üye isimlerinin bir hafta boyunca parti binalarında asılı kalacağını, 15 Ağustos’tan itibaren 19 mahallede delege seçimi yapacaklarını ve seçim takvimini önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını söyledi.

 “YETER Kİ KOALİSYON KURULSUN”

 Türkiye’nin kaos ortamından çıkması için biran önce koalisyon hükümetinin kurulması gerektiğini, ülkenin bir seçimi daha kaldıramayacağını söyleyen Koltuk, “Terör hepimizin canını acıtıyor. Türkiye’de bir belirsizlik var. En büyük belirsizliğin başında koalisyonun kurulamamasından dolayı gelen bir belirsizliktir. Gidişat iyi değil. Türkiye iyi bir yere gitmiyor. Her geçen gün terör olayları artıyor. Yarın hangi ilimizde bu olayların sıçrayacağı belli değil. Ama bir an önce bu terörün bitirilebilmesi için hükümetin kurulması şarttır diye düşünüyorum. Bu AKP ile CHP arasında olur veya AKP ile MHP arasında olur, kimle olursa olsun yeter ki koalisyon bir an önce kurulsun. Bu terör işine el atılarak bir an önce terörü durdurulması kaçınılmazdır” ifadelerini kullandı.

LİSTELER BİR HAFTA ASKIDA OLACAK

 

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, başlayan kongre sürecinde yapılan hazırlıkların tamamlandığını belirtti. Bugün itibaren bir hafta boyunca CHP’li üyeler, partininİlçe Başkanlıklarına asılan listeden isimlerine bakabilecekler. Koltuk, “Saat 10.00- 18.00 aralarında partilerimiz açık olacak. Ağustos ayının 15’inden sonra 19 mahallemizde delegeler belirlenecek. Büyük ihtimalle 5 gün içerisinde 19 mahallemizin delegelerini belirlemiş oluruz.” Dedi.

İlçe örgütlerini yakından takip ettiklerini söyleyen Koltuk, şimdilik hazırlıklarda herhangi bir aksama olmadığını ve yapılacak delege seçimlerinin mahalle mahalle tarihlerini ilerleyen günlerde açıklayacaklarını belirtti.

 

“HÜKÜMET KURULURSA, TERÖR BİTER”

 

Türkiye’de her geçen gün artan terör olaylarını lanetleyen Koltuk, bu sorunun çözülmesi için hükümetin kurulması gerektiğinin altını çizdi. Koltuk; “Son günlerde doğu illerimizde görünen terör olayları hepimizin içini acıtıyor. Bildiğiniz gibi bir Zonguldaklı polis kardeşimiz de şehit oldu. Cenazesine hep beraber katıldık. İçimiz acıdı. Ailesinin dramını gördük. Anasının babasının durumunu gördük. Allah kimsenin başına böyle bir acı vermesin. Bir an önce bu terörün bir an önce bitirilmesinden yanayım. Türkiye’de bir belirsizlik var. En büyük belirsizliğin başında koalisyonun kurulamamasından dolayı gelen bir belirsizliktir. Gidişat iyi değil. Türkiye iyi bir yere gitmiyor. Her geçen gün terör olayları artıyor. Yarın ne olacağımız belli değil. Yarın hangi ilimizde bu olayların sıçrayacağı belli değil. Ama bir an önce bu terörün bitirilebilmesi için hükümetin kurulması şarttır diye düşünüyorum. Bu AKP ile CHP arasında olur veya AKP ile MHP arasında olur, kimle olursa olsun yeter ki koalisyon bir an önce kurulsun. Bu terör işine el atılarak bir an önce terörü durdurulması kaçınılmazdır” ifadelerini kullandı.

 

“ERKEN SEÇİM MADDİ AÇIDAN KAYIP OLUR”

 

Erken seçimin maddi açıdan hem siyasi partileri hem de devleti zora sokacağını belirten Koltuk,“Erken seçim söylentileri var. Bu ülke erken seçimi kaldıracak durumda değildir diye düşünüyorum. Biz CHP olarak her zaman seçime hazırız. Biz yarın seçim var deseler seçime gireriz. Yarın seçim varmış gibi çalışmalarımız devam ediyor. Ama maddi olarak baktığımız zaman buralara yapılacak masrafları da bir kenara koyuyorum devletin harcayacağı masraflar, siyasi partilerin harcayacağı masraflar yazıktır diye düşünüyorum. Benim kendi fikrim koalisyonun bir an önce kimle olursa olsun kurulması, terör lanetinden bir an önce kurtulmasıdır” şeklinde konuştu.

 

Son olarak heyelan bölgesiyle ilgili konuşan Koltuk, Devrek’te bulunan cezaevi arazisinin TOKİ’ye tahsis edilerek vatandaşların kısa bir süre içerisinde mağduriyetlerinden kurtarılabileceğini belirtti. Heyelan bölgesiyle ilgili durumu; “Ben CHP İl Başkanı olarak heyelan bölgesine 3 kere gittim. İlk başladığı gün CHP Milletvekillerimiz yanımızdaydı. Üst bölgelerine de baktık. Zaten oranın heyelan bölgesi olduğunu anlıyorsunuz. Oradaki vatandaşlarımızla konuştuk. Bölgenin, zamanında gölet olduğunu ve kaynak sularının olduğunu söylüyorlar. Her geçen gün de oranın durumu kötüye gidiyor. 100’ün üzerinde ev boşaltıldı. Genel merkezimizle konuyla ilgili konuştuk. Özellikle milletvekilimiz Şerafettin Bey burası ile ilgili bir rapor yapmak adına genel merkezden yardım istedi. Genel Başkan Yardımcımız Tekin Güngör ile görüştüm. Şimdi onlarda parti olarak oranın durumuyla ilgili bir rapor hazırlatıyorlar. Genel Merkez düzeyindeki yöneticilerimizde oraya gelecekler. Onlarında raporları olacaktır. Devletin de hazırladığı raporlar var. Bu raporlar daha açıklanmadı” şeklinde açıklayan Koltuk, çözüm olarak cezaevi alanının TOKİ tarafından sahiplenilerek vatandaşa kazandırılabileceğini belirtti. Öte yandan devletin, Suriyeli vatandaşları çeşitli haklarla sahiplenirken kendi vatandaşlarını çaresiz bırakmasını handikap olarak nitelendirdi.

 

“CEZAEVİ ALANI, TOKİ İLE VATANDAŞA KAZANDIRILMALIDIR”

 

Koltuk, “Orada kiracısı var, ev sahibi var. Adam evini yeni yapmış evi yıkılmış. Türkiye’ye bu kadar Suriyeli vatandaş geldi. Zonguldak’ta da 2 bine yakın Suriyeli vatandaş olduğunu öğreniyoruz. Bu Suriyeli vatandaşlara Türkiye Cumhuriyeti bakıyor. Maaş veriyor, kira yardımı yapıyor. Orada kendi vatandaşlarımız mağdur. Devrek’teki heyelan bölgesine yardım yapılması şarttır. Sadece ev sahibine değil. Kiracılara da yapacaksın. Taşınması, yerleşmesi anlamında yardım olarak ne gerekiyorsa yapılması gerekiyor. Suriyeliye yaparken kendi vatandaşına yapmamak herhalde en büyük handikaptır diye düşünüyorum. Gittiğimizde belediye Başkanımızla da görüştük. Orada heyelan olması yıllar öncesinden de belliymiş. Biran önce oradaki vatandaşlarımızı o bölgeden boşaltmak gerekiyor. Çünkü Hergün 1 metre kadar kayma oluyor. Devrek’te cezaevi yeri var. Bana kalsa ben devlet olarak oradaki vatandaşlarımızı hiç mağdur etmem. Cezaevi arazisini TOKİ’ye veririm, oraya toplu konut yaptırırım. OTOKİ tarafından acil bloklar yaptırır heyelan bölgesinde mağdur olan vatandaşlarımızı oraya toplarım, kimseyi mağdur etmem. Cezaevine yer bulunur. Cezaevi’nin olduğu yeri askeriye boşalttı ve müsait ve çok büyük bir yer. Bugün başlasa TOKİ bir senede evleri yapar. Heyelan bölgesindeki vatandaşlarımızı da hiç mağdur etmeden oraya taşırım. Bu benim kendi fikrim” ifadelerini kullandı.

 

DERYA AKTAŞ