MHP Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner:

 “Kadın-erkek bir bütündür”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaparak, Türk kadınları olarak temsilde ve istihdamda adil davranılmayı kadın ile erkeğin birlikte omuz omuza hareket etmek istediklerini söyledi.



Şehit Fırat Çakıroğlu toplantı salonunda kadın üyeler ile açıklama yapan Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner, kadın-erkek bir bütündür ikisinden biri olmazsa diğeri eksik kalacağını belirterek şunları söyledi:

YALÇINER: “KADIN CİNAYETLERİ, ÇOCUK İSTİSMARI VE KADIN İSTİSMARI TOPLUMUMUZUN KANAYAN YARASI”

“Biliyorsunuz bu Pazar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, yılda bir günde olsa böyle bir günün özelliğini yaşamak güzel ancak, Türkiye bu günlerde hatta son yıllarda kadın cinayetlerini konuşuyor. Çocuk istismarı, kadın istismarı, toplumumuzun kanayan yarası biz Türk kadınları olarak temsilde ve istihdamda adil davranılmayı kadın ile erkeğin birlikte omuz omuza hareket etmesini istiyoruz çünkü kadın ile erkek bir bütündür ikisinden biri olmazsa diğeri eksik kalır. Tarihi onurla, gururla dolu Türk kadını bugün acılarla karşı karşıya. Oysaki Türk toplumu tarihinde çocuk ve kadın hakları ile ilgili çok önemli düzenlemeler yapmış, çağdaş olan toplumlardan çok daha ileride atılımlar gerçekleştirmiştir. Bu günkü gelinen noktada kadınlarımız için çıkarılan yasalar ve kanunlar uygulanmamakta, hatta ellerinden alınmak istenmektedir. Kadının cinsel bir meta haline dönüştürüldüğü, kadının yok sayıldığı, fiziki ve psikolojik şiddetin arttığı, temsilde ve istihdamda yeterince yer bulamadığı bir toplumda ayakta durmaya çalışıyoruz.Biz kadınlar olarak her alanda olmalıyız. Özellikle temsil noktalarında olmamız çok önemli. Hak ve hukukumuzu bilerek kendimiz korumalı ve savunmalıyız. Hiçbir zaman hayatın zorlukları karşısında asla düş kırıklığına uğramamalı tüm gücümüzle olgun bir mücadele vermeliyiz. Milliyetçi Hareket Partisi İl Kadın Kolları ve yönetimi olarak, tüm dünyadaki ve Türk kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar, biz Türk kadınlarının temsilde hak ettiği yeri aldığı bir Türkiye temenni ediyorum” dedi. Barış DOĞAN