Batı Karadeniz Sanayici ve iş insanları Dernekleri Federasyonu  (BAKZİFED) Başkanı Bahri Küpeli:

 

“Kadına ve çocuğa şiddet önlenmelidir”

 

Son günlerde artış gösteren kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet, taciz ve istismar olayları üzerine bir açıklama yapan Batı Karadeniz Sanayici ve iş insanları Dernekleri Federasyonu  (BAKZİFED) Başkanı Bahri Küpeli, “Türkiye’nin gündeminden hiç düşmeyen kadınlarımıza şiddet ve küçücük çocuklarımıza karşı uygulanan taciz utancından kurtulmamız gerekiyor” dedi.

BU UTANÇTAN KURTULMALIYIZ

Batı Karadeniz Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BAKZİFED) olarak, böylesine insanlık dışı olayların ülkemize yakışmadığını belirten Küpeli, “Cumhurbaşkanlığı makamından TBMM’ye, hükümetten en tabanda yer alan yönetim birimlerine, ülkemizin her yerinde görev yapan kolluk güçlerine kadar herkesi ülkemizi utanca boğan bu olaylardan kurtarmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kadına ve çocuğa uygulanan şiddet ve taciz insanlık suçudur” diyen Bahri Küpeli açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bu tür sapkınlıkları kabul etmek olanaksızdır.

Gazete ve televizyon haberlerinde hemen her gün kadınlara ya da çocuklara yönelik bir şiddet veya taciz olayına rastlamamak mümkün değil. Bu haberlerden utanıyor, sarsılıyoruz. Bu şiddet sarmalı hepimizi korkuturken toplumun böylesine vahşi olaylara karşı duyarlılığını yitirmiş olması da ürkütücüdür.

Yuvasını koruyan, çocuklarını kollayan kadınlarımıza karşı girişilen vahşice ve ölümcül saldırıları kabul etmiyoruz…

Küçücük, masum çocuklarımıza karşı girişilen şiddet ve taciz olayları bir insanlık suçudur…

Neden ve koşullar ne olursa olsun kadınlarımız ve çocuklarımız böylesine vahşice şiddeti, tacizi ve istismarı kesinlikle hak etmemektedir.”

TÜRK TÖRESİ, İSLAM DİNİ…

Batı Karadeniz Sanayici ve iş insanları Dernekleri Federasyonu  (BAKZİFED) Başkanı Bahri Küpeli, açıklamasında, “Türk töresi; kadınların baş tacı edildiği, erkeklerle eşit görüldüğü, çocukların bir hazine gibi korunup kollandığı özelliğe sahiptir” vurgusu yaptıktan sonra, “Yüce dinimiz İslam da kadınların ve çocukların korunmasını emreder. Peygamber Efendimiz bir Hadis-i Şerifinde “Cennet Anaların Ayakları Altındadır” der. Durum Böyle iken bir İslam ülkesinde bu türden olayların olması izahı zor bir durumdur” dedi.

Bahri Küpeli açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Kadınlarımız anadır, çocuklarımız geleceğimizdir. Onlardan sevgiyi, saygıyı esirgemek günahtır, zulümdür…

Herkes için gerekli olan anlayışı göstermez, iletişimi kuramazsak, insanlar birbirini anlamak yerine kaba kuvvete başvurmaya, üstünlük sağlamaya çalışır. Bu da sonuçta şiddeti ve tacizi getirir. Toplumu bu olaylardan arındırmak ve uzak tutmak yönetsel görevi olanların sorumluluğundadır.

Ülkenin her şeyinden sorumlu olan hükümet, konuyla ilgili bakanlıklar, bürokratlar, güvenlik güçleri kadın ve çocuklara karşı uygulanan şiddet ve tacizi önlemek için her türlü önlemi almalıdır.

Artık, Batı Karadeniz Bölgesinin üreten, ihracat yapan, istihdam ve katma değer yaratan, duyarlı iş insanları olarak herkesi insanlığından utandıran, kadınların öldürüldüğü, küçücük çocukların taciz edildiği, haberleri duymak istemiyoruz.

Batı Karadeniz Sanayici ve iş insanları Dernekleri Federasyonu (BAKZİFED) olarak herkesi göreve davet ediyoruz.

Şiddeti adeta bir yaşam tarzı haline getiren ve şiddet dilini bir iletişim aracına dönüştürenleri kınıyor, yetkililerden, şiddetin meşru bir zemine gelmesine izin vermemelerini talep ediyoruz.

Kadınlara, çocuklara ve son dönemde artış gösteren hayvanlara yönelik tüm fiziki şiddet eylemlerini kınıyor, bizleri insanlığımızdan utandıran bu tür olayların faili ve insanlıktan nasibini almamış olanları da insafa, vicdana, insanlığa davet ediyoruz…

Bizler, Batı Karadeniz Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BAKZİFED) olarak, Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara kazandırdığı hakları korumaya, medeni kanunun herkese tanıdığı yaşam hakkına ve geleceğimiz olan çocuklarımıza verdiği görev ve sorumluluklara sahip çıkmaya devam edeceğiz.”