8 Mart Dünya Kadınlar Günü Resim Çalıştayı, Kdz.Ereğli’de başladı. Resim Çalıştayı’nda hazırlanan eserler, Ereğli kültür mirasına bağışlanacak.

Ereğli Kaymakamlığı desteğiyle gerçekleştirilen Koordinatörlüğünü Taner Tatoğlu ve Küratörlüğünü Ereğli Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmeni Adnan Turan’ın üstlendiği  Ereğli Polisevi Camlı Bahçesi’nde başlayan ve 8 farklı ülkeden, 8 ressamın katıldığı Resim Çalıştayı’nı ziyaret eden CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, sanatçılara başarılar dileyerek, Ereğli’de ekonomik hareketliliğin yaşanması için festivallerin önemine değindi.

Çalıştayı izlemeye gelen Of Road Başkanı Fatih Malhatun, çocukluk arkadaşlarıyla yaptığı bir sohbeti anlatarak, ‘Biz geçenlerde çocukluk arkadaşlarımızla bir sohbet ettik. Biz her sene festivalde BİG DADY’in önündeki kırmızı ışıkta buluşurduk. Şimdi hepimizin çocukları var. Dedim ki festivalde haberleşmeye gerek yok, yerimiz belli. BİG DADY’nin önündeki ışıkta buluşacağız, bu kez çocuklarımızla beraber’  şeklinde konuştu.