CHP’den Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Olan Avukat Osman Yayla, belediye başkanlığının her şeyden önce yürek işi olduğunu belirterek, “Belediye Başkanlığı her şeyden önce yürek ister. İz bırakacak işler yapmak istiyorum. Bunun için gerekli olan beceri, tecrübeye sahibim. 24 saat çalışan bir belediye başkanı olarak planlı ve çok çalışacağım. Bu noktada bana göre CHP aday belirleme sürecinde halka gitmeli. Genel merkezin yapacağı bağımsız bir anketle CHP en doğru başkan adayını bulacaktır” dedi.
"KOLTUĞA OTURDUĞUM GÜN KADROLARI GÖZDEN GEÇİRİRİM”
Gazeteci Mustafa Özdemir’in, “Belediye başkanı olursanız ilk yapacağınız icraat ne olacak” sorusunu da açık yüreklilikle yanıtlayan Osman Yayla, “İlk gün bütün yönetim kadrosu ile toplantı yapıp, görev dağılımını gözden geçireceğim. Bir çukuru kapatamayan, kanalizasyon arızasına anında yanıt veremeyen bir belediye çalışmıyor demektir. Belediyenin finansal yapısına göre projelerimize start vereceğiz. Bu yapıyı gözden geçirmezsek başarılı olamayız” şeklinde konuştu. 


İŞTE OSMAN YAYLA'NIN TAM PROJE METNİ...

   


NEDEN ADAY OLDU?

                       
Kentimizde gerek teknik anlamda kentsel ve gerekse sosyolojik-yaşamsal olarak birçok eksikliğinin olduğunu hepimiz biliyoruz. Zira bu şehirde yaşıyoruz. İş bu sorunlar istenilen şekilde ve sürelerde bir türlü çözülemedi veya çözülemiyor. Zonguldak içinde bulunduğu mevcut bu hali hak etmiyor. Bu gün köyle ve beldeler bile gelişmişlikte belli bir çıtayı yakalamışken kentimizin bu hali nedir diye düşünüyoruz. bu durumu anlamak mümkün değil. Olmaz, olamaz, olmamalı demekteyiz. İşte böyle bir dönemde halkımıza daha yaşanabilir, düzenli,  temiz, huzurlu, sorunları çözülmüş veya asgariye indirilmiş, özlenen bir Zonguldak sunabilmek, örnek bir belediyecilik hizmeti verip, arkamızda iz bırakabilmek için belediye başkanlığına aday adayı oldum.

                        P R O J E L E R İ :

                        Projelerden önce, belediye hizmetlerinde asli görevlere, bu görevlerin istenilen şekilde yapılıp yapılmadığına değinmek isterim. Belediyelerin asli ve tali görevleri mevzuatlarla belirlenmiştir. Esasen belediyeler yöresinin yerel iktidarıdır. Belediye sınırları içindeki ana sorunları çözmek, ihtiyaçlara imkanlar dahilinde cevap vermek belediyenin asli işleridir. Önce işbu asli görevleri gecikmeden yerine getirmek gerekir. İyi bir belediyecilik hizmetinde asli görevler aksatılmadan ivedilik yapılmalı. Akabinde tali görevlere yeterince maddi ve manevi imkanlar ayrılmalı, sonrasında da daha başka neler yapılabilinir diye düşünülüp projeler üretilmelidir. Kısaca belediye hizmetlerinde dur durak yoktur. Yirmi dört saat çalışma ve hizmet vardır. Ben böyle düşünüyorum. Bu bağlamda, parkların sayısı oldukça azdır. Bu yolların yapılması, asfaltlanması, parke taşı ile döşenmesi veya betonlanması çok zor olamasa gerek. Sonrasında bu yolların sık sık bakım ve onarımı da mutlaka yapılmalıdır. Şuanda yapımına başlananlarında kısa sürede bitirilmesi gerekir.  Ana arterler başta olmak üzere bir yolda   çukur oluşmuşsa bu çukurda anında kapatılmıyorsa belediyecilik hizmeti yapılamıyor demektir. Ben böyle görüyor ve düşünüyorum. Allah aşkına çukur kapatmakta iş midir? İki kürek asfalt dökmek çok mu zordur ? Bu sadece çükür bir örnektir. İşte mutlaka ana yollar cadde ve sokaklar kente yaraşır şekilde yapılmalı, düzenlenmeli, günlük hizmet takipleri ile de aranan ölçülerde hizmete açık tutulmalıdır. Yol, toz, çukur kelimeleri kentimizde duyulamayacak şekilde gündemden kaldırılmalıdır. Bu hizmetlerin nasıl yapılabileceğini görev bana nasip olursa Zonguldak görecektir. Acil çukur ekipleri, yol bakım ekipleri, yol yapım ve bakım ekipleri oluşturacağız. Bu ekipler nöbetleşe gece gündüz çalışacaktır. Belediyemizde ulaşım müdürlüğü, fen işleri müdürlüğümüz mevcuttur. Koordineli, disiplinli bir çalışma ile belediyemiz ailesi Zonguldak halkına istediği hizmeti mutlaka verecektir.

                        Yol hizmetleri noktasında Mithatpaşa tüneli ve bağlantı yolları konusunda titizlikle çalışma yapılacaktır. Bu konuda merkezi idari ile ikili ilişkiler kurulacak kent menfaati noktasında gereken bütün işlemler ivedilikle ve mutlaka yapılacaktır.

                        Coğrafi yapı olarak şehrimizin konumu bellidir. Hizmet ulaşımı, bunların bakımı hali ile zorluklar arz etmektedir. Ben bunları biliyorum. Bile bile varım. Başarırım  diyorum. Bu yapı içerisinde adeta merdivenlerin yoğun olduğu kentimizde bir merdiven ekibi kurmayı düşünüyorum. Tüm merdivenlerin şehre yakışır şekilde yapım ve bakımını çok önemsiyorum. Bunu başaracağız. 

Su :

Su hizmetlerindeki aksamalar mutlaka giderilecektir. Su şebekelerinin eksikliği,

 aşikardır. Bunların belli periyotlarla yenilenmesi şarttır. Ancak bu arada yöre halkımızın susuz kalmaması da sağlanacaktır. Zira tamir ve tadilat bölgesinde teknik çalışma ile yan şebekelerle su temini sağlanacaktır. Musluklardan mutlaka tereddütsüz içilebilir su akmalıdır. Bu suyu gönül rahatlığı ile hepimiz içebilmeliyiz. Bunu sağlayacağız. Suların sağlığa etkili, yararlılık dereceleri (ph – alkali) yönünden en kıymetli suyu şehrimiz insanına sunabilme amacındayım. Bu imkanımız vardır. Şehrimizde içme suyu sorunları konuşulmamalıdır. bu konuda sorun varsa belediye hizmetlerinde de sorun var demektir. gündemden bu cümleleri kaldırma amacındayım.

                        Barajdan su basımı, su kaçağı, sudaki tahakkuk ve tahsilatlarda sorunlar vardır. Bu sorunlar çözülmelidir. Maddi, kaynak olarak da sorunların çözümünün belediye hizmetlerine çok büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum.

                        Temizlik :

                        Belki İstanbul’un bir caddesi kadar büyüklükteki (nüfusça) şehrimizde  temizlik hizmetlerinin layığıyla yürütülmesini, her tarafın pırıl pırıl olmasını arzuluyorum. Yolların, çevrenin, yediklerimizin, içtiklerimizin arzulanan ölçüde temizliği ana görevlerimizdendir. Bu hizmeti mutlaka sunacağız. Zor değildir. Olaylara ciddi, sağlıklı bakış açısı ile ilgilidir. Şehrimizin temizliğini, evimizin temizliği olarak görüyoruz. Halkımızdan da bu yönde yardım talep edeceğiz. El ele vererek örnek bir temizlik hizmeti ortaya koyacağız. Cadde ve sokaklar, mahalle araları temizlik ekiplerimizce günlük takip edilecek, periyodik yıkama hizmetleri de mutlaka verilecektir.

                        Kentsel,  İmar Durumu:

                        Şehrimizdeki yapılaşmanın baştan bu tarafa düzene, imar mevzuatına tam uygun olmadığı aşikardır. Kuruluş ve süreç içerisinde yanlış uygulamaların devamlılığı maalesef kentimizi çağdaş bir kent olmaktan uzaklaştırmıştır. Bu aşamada yanlışların artık son bulmasını, devam ettirilmemesini düşünüyorum. Çağdaş bir kent olma noktasında yapılması gereken icraatlarında mutlaka yapılacağını, şehrimizin yaşanabilir bir kent olması için gereken ne ise o yönde cesur adımların atılacağını söylüyorum. Bu kent hepimizindir. Şehrimizle gurur duyabileceğimiz bir noktaya erişebilme sürecinde inanıyorum ki herkes anlayış gösterecek, yerel yönetimlere yardımcı olacaktır. Bu bir algı meselesidir. Vatandaşımız bizlerin, belediyenin samimiyetine, amacına inandığında hizmete önce kendisi koşacaktır. Kentsel anlamda başta yapılaşma, cadde ve sokaklarımız düzene sokulacaktır. Elbirliği ile de bu düzen devam ettirilecektir. Kentsel ve imar anlamında düzen sağlanacaktır. Belediyecilikte yöre vatandaşımız belediyenin gece-gündüz hizmetlerine, samimiyetine, görev aşkına inandı mı  çoğu zorların aşılacağına inanırım. Yeter ki  biz bu azmi , bu kararlılığı gösterelim. Hizmetler şehre, topluma, bütüne yönelik yapıldığında farkındalık ortaya çıkacaktır. Bu hizmetler noktasında da belediyede ilgili birimimiz ile birlikte titizlikle çalışacağız. Düzen ve denetlemeler aralıksız sürdürülecektir. Hizmet halkadır. Bunun kutsallığının da bilincindeyiz.

 

                        Altyapı Sorunları :

                        Şehrimizde altyapı sorunlarının varlığı ortadadır. Zaman içerisinde  kısmen ikmal edilen alt yapı eksiklikleri tamamlanacaktır. Ancak ben altyapı çalışmalarının belli düzen ve intizam içerisinde yürütülemediğini düşünüyorum. Bu çalışmalarda bir keşmekeşliğin var olduğunu görüyorum. Örneğin : Doğalgaz çalışmaları, elektrik hatlarının  yer altına alınması çalışmaları ve diğer çalışmalarda olduğu gibi …. Şehre bir hizmet sunulurken sair yönlerden halka eziyet çektirilmemelidir. O hizmet hızlı bir şekilde ve olabildiğince vatandaşa zahmet yönünden hissettirilmeden yapılmalıdır. Belli düzen ve intizam içinde yerine getirilmelidir. Örneğin : Doğal gaz hizmeti veya elektrik tellerinin toprak altına alınması hizmeti yapan şirketler istedikleri gibi çalışamamalıdırlar. Yardıkları, yıktıkları yerler belli bir düzen içerisinde şehir toza torağa karıştırılmadan ivedilikle kapatılmalıdır. Belediye bu hizmetleri, çalışmaları günlük hatta saatlik takip etmelidir. Benim dönemimde asla vatandaşımız hizmet yapım ve alımlarında her türlü rahatsızlıktan uzak tutulacaktır. Bu yönde azami gayreti göstereceğiz. Bütün hizmetler noktasında da böyle düşünüyoruz.

                        Şehirleşmede alt yapı çok önemlidir. Altyapı eksikliği bir çok araz doğurmaktadır. İyi bir planlama ile bu hizmet yöre halkına sunulur, zor değildir. Bir kısım kanalizasyon ve su çatlak ve patlakları yaşanabilmektedir. Bunlar anında giderilmelidir. Bir şehirde, caddede, sokakta meydana gelen kanalizasyon-pis su patlağı belediye hizmetleri dahilinde hemen giderilemiyorsa o belediyecilikte sorun var demektir.  Görev alırsam en ücra köşedeki kanalizasyon sorunu asla  iki gün  yaşanmayacaktır. Şehrimizin coğrafi yapısınıda biliyoruz. Buna göre müdürlüklerimiz kanalı ile ekipler oluşturulacak, ihbar üzerine anında sorunlu alanlara ulaşılacaktır. Zonguldak halkımıza aksamayacak şekilde  hizmet sunabilmeyi arzuluyorum. 

                        Sağlık    :

                        Şehircilik anlamında çevre sağlığı noktasında hizmet sunabilmeyi çok istiyorum. Bunların başında her alanda temizlik gelmektedir. Akabinde fakir, gücü yetmeyenleri diğer kurumlarla işbirliği içerisinde ilaçta dahil sağlık hizmeti sunmayı amaçlıyorum. Merkezi yönetim ile işbirliği içerisinde evde bakım, hastaneye ulaşım, hastaneden eve dönüş konularında muhtaçlara hizmet sunmayı istiyorum. Kimsesiz, garip vatandaşlarımızın bakımlarına yardımcı olmak aynı zamanda belediyemizinde görevlerindendir. Bu konularda bir planlama ile çalışmak istiyorum.

İnsan haklarının başında yaşama, sağlıklı yaşama hakkı gelmektedir.

Yöremizde bilhassada merkez ilçe kent merkezimizde fiziki hava kirliliği dışındaki Termik Santrallerden kaynaklanan hava kirliliğini günlük ölçebilecek hava kirliliği ölçüm sisteminin-istasyonunun mutlaka birkaç adet olarak değişik alanlara kurulması gerektiğini şart görüyorum. Bölgemizde ne soluduğumuzu bizimde somut olarak görmemiz gerekmektedir. Belirttiğim sistemler kurulduğunda halk bu verileri meydanlarda, ekranlarda kendileri görecek ve önemine inanıp buna göre bu konuyu  değerlendirip çok ciddi mücadele içerisine girecektir. Bölgemizde hastalıkların, kanser vakıalarının çok arttığı aşikardır.  Bu konularda başta Üniversitemiz olmak üzere bir kurumla işbirliği içerisinde çalışacağız. Sağlığa zararlı her ne işlem olursa olsun onunla çok ciddi mücadele içerisinde olacağız.

                        Kent İçerisindeki Köprü Durumu – Sorunu :

                        Bilindiği gibi şehrimiz içerisindeki köprünün yıkımı veya bakımı, sağlamlaştırılması sorunları devamlı gündemde olmuştur. Bu sorunu giderme noktasında gerekli kurumlarla işbirliği içerisinde olacağız. Fiili olarak ne yapılması gerekiyorsa bunu yapacağız. Şimdiye kadar yapılanları titizlikle inceleyeceğiz.  Köprü yıkılacaksa yıkacağız. Yıkılmayacaksa sağlamlaştırma işlemleri yapılacak. Köprü halk tabiri ile tepeden tırnağa boya da dahil elden geçirilecek, harabiyet durumunda mutlaka kurtulacak alttaki dere hizasından yukarıya her iki cephe ve üst konum olarak şehre yakışır bir hale getirilecektir. Köprü şehre nerde kambur haline getirilmişken yıkılmayacak ise şehrin süsü konumuna ulaştırılacaktır.

                        Park-Bahçe –Yürüyüş Yolları- Otopark :

                        Kent olarak yeşil alanlara, park ve bahçelere büyük ihtiyacımız vardır. Bunlar olmadığında şehrin sağlıklı nefes alma imkanı yoktur. Bundan sonraki çalışmalarda imar planlarında kesinlikle halk menfaatine işlemler  yapılacaktır. Mevcut park ve bahçelerin bakımları yapılacak, temizlikleri ikmal edilecek ve bunlar günlük takip edilecektir. Çocuklarımızın oynayabilecekleri alanlar park ve bahçe dahilinde temin edilecektir. Park ve bahçeler şehrin adeta vitrini olmalıdır. Bu anlayışla hizmeti düşünüyoruz. Şehrimizdeki tüm park ve bahçelerimizin mevcut durumları irdelenecek buna göre nerede ne şekilde artı ikmaller yapılması gerektiği planlanacak ve uygulamaya geçilecektir.

                        Şehrimizde yürüyüş yapılabilecek alanlar kısıtlıdır. (Sadece İstanbul Parkı, Site Spor Tesisleri, kısmende fener semtinde vardır.) Bu alanların dışında kıyı kenar çizgisi boyunca yürüyüş platformu düşünüyorum. Ayrıca Zonguldak limanını fenere bağlayan, içinde tünelide barındıran yolu mutlaka aktif hale getireceğiz. Kullanıma hazır tutacağız. Gerektiğinde bu yörede zabıta da görevlendireceğiz. Zonguldak kent merkezinden tüm fener semtini birbirine bağlayıp yürüyüş, gezi koridoru olarak hizmete açık tutacağız. 

                        Üzülmez yöresinde TOKİ çalışmaları mevcuttur. TOKİ çalışmaları yanında ayrıca sahilde Manolya park tanzimi aşamalarında belediye idaresinin dışarıda tutulduğunu görüyorum. Bu konuda ayrı ve titiz bir irdeleme-çalışma düşünüyorum. Şehirde belediyenin dahil olmadığı bir çalışma olamamalıdır diye düşünmekteyim. Belediye planlayıcıdır. Kentin sorumlusudur. Neden bazı alanlarda ve çalışmalarda ayrık tutulur anlamak mümkün değildir. Bu hususta benim içimde ukdedir. Mutlaka gerektiği şekilde ilgili kurumlarımızca bu konuları hassasiyetle görüşeceğim ve şehrin imarında her noktasında belediyemiz olacaktır.  Hizmetleri de her alanda aynı şekilde verilecektir.

                        Kentimizin en önemli sorunları başında gelen otopark sorununun çözümü noktasında gerekli çalışma yapılacaktır. Yapılaşmanın her alanında önce alana ait otoparkın yapılması gerektiğine inanıyorum. Otoparksız yapılaşmaya müsaade edilmemelidir düşüncesindeyim. Bu gün itibarı ile kullanılan otopark alanları gözden geçirilecek. Ulaşımı engelleyen otopark konumları mutlaka değiştirilecek, gerektiğinde kamulaştırma ile otopark alanları tesis edilecek, mevcutları da ıslah edilecek, otopark sorunu asgariye indirilecektir. Bu konuda yer altı alanları tesisi ile sorunların büyük kısmı çözülecektir.

                        Sosyal Çalışma Alanları :

                        Yukarıda da belirttiğim gibi fakir, muhtaç vatandaşımıza genişleterek yardım yapmaya devam edeceğiz. Bu yardımlarda asla aksama olmayacaktır. Yardımlarımızın içerisinde cenaze yardımları da vardır. Bu hususta bir planlama yapıp uygulamaya geçeceğiz. İyi günde-kötü günde halkımızla iç içe olacağız. 108 bin nüfusu olan şehrimizde asla hiç kimse veya aile gece aç yatmayacaktır. Bu hizmeti halkımızla el ele vererek mutlaka gerçekleştireceğiz. Baraka gibi evlerde sağlıksız yaşamaya çalışan vatandaşlarımızın yanında olacağız. Ben değişik şekilde ve daha fazla çalışacağım. Arkamda iz,hayır ve dua bırakmak istiyorum. İnsanla ahirete gidecek olan tek şey arkasında bıraktığı iyilikler, hizmetlerdir. Ben böyle düşünüyorum. Sosyal hizmetler alanında yapılacaklar saymakla bitmez. Bunlar gördükçe,  yaşadıkça ikmal edilecek hizmetlerdir. Çok detaylara inmeye gerek yoktur. Nitekim bu yönde çok yol kat etmiş belediyeler vardır.

                        Yine sosyal çalışma hizmet alanında işsizlik sorununa çözüm çalışmaları yapmak istiyorum. Bu konuda bütçemiz elvermeyebilir. Ancak merkezi idare ile birlikte bir çalışma düşünüyorum. Buna da İşkur’un yaptığı gibi ve bu kurumla anlaşarak iş edindirme, meslek kursları (kalifiye eleman açısından ) düşünüyorum. Bu hususta bir planlama yapacağız. Karınca kararınca işsizliğe çözümde katkımız olacağı kanaatindeyim.

                        Yine bu bağlamda,  Kültürel faaliyetleri genişleterek sunmayı istiyorum. Halkla bütünleşme araçlarından bir tanesi ve en önemlisi olarak gördüğüm bu faaliyetler kesintisiz devam etmelidir anlayışındayım. 

                        Mülkiyet Çalışma Alanı :

                        Şehrimizde bir kısım hizmetlerin sunulabilmesi için mülkiyet sorununun çözülmesi gerekmektedir. Bu yönde bir kısım yasal adımlar atılmıştır. Ancak uygulama hızlandırılmalıdır. Bunun yanında başta Türkiye Taşkömürü Kurumu olmak üzere kurumlarla ikili ilişkiler içerisinde sorun çözülmelidir. Kalıcı çok önemli hizmetleri verebilmek için gayrimenkul alanlarının temini şarttır. Zonguldak coğrafi yapı olarak kısıtlı imkanlara sahiptir. Ancak mülkiyet sorunu çözüldüğünde hem belediye hizmetleri daha verimli olarak sunulabilinecek ve hem de vatandaşımız mülk olarak ve bu yöndeki sorunları olarak rahatlayacaktır. Şehrin imar, plan durumu da daha rahat bir konuma kavuşacaktır. Bu konuda önceliklerimizdendir. Çalışacağız. Kısa sürede çok yol alacağımıza inanıyorum. Azmin başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Başaracağız.

                        Belediye olarak halka karşı hizmetler saymakla bitmez. Bir sorun çözülmeye çalışılırken başka bir sorun hatta sorunlar mutlaka görülür bu kez onların çözümü gündeme alınır ve çözülür. Bu nedenle çalışma alanlarını, projeleri sorun ve hizmetleri tahditli olarak sayamayız. Hizmetler ve belediyecilik özveri işidir, gönül işidir. Varım. Ben kendimi bu göreve adıyorum, Gönüllüyüm diyebiliyorsan iste o zaman Başkanlık ta yaparsın. Azami hizmetleride halkınla bütünleşerek beldene sunarsın. Böyle düşünüyorum. Bu düşünce ile Varım diyorum.

                        Sair Projeler   :

                        Yukarıdaki hizmetlerin yanında ;

ü  Asma ve Çaydamar Derelerinin Islahını mutlaka yapmayı istiyorum. Tab iki bu hizmetler merkezi idare ile kurumlarla ikili ilişkiler, diyaloglar içersinde olacaktır. Bu hizmeti kalıcı bir iz olarak düşünmekteyim. Allah nasip ederse bu hizmeti başaracağız. Bu dereler temiz, yeşillikler arasında akmalıdır. Kastamonu İli gibi…

ü  Zonguldak kent ve civarında ağaçlandırma, yeşillik konusunu önemsiyorum. Park,bahçe, gezi yolları hatta çevrede yoğun bir şekilde ıhlamur ve akasya başta olmak üzere ağaçlandırma düşünüyorum. Bunların kokusunu, güzelliklerini kentimiz yaşamlıdır. Bu konuda bir planlamayı ivedilikle hayata geçirmeyi istiyorum.

ü  Aile-düğün kampüsü kurmayı düşünüyorum.

Gerekli alanın tesisi ile mutlaka bir düğün kampüsü  oluşturulmalıdır. Belediyemizin buna ihtiyacı vardır. Madden ve manen ihtiyacı vardır. Bu hizmet noktasında çok fakir ailelerin düğünlerinide belediye olarak ben yapmak isterim. Düğün salonu-kampüsü içinde evlendirme dairesi ve diğer hizmet alanlarıda oluşturulacaktır.

ü  Önceden de planlanmış ulaşımı sağlayacak  yol planlamaları (bağlantı yolları) raflarda beklemektedir. Bunları raflardan indireceğiz. Çok gerekli olanları tekrar inceleyip yürürlüğe koyacağız.

ü  Bütçemiz ve olanaklar elverdiğinde öğrenci yurdu düşünüyorum. Hiç olmazsa belediyemize yaraşır küçükte olsa tertemiz bir öğrenci yurdunu hizmete sunmayı kesinlikle istiyorum. İnşallah nasip olur başarırız.

ü  Çocuklar için okul önceki eğitim ve hazırlık hizmetleri düşünüyorum. Bu konuda Milli Eğitim kurumları ile işbirliği içerisinde hizmet sunma arzusundayım. Bu konuda eğitimcilerle çalışma, planlama içerisinde olacağım. İnşallah yine örnek bir çalışma olur diye düşünüyorum.

ü  Herkesin malumu olduğu üzere lavuar alanı sorunu mutlaka çözülmelidir. Bunu çözmek bana nasip olur inşallah. Zira bu alana kentin kesinlikle ihtiyacı vardır. Daha öncede alanın değerlendirilmesi konusunda plan projeler vardır. Bunlar incelenecek gereği mutlaka yapılacaktır. Kalıcı eserler bu şekilde doğar. Ben alışılmışın dışında hizmet vermek istiyorum bu nedenle varım. Kentimizdeki toplamda  700 civarındaki dolmuş ve ticari münibüs artı okul servisleri konusu mutlaka ele alınacaktır. İlgililerle diyalog içerisinde kentin yararına  bu sorunlar çözülmelidir diye düşünüyorum.

ü  Emekli büyüklerimize yaraşır bir emekli bahçesi oluşturmayı düşünüyorum. Tertemiz olacak bu bahçe büyüklerimize ucuz ve yaraşır hizmet sunacaktır. Ölüsüne ve yaşlısına hürmet, hizmet etmeyen toplumların özünde sorun oluşur inancındayım. Öncelikli düşüncelerimden bir taneside bu yöndedir.

ü  Küçükte olsa fakir-fukaraya acil barınma ve hizmet verme evi düşünüyorum. Bu ev o gün için veya kısa süreler için dışarıda kalmış, barınmaya, yatmaya yeri olmayan vatandaşlarımız için hizmet verecektir. Yine bu konuda merkezi idare ile diyalog içerisinde olacağım. Bununda hayrının, sevabının Belediye için büyük olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda bu bir görevdirde.

ü  Organik tarım konusunda teşvikdüşünüyorum. Kadınlarımız, köylülerimiz bizzat organik olarak ürettikleri ürünlerini  getirip kentimiz insanına sunsunlar, belediye olarak bu yönde onlarla işbirliği kurmayı, onları teşvik etmeyi istiyorum. Gerektiğinde kendilerinden bir ücrette alınmaması yönünde çalışma içerisinde olacağım.

ü  Belediyemizin maddi durumunun, bütçe, gelir-gider durumunun hassasiyetle iyi planlanması, bu noktada gerekenin hizmete odaklı olarak yapılması inancındayım.

ü  Aday gösterildiğimizde sair daha somut projelerimizi halkımızla paylaşacağım.

 

PARTİ ÖRGÜTÜ DURUMU VE BELEDİYE İLE ÖRGÜT İLİŞKİLERİ :

Partinin örgütsel yapısını, örgütün kendi arasındaki ilişkileri ve örgütün

belediye ile ilişkilerini, belediyenin örgüt yapısı ile ilişkilerini, bütün bu ilişkilerin nasıl olması gerektiğini çok iyi bilen birisiyim. Görevlerim arasında, yapmam gerekenlerin arasında kesinlikle bir ağabeyilik görevininde olduğunu biliyorum. Ben ılımlı, yumuşak yapılı bir insanım. Bu ağabeyiliği her zaman yapmışımdır. Yapacağımda. Paylaşılamayan ne vardır ki ?  Hepimiz faniyiz. Siyasi partiler ve belediyeler insanlığa hizmet için vardır. Öyle ise gönüller, amaçlar bir olmalıdır. Hiçbir zaman kötülükten bir şey çıkmaz, iyilik, insanlık, hizmet bakidir.  Bizler insanız ufak tefek herkesin hataları olabilir. Önemli olan hatalarda ısrar etmemektir. Bu bilinçle iyi ilişkiler, birliktelikler sürdürülecektir bu husustaki inancım tamdır.

 
    

 
                      
OSMAN YAYLA NEDEN TERCİH EDİLSİN SORUSUNA GELİNCE ;

                        Bir insanı en iyi kendisi ile Allah bilir. Ben kendimi objektif olarak devamlı değerlendiririm. Dünyada kimse dört dörtlük değildir. Ancak Osman Yayla’nın gelmişi, geçmişi, yapısı, bellidir. Zonguldak Osman Yayla’yı tanımaktadır diye düşünüyorum. Halkımızda bir karşılığımın olduğunu, her kesimden oy alacağımı, seçimi kazanacağımı düşünüyorum. Örnek bir belediyecilik hizmeti vereceğime inanıyorum. Bu bilgi, beceri ve donanıma sahibim diye düşünüyorum. Ayrıca hizmet için yürek, özveri, gönlün sahibi olduğumu düşünüyorum. Ben siyasette yeni değilim. Bir çok görevlerin yanında belediye meclis üyeliği ve iki dönem parti il başkanlığı da yaptım. Belediyeciliği özde bilmekteyim.  Vatandaşlarımızla ve kurumlarla ikili ilişkileri iyi kurabileceğimi, iş görebileceğimi biliyorum. Devamlı sokakta halkın arasında mahallelerde olarak sorunları Osman Yayla’nın çözebileceğine inanıyorum. Ben halkın ta içinden gelen, Şehrin sorunlarını çok iyibilen birisiyim.  Hangi mahallede, hangi cadde, hangi sokakta ne var bilirim. Ben Zonguldak’lıyım. Burda yaşıyorum.  Amelelik, öğretmenlik de dahil her mesleğin içinde bulundum. Maden işçisi çocuğuyum. Fakirlik nedir çok iyi bilirim. Ben ortaokul ve liseyi bile yatılı okuyan birisiyim. Halkın sorunlarını, ne istediğini bilirim. Bu halkı en iyi ben anlarım diye düşünüyorum. Bir insan kendini övmemelidir. Sorulduğu için bu şekilde cevap yazabildim. Bir insanın halkı, komşusu, çevresi bilir. Ona göre halk değerlendirir. Ben halkımı ve kendimi bildiğim için varım diyorum. Allah hayırlısı ise nasip etsin. Örnek bir hizmet sunayım. Ben çehresi değişmiş bir Zonguldak arzulamaktayım. Kaynaklarımızı yerinde ve özenle kullandığımızda, sair yöndeki düşüncelerimide kattığımda amacımıza ulaşacağımızı düşünüyorum. Görev verilirse  bu güzellikleri birlikte yaşayacağız,göreceğiz."

 

                                                                                              Saygılarımla.

                                                                                              Av. Osman YAYLA