Karademir’den istifacıya sert eleştiri;

“CUMHURİYET HALK PARTİSİNE HAKARET ETMEK KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR”

 

Cumhuriyet halk partisi, kurucusu ve ilk Genel Başkanı Atatürk’ün önderliğinde ulusal bağımsızlığı kazanan, cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren ve Ulusal Birliği sağlayan partidir. Hukuk ve eğitim gibi toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reform-larla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni biçimlendirmiştir. Ulusal  sanayinin  ve ekonominin gelişmesine öncülük  etmiş, demokrasiyi, hukuku, cumhuriyet değerlerini ve insan haklarını yılmadansavunan bir partidir. Böyle bir partinin üyesi olmak bizler için bir onurdur.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde partimizden aday olarak belediye meclis üyesi seçilen Mesut Şalvarcıoğlu’nun partimizden istifa ettiğini önce kendisine ait olan facebook sayfasından sonra da yerel basından öğrenmiş bulunmaktayız.

Kendisi, 2014 yılı yerel seçimlerinde, belediye meclisi üyeliğine partimizden aday olabilmek için, Mart 2014 ayında partimize üyelik başvurusunda bulunmuştur.

İnsanlar bir partiye, üye olmadan önce o partinin tüzüğünü ve proğramını inceler, bunlar onun dünya görüşü ile örtüşüyorsa o partiye üye olurlar.Zaman içerisinde de bu üyeliklerini istifa müessesi aracılığı ile sonlandırabilirler.İstifa tek taraflı irade açılaması-dır, istifa edeninde istifa yönünde ortaya koyduğu bu  irade açıklamasına başkaları ta-rafından saygı duyulmasını isteme hakkı vardır, zaten demokrasinin kuralı olarak ta buna saygı duymak gerekir. Sırf bir menfaate ulaşabilmek için olunan üyelik ne o partiye nede o kişiye bir fayda sağlamaz.

Ancak, adı geçenin istifası yukarıda belirttiğimiz çerçevede olmamıştır. Demokrasiye inanan ve bunu yılmadan savunan bir partinin mensupları olarak bizlerin bu istifaya saygı duyma imkanımızı ortadan kaldırmıştır.

Adı geçen açıklamasında istifa nedeni olarak şunu belirtmektedir;   ‘’ bu gün geldiğim noktada gördüm ki partimiz altı okta işaret edildiği gibi ne devletçi, ne cumhuriyetçi, ne laik, ne halkçı, nede milliyetçi bir çizgide değil. Parti menfaatleri ülke menfaatlerinin önüne geçmiş, iktidar olamamanın hırsı ile marjinal sol, marjinal kürt siyaseti izlemeye başlamıştır. Kandildeki   ‘’ it ‘’ bile CHP’ye birlikte hareket etmeyi teklif ettiği bir dönemde bu çatı altında durmamın artık mümkün olmadığını gördüm” Böyle bir açıklama ile  partimizi pkk ile aynı çizgide görme ve göstermek kimsenin haddine değildir.

Bu gün; ‘’ Yönetim yanlışlıkları ile  örgütün kuruluşundan bu güne kadar engüçlü dönemini yaşatanları, çözüm süreci adı altında terör örgütü ile  el ele verip anlaşma masasına oturanları, hendeklerin kazılmasına, pkk’nın şehirlere yerleşmesine seyirci kalanları, bölgenin silah deposu yapıldığını bildikleri halde  buna seyirci kalanları, pkk’nın yol kesip kimlik kontrolü yapmasına seyirci kalanları, Terör örgütü mensupları ile Oslo’da Dolmabahçe’de, Kandil’de pazarlık yapanları, İmralı’daki bölücü başına devlet görevlilerini yollayarak pazarlık yaptıranları, Bebek katilinin yandaşları ile görüşebilmesi için İmralı adasına tekne turları düzenlemesine müsaade edenleri,  bebek katli bölücü başına itibar kazandırmak için ona sayın diye hitap edenleri, bölücü başının adada yaşam koşullarını iyileşmesi için  düzenlemeler  yapanları, İhmalleri ve terör örgütüne  bu güne kadar göz-yumanları, askerin örgüte operasyon yapma taleplerini reddedenleri, her gün şehit cena-zesi gelmesine sebep olanları ‘’ görmeyip yok sayıp  cumhuriyet halk partisini pkk ile aynı çizgide gören ve değerlendiren  kim olursa olsun şiddetle kınıyoruz.

Ayrıca adı geçeni; 10 Kasım anma törenlerinde, cumhuriyet bayramı törenlerinde, yakın zamanda yaşadığımız iki genel seçim çalışmalarında, ilçe ve il kongrelerimiz de, partimizin ilçe merkezinde, kısacası partimizin hiçbir çalışma ve etkinliğinde göremedik.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.            

                                                                                              

 

NECLA   KARADEMİR                                                                                  

CUMHURİYET HALK PARTİSİ

KİLİMLİ İLÇE BAŞKANI

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim