CHP’de Prof Dr. Mehmet Haberal devreye girince MYK’dan ismi Zonguldak Belediye Başkan Adayı  çıkan Ali Uzun PM’de veto yedi. CHP Zonguldak Belediye Başkan adayı Şenol Şanal oldu… 
II. Haberal&Uzun Savaşı!

CHP seçimlere sadece 65 gün gibi kısa bir süre kala Zonguldak Belediye Başkan adayını açıkladı. Haftalardır devam eden yarışta havlu attığı düşünülen Ali Uzun, MYK’dan tek isim olarak Parti Meclisi’ne sunulunca Zonguldak adeta şok yaşadı. Önceki akşam saat 18.00’de başlayan ve tam 11 saat süren PM’de ne olduysa oldu ve Şenol Şanal Zonguldak Belediye Başkan adayı olarak açıklandı. Şanal’ın aday gösterilmesinde en büyük etken olarak açıklanan Prof Dr. Mehmet Haberal’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na olan yakın markajı oldu. Ancak CHP’yi bir kez daha dizayn etmeyi başaran Haberal ailesinin veliahdı, Mehmet Haberal’ın oğlu MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal’ın Şenol Şanal’ın aday olduğu CHP’ye mi, Hamdi Ayan’ın aday olduğu MHP’yi destek vereceği merakla bekleniyor.  

BİTMEYEN RÖVANŞ!
Haberal ile Uzun arasındaki çatışma 27 Ekim 2013’de yapılan genel seçimlere kadar dayanıyor. Bilindiği gibi Ergenekon Davası kapsamında tutuklu olduğu Silivri Cezaevi’nden CHP Zonguldak Milletvekili adayı gösterilen Mehmet Haberal,  sahibi olduğu Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde Genel Koordinatör olarak görev yapan DYP Zonguldak eski Milletvekili Ali Uzun’un MHP’den karşısına aday adayı olarak çıkması üzerine yollarını ayırmıştı. Aynı zamanda MHP Genel İdare Kurulu üyesi olan Mehmet Haberal’ın oğlu Erkan Haberal, Ali Uzun’un MHP’den aday gösterilmesini engelleyince Uzun Zonguldak’tan bağımsız aday olmuştu. 

HABERAL’DAN CHP’YE 6 MİLYON SÖZÜ
Öte yandan dün sabah saatlerine kadar devam eden CHP PM toplantısında Zonguldak dosyasına son noktayı Mehmet Haberal koydu. Yakın çevresine Ali Uzun’un CHP’den aday gösterilmesine müsaade etmeyeceğini söylediği bilinen Mehmet Haberal’ın CHP kurmaylarına 6 milyon lira bağış sözü verdiği iddiası Ankara kulislerine bomba gibi düştü. Kendisinin aday olduğu seçimlerde de oluk gibi para harcayan Haberal ailesinin seçim çalışmalarına katılan anlarca kişiye Başkent Üniversitesi Vakfı’ndan  maaş bağladığı biliniyordu. MHP’den sonra CHP’den de aday gösterilmesini engelleyen Mehmet Haberal’ın son golü sonrasında Ali Uzun’un nasıl bir hamle yapacağı merakla bekleniyor.