AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, mülkiyet sorununun 2015 seçimleri için siyasi malzeme olarak kullanıldığını söyledi.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İhlas Haber Ajansı Zonguldak Bölge Müdürü Refik Fidan’ı ziyaret etti. Gerçekleştirilen kongre sonrası yeniden göreve gelen Karaduman, 2015 seçimlerini değerlendirdi.

AK Parti olarak kurumsal bir yapıda olduklarını dile getiren Metin Karaduman, genel seçimlerle ilgili şu ifadelere yer verdi:

“AK Parti olarak kurumsal bir yapımız var. Bizde ki anlayış bir seçim bittikten sonra hemen diğer seçim çalışmaları başlar. Ben ve teşkilattaki arkadaşlar bu anlayış içinde çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimi bittikten sonra biz hemen bu yıl yapılacak genel seçim çalışmalarına başladık. Bu çalışmalarımızı yürütürken partimizin kongre süreci başladı. Aynı zamanda seçim çalışmalarını yürütürken kongrelerimizi tamamladık. Şuanda seçime girebilecek şekilde hazır ve donanımlıyız. Kongre sürecinde aramıza yeni arkadaşlar katıldı. Bu çalışmalarımızı hep birlikte yürütüyoruz. 2015 seçimleriyle alakalı burada yapılacak Zonguldak merkez ve il genelinde hedefimiz bir önceki seçimden daha fazla oy alabilmek. Bütün gayretimizi ve enerjimizi bunun için harcayacağız. Buradan ne kadar çok oy alabilirsek Türkiye’deki oy ortalamasına katkı verebileceğimizi düşünüyoruz. Bu anlamda da çalışmalarımıza önemli bir şekilde hazırlanıyoruz. Haziran ayında yapılacak seçimlerde iyi bir oy alacağımızı tahmin ediyorum.”

“SAMİMİ BULMUYORUM”

Mülkiyet probleminin yeni bir problem olmadığını hatırlatan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, 2015 seçimleri için bu sorunun siyasi malzeme olarak kullanıldığını söyledi. Dönemin belediye başkanı Secaattin Gonca tarafından başlatılan çalışmaların devam ettirilmediğini ifade eden Karaduman, şöyle dedi:

“Mülkiyet problemi Zonguldak’ın yeni bir problemi değil. Geçmişten bu zamana kadar gelen bir problem 2004 ve 2009 yılları arasında bizim dönemimizde Zonguldak Belediyesi AK Partideyken biz mülkiyet problemi ile ilgili adım atmıştık. Secaattin Gonca zamanında Islah İmar projeleriyle mülkiyet problemini kökünden çözmek istiyorduk. Adımımızı attık kısmi olarak şehrin bir bölümünde resmi olarak tapulandırmaları yaptık. 2009 yılında seçimleri kaybettikten sonra CHP’li Belediye 2009 ve 2014 yılları arasında Islah İmar projeleriyle ilgili hiçbir çalışma yapmadı. Eğer bizim başlatmış olduğumuz çalışmaları devam ettirselerdi. Şuana kadar belli bir aşamaya gelip Mülkiyet problemi ile ilgili önemli bir adımı atmış olacaktı. Mülkiyet probleminin çözülmesi Zonguldak’ın hem imarla alakalı hem de yapı anlamında görsel anlamda bir değişime uğramaktı ama bununla ilgili hiçbir çalışma yapılmadı. Önümüzde 2015 genel seçimleri var. Muhalefetteki ve daha önceden siyaset yapmış arkadaşlarımız bugün mülkiyet problemini sadece siyasi malzeme olarak 2015 seçimlerinde kendilerini bir yerlere taşımak için sadece millete samimi olmadan gündem yapıyorlar. Ben bu gündemi samimi bulmuyorum. Geçmişten bu zamana kadar gelen bu sıkıntıyı kendileri döneminde şuanda da CHP Zonguldak’ta belediye de şu dönemde de herhangi bir çalışma yapılmadı. 2015 seçimleri öncesinde şimdi bir çalışma başlatmak isteyip milletin karşısına çıkınca biz bunu başlattık diye vatandaşı kandırmaya çalışacaklar. Biz bu yapılan çalışmaları ve açıklamaları şahım adına söyleyeyim samimi bulmuyorum. Milletimizi bizim kandırmamıza gerek yok. Eğer bu yapılması gerekiyorsa 2009 ve 2014 yılları arasında devam edip sonuca erilmesi gerekiyordu ama maalesef üzülerek ifade ediyorum bununla ilgili hiçbir çalışma yapılmadı. Şuanda sadece seçim malzemesi olarak mülkiyet kullanılıyor. Ama biz iktidar partisi olarak Zonguldak’taki vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi noktasında bizim üzerimize düşen görev olursa biz bunu milletvekillerimize ve ilgili bakanlıklarımıza taşımaya köprü vazifesi yapmaya hazırız.”