MHP Zonguldak Adayını açıkladı… Ulusal medya AKP’nin MHP’ye Zonguldak ve Aydın’da jest yapacağını yazdı… AKP kaynakları ittifak iddialarını yalanladı… 

Milliyetçi Hareket Partisi, 9'u il, 41'i ilçe olmak üzere toplam 50 belediye başkan adayını açıkladı. Açıklanan iller arasında Zonguldak da yerini aldı. Bunu göre MHP’nin Zonguldak Belediye Başkan adayı eski İl Başkanı Hamdi Ayan oldu. Açıklamanın ardından ulusal medyada AKP’nin yerel seçimlerde MHP ile yaptığı ittifak gereği Zonguldak ve Aydın’da MHP adaylarını destekleyeceğini yazması yeni bir tartışma yarattı. AKP kaynakları bu iddiaları yalanlarken, kesinlikle kendi adaylarıyla seçime gireceklerini açıkladılar. 

“MHP ADAYINI DESTEKLEMEMİZ SIFIR İHTİMAL”

AKP İl Başkanı Zeki Tosun Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada, Zonguldak’ta MHP adayını destekleyecekleri yönünde çıkan haberlerin manipülasyondan ibaret olduğunu belirterek, “Bana şu ana kadar bu yönde gelen bir bilgi yok. Geçtiğimiz hafta Ankara’daydık. Öyle bir durum olsaydı bilgilendirilirdik. AK Parti Zonguldak’ta kendi adayıyla seçime girecek. Genel Merkezimizin MHP adayını destekleyin diyeceğine hiç ihtimal vermem. Sonra AKP’nin Zonguldak’taki oy oranı belli, MHP’nin oy oranı meydadnda. AK Parti’nin aday belirleme süreci tüm hızıyla devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Tayyip Erdoğan Salı günü yurt dışında olacağı için gurup toplantısı yok. Ama en kısa zamanda adayımızı açıklayacağız” dedi.

 ‘BİZ BU ŞEHRİ HERKESE SEVDİRECEĞİZ'

MHP’nin Zonguldak’tan aday gösterdiği Hamdi Ayan, Zonguldak’la ilgili projeleri Abdullah Karabacak’a anlattı. Zonguldak’ta 3 farklı kamuoyu araştırmasından da isminin çıkması üzerine partisi tarafından aday gösterildiğini belirten Ayan; “Önümüzdeki günlerde mahallelere gidip, cadde ve sokaklarda acil ihtiyaçları tespit çalışması yapacağız. Geçmişten bu yana hayal ettiğim bir projem var. Hastane ve okullar bölgesine 3 tane yürüyen merdiven projesi. Vatandaşların çarşıdan rahatça çıkabileceği yürüyen merdiven hayalim vardı. Bunu gerçekleştireceğim. Gazipaşa’yı trafiğe kapatıp alternatif yol çalışmamız olacak. Üzülmez deresi tamamen limandan kapatılarak otopark yapmayı düşünüyoruz. Bunun yanı sıra Ontemmuz ve Karaelmas mahallelerinde seyir terası planımız var.”
(Abdullah Karabacak)