Yerel seçimler sonrası İYİ Parti’de muhalif sesler yükselmeye başladı.  İYİ Parti Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen’in yaptığı “Seçimlerde başarılı olduk” açıklaması, parti tabanında huzursuzluk oluşturdu. . Partinin kurucu il başkan yardımcısı Oğuzhan Turhan, İl Başkanı Yavuz Erkmen’i istifaya davet etti.

Turhan’ın açıklaması şöyle:

“31 Mart 2019 yerel seçimlerinde millet iradesi tecelli edeli 48 saati geçmiş bulunmaktadır. Zonguldak Seçimlerinde halkımızın oylarla seçilen tüm belediye başkanlarını kutluyor ve tebrik ediyorum. İYİ Partimiz için ve Zonguldak merkez ilçemizde Millet İttifakı adayımız Şenol ŞANAL için emek veren, oy veren, gecesini gündüzüne katıp çalışan ve tüm İYİ Partimize gönül verenlere teşekkür ediyorum.

 

 48 saat sonra manidar bir şekilde Dün gece yarısı yaptığı geçiştirme çabası içerisinde bir açıklama ile sorumluluktan kaçmaya çalışmayı E. VALİ konumunda olan hatta kendisine bu şekilde hitap edilmesini talep eden bir kişiye bu tutum yakışmamıştır. Sayın il başkanımız E.VALİ Yavuz Erkmen beyin 20 Kasım 2018 tarihinde yaptığı açıklama ile Zonguldak İYİ Partimizin hedefini 2 İlçe ve 5 belde olarak ortaya koymuştur. Fakat kendisi hedef koymada gösterdiği başarıyı aday belirleme sürecinde gösterememiş kendisinin gelecek siyasi ikbal planlamasında yanında görmek istediği kişilerle yola çıkması halkta karşılık bulmamış ve partimiz bir başarısızlık yaşamıştır.

 

Gerçeklerle uzaktan yakından alakası olmayan bir basın açıklaması ile 24 Haziran seçimlerinde il genelinde alınan 30 bin oyun 25 binde tuttuğunu ve oyların korunduğundan bahsetmiş.  Büyük umutlarla heyecanlarla kurulan partimizin ilimizde başını çeken kurucu il başkanı tarafından uygulanan yanlış yönetim anlayışının bir neticesinde alınan ve kötü sonuç olarak değerlendirilen 30 bin oyumuzun 25 bin altına düşmesini oylarımızı koruduk diye talihsiz bir açıklama ile kendisini halk nezdinde gülünç duruma düşürmüştür.

 

Belli ki kendisini seçimin kazanı olarak görüyor. Zira halen ikametgâhının Zonguldak‘ta ki Akp’nin seçim kazanan karargâhlarından bir tanesi konumunda olan bir otel olduğundan ötürü olabilir ve yerel seçimlerde bu yandaş grup tarafından İYİ Partimize yapılan küçük düşürücü hakaretlerle saldırılar tüm Zonguldak halkı tarafından bilinmektedir. Bu medyaya en ufak bir açıklama dahi yapmamış partimizin itibarı ile oynayanlara tek kelime etmemiştir. Asli vazifesi olan partimizin itibarını savunmamıştır ya da savunamamıştır nedenlerini bilemiyoruz tabii ki?

 

 

 Partimiz bir cesurlar hareketi olarak yola çıkmıştır ve %100 Türk milletini kucaklayan bir anlayışla yoluna tüm Türkiye de başarılı bir şekilde bu politikayı izliyoruz. Gene maalesef Sayın il başkanımız E.VALİ Yavuz Erkmen Bey kendisinden bu konuda büyük hayalleri olan teşkilatımızın büyük bir kısmında hayal kırıklığı bizlere yaşatmıştır.  Sayın il Başkanımız E.VALİ Yavuz Erkmen Beyin kurucu il Başkanı gibi ortak akıldan uzak partimizin vizyonu ile bağdaşmayan ben merkezli yanlış bir yönetim anlayışı uygulamış ve seçimlerde ortaya koyulan hedeflere ulaşılmamasının nedeni olmuştur.

Ayrıca bu dönem içerisinde Zonguldak ilimizin birçok ilçesinde partimizin kuruluşunda tehditlere göğüs geren ekonomik çıkmazlarda çoluk çocuğunun ve ailesinin rızkından kısıp bu partinin kuruluşu için büyük mücadele ve emek veren kurucu irade içerisinde bulunan Arkadaşımızı sırf kendisinin siyasi ikbali noktasında engel görmesinden dolayı çeşitli bahanelere sığınıp disiplin kuruluna sevk ettirip ihraç etme mücadelesine de maalesef şahit olduk.

 

31 Mart yerel seçimlerinden sonra çok sevdiğim İYİ Partimizin değerli 2 il yöneticisinin dün itibari ile istifa ettiğini biliyorum ve birçok parti üyelerinin de istifa etmek üzere hazırlandığı duyumlarını almaktayım. Ayrıca Birçok üyemizin de yine yaşanan başarısızlıktan il başkanımızdan kaynaklandığını ve kendisinden beklentisi içinde bulunduğu hayal dünyasından kurtulup gerçeklerle yüzleşip bu yönde bir karar almasını arzu ettiklerini biliyorum.

 

İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı Hasan SEYMEN sosyal medya aracılığı ile yaptığı açıklamada 1 Nisan 2019'dan itibaren tüm ilçe ve il teşkilatlarımızda seçimli olağanüstü Genel Kurul yapma kararı alındığını açıklamıştı. Aksi bir karar şuana kadar genel merkezimiz alır mı bilemiyorum ama şuan partimiz kongre sürecindedir.  Kongreler siyasi partilerin er meydanıdır. Tüm üyelerimize sesleniyorum mücadeleden kaçmayın istifa etmeyin bulunduğunuz ilçelerdeki kongrelerimize hazırlanın Türkiye’de istediğimiz demokratik ve liyakat esasına sahip bir yönetim anlayışının Zonguldak İYİ Partimizde yönetimlere gelmesini hep beraber sağlayalım.

 

Sayın il başkanımız E.VALİ Yavuz ERKMEN Beyden Zonguldak’ta teşkilatının önünü açacak adımlar atmasını ve bu kongrelerin demokratik bir ortamda geçekleşmesi için hassasiyet göstermesini bekliyoruz”