İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, pandemi nedeniyle ekonomik zorluk yaşayan esnafın borç yapılandırma müracaat süresinin 1 ay uzatılmasının sevindirici olduğunu; ancak ödemelerin 6 ay ertelenmesini istedi.  

Erkmen, "Halk Bankası’ndan 25 bin TL kredi kullanan esnafın öncelikle bu ödemeleri başladığından dolayı, bu iki ödemeyi aynı anda ödemesi mümkün değildir. Zaten şu anki yaşadığımız bu zor ortamda iş günü olarak kısıtlı çalışmaları, bir taraftan da cari ödemelerin (kira, personel gideri, elektrik, su vb.) gerçekleşmesi, ödemelerin yapılamayacağının en büyük işaretidir. Bu nedenle alınan karar için teşekkür etmekle birlikte, ödemelerin başlangıcı ile ilgili alınan kararın bir kez daha gözden geçirilmesini ve esnafların, işyerlerinin ayakta kalabilmesi adına ödeme başlangıç tarihinin yeninden belirlenmesini talep ettiğimizi, saygılarımızla kamuoyunun dikkatine sunarız." ifadesini kullandı.

 

Erkmen'in konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"22.12.2020 tarihinde yaptığımız basın açıklamamızda esnafın, işyeri sahiplerinin zor durumda olduğunu, bu nedenle çıkarılan VERGİ ve SGK ile diğer borçların yapılandırılmasından faydalanmak için müracaat etme süresinin bir ay uzatılmasını, ödemelerin ise altı ay sonra başlatılmasını İYİ Parti olarak istemiştik.

Bugün açıklanan karar ile müracaat süresinin bir ay süreyle yani 31 Ocak 2021 tarihine kadar uzatıldığını görmek bizi esnaflarımız adına sevindirdi. Karar için teşekkür ediyoruz. Ancak ödemelerin yalnız bir ay ertelenmesi esnaflarımız ve işyeri sahipleri açısından memnuniyet verici olmamıştır. Beklentimiz ve temennimiz en az altı ay uzatılması ve de temmuz ayında başlatılması yönündeydi.

Çünkü esnaflara pandemi döneminde nakit desteği verilmeyip, bankalardan ayakta kalmak için zorunlu olarak kredi kullanmaya teşvik edilmesi sonucu Halk Bankası’ndan 25 Bin TL kredi kullanan esnafın öncelikle bu ödemeleri başladığından dolayı, bu iki ödemeyi aynı anda ödemesi mümkün değildir. Zaten şu anki yaşadığımız bu zor ortamda iş günü olarak kısıtlı çalışmaları, bir taraftan da cari ödemelerin (kira, personel gideri, elektrik, su vb.) gerçekleşmesi, ödemelerin yapılamayacağının en büyük işaretidir. Bu nedenle alınan karar için teşekkür etmekle birlikte, ödemelerin başlangıcı ile ilgili alınan kararın bir kez daha gözden geçirilmesini ve esnafların, işyerlerinin ayakta kalabilmesi adına ödeme başlangıç tarihinin yeninden belirlenmesini talep ettiğimizi, saygılarımızla kamuoyunun dikkatine sunarız." (Haber Merkezi)