AKP adayları oradan buradan proje aşırmayı huy edindi

Karayılmaz da projeleri araklamış

AKP Çaycuma Belediye Başkan Adayı Ahmet Güral Karayılmaz, projelerini tanıtan kitapçığı dağıtmaya başladı. Daha önce AKP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ömer Selim Alan’ın açıkladığı projeleri başka yerlerden aşırdığını tespit ederek kamuoyuna duyuran Halkın Sesi, bu kez de, AKP Çaycuma Adayı Karayılmaz’ın birçok projeyi başka yerlerden alarak kitapçığına koyduğunu ortaya çıkardı. Karayılmaz’ın kitapçığının 6. sayfasında “Kültür-Sosyal Yaşam Merkezi” adıyla vaat edip, “Çaycuma’nın değerine değer katacak” sözleriyle sunduğu projenin görseli, CHP’li Çanakkale Belediyesinin yarışmayla elde ettiği hizmet binasıyla birebir aynı çıktı. “Gönüllerin adamıyım” sloganıyla kapı dolaşıp oy isteyen Karayılmaz’ın CHP’li bir belediyeden bile proje aşıracak cürete sahip olması, söylenenin aksine, siyasette ne kadar hırslı bir tip olduğunu da ortaya koydu.

 

TÜM PARTİLERİN VAATLERİNDEN OLUŞAN BİR POTPURİ

Araştırmalarını sürdüren Halkın Sesi, Karayılmaz’ın açıkladığı en az beş projenin başka yerlerden alındığını tespit etti. Buna göre Karayılmaz’ın “Sporcu Fabrikası” adıyla kitabının 7. sayfasına koyduğu görsel “Karabük Çok Amaçlı Spor Salonu” ile resmen tıpkıbasım olmuş. “Rekreasyon Alanı” adıyla 8. sayfadaki görsel de MHP Kars Adayı Çetin Nazik’in “Engelli Dükkânı” projesindeki görsele tıpatıp uyuyor. Kitabın 24. sayfasındaki “Çaycuma Seyir Terası” vaadi, “Erzincan Belediyesi Esentepe Tesisleri” projesinden alınırken, 27. sayfadaki “Taziye Evleri” projesinde kullandığı görsel de, AKP Sultanbeyli Adayı Hacı Abdullah Uçan’ın “Mahallerimize Taziye Evleri Kuracağız” vaadindeki görselle duvar boyasının rengine varıncaya kadar uyuyor. Karayılmaz tüm partilerin kitapçıklarından bir şey araklayarak adeta proje potpurisi oluşturuyor.

 

DERSİNİ HİÇ ÇALIŞMAMIŞ

Ahmet Güral Karayılmaz’ın iddialı projelerinin neredeyse tamamını kopyala yapıştır yöntemiyle başka yerlerden almış olması, kendisinin Çaycuma üzerine hiç çalışmadığı gibi şehircilik vizyonunun da son derece yetersiz olduğunu ortaya koyuyor. Kitapçıkta kullanılan görsellerin alındığı yerlerin an azından bir not olarak sayfalarda yazılmaması başkalarının emeğine yapılmış saygısızlık olduğu kadar telif hakları açısından da sorun yaratıyor. Kamuoyunu aldatmaya yönelik olan ve siyasi etikle de bağdaşmayan bu tutumun AKP’li diğer adaylarca da sergilenip, sonra da büyük bir pişkinlikle savunulması, “AKP’li adaylar proje aşırmayı kendilerine hak sayıyor” şeklinde yorumların yapılmasına neden oluyor.  Kendi dar siyasi çıkarları için başkalarının fikirlerine bu kadar kaba şekilde el koyan kişilerin, yarın yönetimine talip oldukları kentlerin hukukunu nasıl koruyacağı sorusu esaslı bir sorun olarak herkesin önünde duruyor.