Tosun, İl Başkanı seçildi

AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı kongresi Can Polat Pamay Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Tek liste ile yapılan kongrede üyelerin tamamının oyuna alan Zeki Tosun AKP İl Başkanı seçildi.

Kongrenin Divan Başkanlığı’na AK Parti İstanbul Milletvekili Alev Dedegil seçildi. Divan heyetinin oluşturulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsü konuşmalarına geçildi.

Kongrenin açılış konuşmasını Hamdi Uçar yaptı. Merkez İlçe Başkanlığının ardından İl Başkanlığı görevini sürdüren Uçar, 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde gerçekleştirilecek seçimler için adaylığını açıklamıştı. Uçar, selamlama konuşmasının ardından sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu salonda delegasyonla, Zonguldak teşkilatlarımızla birlikte olduk. Bu gün bayrağı devredeceğiz. Bu zaman dilimi içerisinde çeşitli konuşmalar yaptık. Mikrofonun arkasına geçtik. Bu gün ayrı anlamı olan bir kongre süreci yaşıyorum. Sene 2001 Aralık ayı, ilk defa AK Parti’ye üye olarak katıldım. Kurucu ilçe başkanı arkadaşımız Halit Gülay ve Polat Türkmen ile bu kutlu yolculuğa birlikte çıktık. İki arkadaşımıza bu kutlu yolculukta çok teşekkür ediyorum ve şükranlarımı sunuyorum. 2002’nin 8. ayında ilçe başkanımızın istifasının ardından ben Merkez İlçe Başkanlığı’na, Celil Uzun da İl Başkanlığı’na getirildi. 101 bin oy aldık. Seçimler, çeşitli kongreler geçirdik. 2007 yılında Celil Uzun’un milletvekili adaylığının ardından İl Başkanlığı görevini bana layık gördüler. Son yapılan 2011 genel seçimlerinde AK Parti ile Zonguldak’ta Türkiye ortalamasına yakın bir başarı elde ettik. Zonguldak halkının teveccühünü kazandık. Bundan sonra görevi devralacak arkadaşlarımız çıtayı daha yukarıya taşıyacaktır. Bu gün hem benim için hem ülkemiz için herkes için ayrı bir anlam ifade ediyor. Çıkmış olduğum bu yolda bu davaya ihanet etmeme adına, leke sürmeme adına gayret ettim. Çaba sarf ettim. Elbette eksikliklerimiz ve hatalarımız vardır. Bu makamlarda oturanların bu fedakarlığı yapması gerekiyor. Bu gün sevgililer günü. Biz de bu sevgi duygusuyla yollara düştük.”

PARTİLİLERDEN HELALLİK İSTEDİ

Türkiye’nin ve Zonguldak’ın refahı için fedakarlıklar yaptığına dikkat çeken Hamdi Uçar, partililerden de helallik istedi. Uçar, bu kutlu yolculukta herkesi kucaklamak için bu fedakarlıkları yapmaya devam edeceklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemizin refahı için herkesin bu fedakarlığı yapması gerekiyor. Zonguldak’ta çeşitli vesilelerle eleştiri aldık. Bunlar elbette bu tip süreçlerde olağan ve olması gereken süreçlerdir. Ama lütfen buradan tüm kardeşlerimize ve arkadaşlarımıza bu zaman dilimi içerisinde bu yolculuğumuzda elbette ki kırdığımız üzdüğümüz arkadaşlarımız vardır. Mutlu edemediğimiz süreçler vardır. Bunlardan dolayı haklarınızı helal edin. Partimizin teşkilatlarımızın daha iyi olması adına bu kararları vermişizdir. İnsanlar çok mutlu olduklarında ve çok kederli olduklarında gözyaşı döker. Bu gün benim çok mutlu olduğum bir gün. Sürçü lisan etmiş de olabiliriz, bütün duygularımı burada aktarmakta güçlük çekiyorum. Zonguldak’ta çıtamız bellidir. Zonguldak’ın AK Parti’ye ihtiyacı var. Zonguldak’ta seçmenin 2015 seçimlerine daha çok teveccüh göstereceğine inanıyorum. Yeni Türkiye ve Yeni Zonguldak için bu seçim süreci önemlidir. İnşallah bizim dönemimizden çok daha iyi çok daha güzel şekilde AK Parti’yi temsil edecekler.”

“2023 HEDEFLERİNE SAĞLIKLI VARABİLMEMİZ İÇİN HALKIMIZ İSTİKRARDAN YANA TAVIR KOYACAĞINA İNANIYORUM”

23. Dönem TBMM Başkanlığı görevini yürüten ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, son kez milletvekili olarak konuşma yaptığını ifade ederek helallik istedi.

Türkiye’nin istikrarında AK Parti’nin başarısına dikkat çeken Toptan, konuşmasında şunları ifade etti:

“Böylesine bir güne böylesine bir kongre yakışırdı. Bu kongreyi düzenleyen arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum. İl Başkanımız veda etti. Ben de veda ediyorum. Onun yerine gelecek belli, benim yerime gelecek daha belli değil. Genel merkezimiz Zonguldak’ta en doğru kararı verecek. AK Parti Zonguldak’ta 7 Haziran seçimlerinde çok büyük bir başarıya imza atacaktır. 2007 seçimlerinde oyunu çıkaran AK Parti başarısını göstermiş, 2011’de kendi rekorunu 146 bin oyunu 185 bine çıkartmıştır. Emeği geçen tüm kardeşlerime bütün arkadaşlarıma tüm Zonguldaklılara teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Geçen bu süre içerisinde partimiz, Ankara’da parlamentoda görev yapan vekil arkadaşlarım Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen, şimdiki arkadaşlarımız Ercan Candan ve Özcan Ulupınar Zonguldak’ı en iyi şekilde temsil etmişlerdir. Onlara şükranlarımı sunmak istiyorum. Genel Başkan Yardımcımız ekonomi ile ilgili çok değerli şeyler anlatacaktır. Bakanımız da Zonguldak’ı ilgilendiren önemli açıklamalar yapacaktır. Türkiye’nin istikrarı ve gelecek dönemlerde daha büyük başarılar elde etmek için 2023 hedeflerine daha sağlıklı varabilmemiz için bu seçimlerde istikrardan yana halkın tavır koyacağına, karar koyacağına yürekten inanıyorum. Türkiye’nin bundan başka şansı yok. Çevresi barut fıçısına dönmüş bir dünyada Türkiye halen daha sözüne güvenilir, söylediğine inanılır bir değeri varsa AK Parti’nin bu başarıda yükü büyüktür. Milletvekili olarak belki Zonguldak’ta yapacağımız son konuşmadır. Siyaset insanla yapılan bir iştir. Ben de hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Milletvekili seçildiğimden bu yana Zonguldak’ı en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. Bizde de bir hak varsa bütün Zonguldak ve Zonguldaklılara helal olsun.”

“AK PARTİ İLE TÜRKİYE MUAZZAM BİR DÖNÜŞÜM YAŞADI”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun selamını ileterek şöyle dedi:

“Zonguldak İl Başkanlığımızın 5. Olağan il kongresinin hayırlara vesile olmasını, birlik beraberlik ve kardeşliğimizin daha da pekişmesini yürekten temenni ediyorum. Gerçekten bu gün bayram günüdür. Bayramınız kutlu olsun. Ben burada bütün teşkilat mensuplarımızı yürekten kutluyorum. Ben de her seçimde burada oldum. Partimizin bütün güzide mensuplarına bu güne kadar yapmış oldukları desteklerine teşekkür ediyorum. Öncelikle ben de bu Sevgililer Günü’nde Zonguldak’ta sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Sizleri gönülden seviyoruz. Çünkü bizim anlayışımızda ‘Sevgide güneş gibi ol’, “Biz bütün yaratılanı seviyoruz, Yaratandan ötürü.’ Buraya Başbakanımız gelecekti. Yoğun programı dolayısıyla gelemedi. Kendisi bütün Zonguldaklılara saygı ve selamını iletti. İnşallah Zonguldak’ın selamını kendisine ileteceğim. AK Parti ile Türkiye muazzam bir dönüşüm yaşadı. Biz büyük bir milletiz.”

“BAKANDAN BAKAP MÜJDESİ”

Zonguldak-İstanbul, Zonguldak-Ankara karayollarındaki çalışmalar ile ulaşımın daha hızlı hale geldiğini aktaran Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul’dan Zonguldak’a geldik. Eskiden İstanbul Zonguldak arası en az 8 saat sürerdi. Dağları delmek suretiyle tünel inşa ettik. Daha önce üç beş baraj yapılmazken binden fazla gölet inşa ettik. Barajları inşa ettik. Bütün dereler ıslah edilecek. Türkiye’de 76 şehir susuzluk problemi çekiyordu. Şu anda Türkiye’de hiçbir şehirde susuzluk problemi yok. Çünkü biz büyük düşünüyoruz. Zonguldak’ta da büyük sıkıntı vardı. Sorunları çözdük. 2060 yılına kadar Ereğli ve civarı susuzluk çekmesin de içme suyu arıtma tesisi ile Ereğli’ye 27 milyon metreküp su veriyoruz. Bu inşaatlar devam ediyor. Bu sene bitireceğiz. Çaycuma, Devrek ve Gökçebey için de müjde vereyim. Su problemi çözmek için. İnşallah orayı da köklü çözeceğiz. 2060 yılına kadar su problemi olmayacak. Burada bu kadar çok hizmet yapılıyor. Şu ana kadar Zonguldak’a 5.5 milyar TL’lik yatırım yapmışız. 2015 ve 2016 yılını Zonguldak’ı yatırımlarla hamle yapacağız. Fırtına gibi geliyoruz. Şu ana kadar içme suyu problemini kökünden çözdüğümüz gibi, engebeli ve taşkın riski çok fazla olan dereleri ıslah ettik. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Batı Karadeniz kalkınma projenin hazırlanması ve 2018 yılına kadar tamamlanması talimatını verdi. Proje hazır. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, BAKAP projesini açıklayacak. Çok büyük bir projedir. İnşallah burası hizmetin üssü olacak. Filyos Vadi Projesi ile de burası gelişecek.” Kongrede AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş da Türkiye’deki ekonomik gelişmeleri şöyle aktardı: “Biz, AK Parti olarak 2002 yılında yüzde 30.53 ile başladık. Akabinde 2007 seçimlerinde oyumuzu daha da arttırarak yüzde 41’e çıkardık. 2011 seçimlerinde bu rakamı yüzde 47.18’lik oy oranına çıkartmak suretiyle ardı ardına oyumuzu istikrarlı bir şekilde artırmayı başardık. Yaşanan iki referandumda 2007 yılındaki Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi referandumunda ve Anayasa değişikliği referandumunda da Zonguldak destek vermiştir”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’deki gelişmelere dikkat çekerek, “G-20 Zirvesi içerisinde artık Türkiye de var. Türkiye artık büyüyor” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye’deki gelişmelere değindi. IMF’ye olan borcun ödendiğine ve Türkiye’nin 5 milyar dolar borç verecek duruma geldiğine dikkat çeken Eroğlu, “AK Parti ile birlikte Türkiye’deki ekonomiyi üçe katladık. G-20 Zirvesi içerisinde artık Türkiye de var. Nereden nereye geldiğimizin açık seçik göstergesidir. IMF’ye olan borcumuzdan dolayı her IMF yetkilisinin gelişinde devlet bakanı gibi karşılandığı günler oldu. IMF’siz yolumuza devam ettik. Borcumuzu ödediğimiz gibi IMF’ye 5 milyar dolar borç verecek bir Türkiye var. Allah’a şükürler olsun. Sadece bunlar mı? Faizler o kadar yüksekti ki devlet kısa vadeli borçlanmayı yüksek faizle yapıyordu. Toplanan vergilerin yüzde 86’sı faize gidiyordu. Enflasyon canavarı yok edildi. Türkiye artık büyüyor. Büyümeye de devam ediyor. Allah’a şükürler olsun hükümetin vatandaşa borcu kalmadı. Çok büyük yatırımlara imza attık. Şu ana kadar AK Parti hükümeti son 12 yılda 850 milyar TL’lik yatırım yapmış” dedi.

 “BÜYÜK HEDEFLERİMİZ VAR”

Büyük hedefleri olmayan milletlerin tarih sahnesinden silindiğini söyleyen Bakan Eroğlu, “Türkiye büyüyor ve gelişiyor. Büyük hedeflerimiz var. Büyük hedefleri olmayan milletler tarih sahnesinden silinir. Hedef 2023, Türkiye hazır, Zonguldak hazır. Buna inanıyoruz. Türkiye büyük bir güç olacak. Hedef 2053, hedef 2071. Allah’ın izniyle Türkiye daha da büyüyecek. Çünkü büyük hedeflere, büyük gayelere ancak bu şekilde ulaşılır. Hedef koymadan hiçbir şeye ulaşılamaz. Hedefi olmadan giden geminin ulaşacağı liman yoktur. Malazgirt Zaferi’nin 1000. yılını 2071’de kutlayacağız. Büyük güç yeni Türkiye hayırlı olsun. Önümüzde büyük bir seçim var. Bu gerçekten milat olacak. Türkiye’nin önünü kesmek için her şeyi yaptılar. Milletin önünü, Türkiye’nin önünü kesmek isteyenlere milletimiz mahalli idareler seçiminde gereken cevabı verdi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gereken cevabı verdi. Haziran seçimlerine de hazır mıyız? Zonguldak’ta destan yazılmasını bekliyoruz. Ziyaret edilmedik ev, çalınmadık kapı bırakmayacağız” diye konuştu.

“12 YILLIK GÜÇLÜ İSTİKRAR VAR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş da, Türkiye’deki ekonomik gelişmeleri anlattı. Muş, Zonguldak İl Kongresi için de, “İnşallah bu kongre ile beraber her seçimde başarılar gösteren teşkilatımızın yerine yeni bir yönetim gelecek. Ben bu yeni yönetimin devralacağı bayrağı çok daha yükseklere çıkaracağına yürekten inanıyorum” diye konuştu.

Seçimlerde Zonguldak’ın desteğini de aktaran Muş, “Zonguldak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 53’lük oy desteği vermiştir. Tüm Zonguldak teşkilatımıza gönülden teşekkür ediyorum. AK Parti hep öncülerin partisi oldu. Kurulduğu günden itibaren Türkiye’de alışılagelmiş siyasetin dışında siyaset yaptı. Ekonomide ciddi başarılar elde edildi. Demokratikleşme yolunda çok ciddi adımlar atıldı. Bunlar yapılırken kolay olmadı. Bu hizmetleri Türkiye’nin tamamına ulaştırırken bir taraftan da darbe girişimleri yapıldı. Bunları bertaraf ederek bu hizmetleri kazandırdık” dedi.

Avrupa’ya göre Türkiye’nin finansal piyasalarının daha güçlü olduğunu dile getiren Mehmet Muş, “Bugün Türkiye’nin finansal piyasaları Avrupa’ya göre daha güçlüyse 12 yıllık güçlü istikrar vardır. AK Parti döneminde böyle güçlü istikrar olmasaydı, zayıf iktidarlar olmuş olsaydı, çoklu koalisyon olsaydı bu başarılar elde edilemeyecekti” şeklinde konuştu.

“BAŞKANLIK SİSTEMİ, TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İÇİN ÖNEMLİ”

Başkanlık sisteminin Türkiye’nin geleceği için önemli olduğunu ifade eden Mehmet Muş, şöyle dedi:

“Son dönemlerde başkanlık sistemi tartışması var. Başkanlık sistemini teklif ettik. Neden başkanlık sistemi önemlidir? Başkanlık sisteminde hızlı karar alma süreci işler. Daha önceki yaşadığımız koalisyon, istikrarsızlık gibi bir süreç yaşanmaz. Biz bunu AK Parti için istemiyoruz, Türkiye’nin geleceği için önemlidir. Türkiye’nin çok daha güçlü bir aktör olması için önemlidir. Biz yapılacak olan bu seçimlerde bu başarıların üzerine çok daha güçlüsünü eklemek suretiyle Zonguldak’tan çok daha fazla AK Parti milletvekilini parlamentoya göndermemiz lazım gelir. Tüm vilayetlerden bunu başarmamız lazım. Güçlü bir başkanlık sistemini kazandıracağız. Türkiye’nin güçlü istikrara, hızlı yürümeye ihtiyacı var. Bunu başarmamız lazım. Bunu gerçekleştirdiğimiz takdirde 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşacağız. Bir taraftan 7 Haziran’a hazırlanıyorken ekonomide çok ciddi dönüşüm paketini açıklıyoruz. Yakında 25 öncelikli dönüşüm programı açıkladık. G-20 dönem başkanı şu anda Türkiye’dir. 25 dönüşüm programı ve eylem planlarını yapabilen bir ülke Türkiye’nin haricinde yok.”

Kongrede Hamdi Uçar tarafından Bakan Veysel Eroğlu'na çeşitli hediyeler verildi.  Barış DOĞAN - İHA







ASIL YÖNETİM

 

 

 

YEDEK YÖNETİM

 

 

 

 

TC

ADI SOYADI

 

TC

ADI SOYADI

 

 

TC

ADI SOYADI

 

TC

ADI SOYADI

2

63973130068

EMİNE YÜKSEL

27

38128693842

GÖRKEBAY ARAŞ

 

1

14207986524

MUHAMMET KAYAPINAR

26

16988899918

BURCU ŞEHİT

3

14120913584

ÖMER GÜLAY

28

20954768146

NİZAMETTİN ŞAHİN

 

2

23336688414

KADİR AYGÜN

27

66379245282

UTKU ÇAĞATAY DİNLER

4

66016191774

HÜSEYİN MERİMEK

29

68248231082

RAMAZAN ERGÜL

 

3

64174250784

FAHRETTİN AYDIN

28

26258585168

ŞAHİN ALDİBAŞ

5

60601445938

MECİT AYDIN

30

10065130512

AYŞE ERBAY

 

4.

29530582060

MECİT NAİR

29

26756574978

MÜNEVVER ÖZTÜRK

6

30437451502

ÖMER SELİM ALAN

 

57625581896

NİHAL KARABELA

 

5

13772228664

SEVİM MOĞUL

30

39845073290

ORHAN KARADAĞ

7

53443684726

HAKAN ÖZKAN

32

58660511428

NİYAZİ AZAKLI

 

6

68974167952

TEMEL AVCI

31

16100929592

HAŞAN GÜLAY i

8

61594413508

HARUN DEMİR

33

18254296254

FATMA İLHAN

 

7

64162251120

ALİ AYDIN

32

33536348858

CAN ER BAYDAR

9

38822171912

ÖMER ERBAY

34

71632078712

SERVET ÜSTÜN

 

t

38885170044

ELİF AYDIN

33

2113762654

ORHAN GÜNCAN

10

72322050124

SEZAİ BÜKRÜ

35

59809472396

MUSTAFA AYDIN

 

9

32183393754

NAMIK GÜRDAL

34

28820499620

MUSTAFA TIĞ

11

20753784354

ALİ KEMAL KARACA

36

32243391300

ABDÜLKERİM GÜN

 

10

65983192890

ELİF MERCİMEK

35

52372720604

HİLMİ VURAL

12

12417048704

MUSTAFA KOCATÜRK

37

35854163960

ŞENDOĞAN KARATAŞ

 

11

52804705988

AYFER KALE

36

38615106718

CEMİL KAYA

13

39409545834

NACİ KIRLAK

38

64783342276

NURCAN ABAY

 

12

33428352000

TURAN SARI

37

58543515208

ÖMER GÜNGÖR

14

23384683232

MEHMET ABALI

39

21851737778

İSKENDER ACİR

 

13

13127946250

BATUHAN HASANOĞLU

38

34190320518

HURİYE YUMURTACI

15

19541815622

ALİ ŞÜKRÜ SARI

40

39470125876

GÜLER EROĞLU TAŞÇI

 

14

30104519856

NAHİDE KOKSAL

39

33689258622

ADEM ŞALİ

16

29588298944

MUAMMER KOCA

41

39199669620

KAMİL CİVAN

 

15

34406313396

MUSTAFA YUMURTACI

40

37184226834

MEFTUN ALKAN

17

43205017800

ÇETİN HOTLU

42

71359088360

GÜLŞAH ÇETİN

 

16

43566997328

AHMET ÇELİK

41

25706649278

FERDANE USTA

18

26693570514

İSMAİL TERZİ

43

12780040282

KURTULUŞ YILMAZ

 

17

5258715454

RAHMİ YILMAM

42

70276124144

GÖKHAN AYDIN

19

33026365334

MUAMMER AVCI

44

15776940122

REMZİCAN BOZKURT

 

18

24074188150

SATI YILMAZ

43

18869355780

ERDOĞAN KANTARCI

20

24443708798

KERAMETTİN KUZÖREN

45

57139599042

ZÜLFİKAR ÖZCAN

 

19

26309583310

ENGİN USTA

44

50140794864

TOLGA YILMAZ

21

28778498126

ŞENOL KUNDAKÇIOĞLU

46

67777207452

SERKAY KUYUMCU

 

20

19997800340

İSMET AÇIKGÖZ

45

65986266772

HAKKI AKILLI

22

25973600620

ALİ RIZA KIZILKAYA

47

40850039324

İSMAİL OFLUOGLU

 

21

69322155676

BİROL ARSLAN

46

56230591696

MUSA ALBAYRAK

23

28778498126

YUSUF HÜSEYİN ARSLAN

48

42248049946

KADİR ALAGÖZ

 

22

14576981168

RAMAZAN DUYAR

47

58840422520

YUSUF GÜLAY

24

54586636924

MUSTAFA ALİ SEVİM

49

43120542830

MEHMET YAMAN

 

23

49189826322

AHMET İNCE

48

59806472450

İBRHİM AYDIN

25

14950188220

DİLEK KAYA

50

23891298158

KAMİL BİRCAN

 

24

17012899232

MUHAMMET GÖKKAYA

49

35984267026

EKREM KÖSE

26

38693113936

SERAP DİLEK

 

 

 

 

25

66073263902

NURETTİN SEMERİ

50

53386680762

YILMAZ YAPICI