CHP Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal, gazetemiz yazı işleri müdürü Mustafa Özdemir'in tutuklanmasını kaygıyla izlediklerini belirterek, "Dileriz bu olay, muhalif bir sesi susturmaya; bu amaçla yargıyı yanıltmaya yönelik, bir kurgu değildir." ifadesini kullandı.

Başkan Sarıal'ın açıklaması şöyle:

“Halkın Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Özdemir’in,  yalnızca azmettirme iddiasıyla tutuklanmasını kaygıyla izliyoruz. 

Kamuoyunun yakından izlediği gibi, Mustafa Özdemir çok uzun yıllardır,  çok zor koşullarda kamunun ve halkın çıkarına haberler yapmaktadır. Emekten yana muhalif bir gazetecilik görevi üstlenmiştir. Yerelde ve genelde tüm iktidarlar ve iktidar temsilcileri karşısında çizgisini değiştirmeyen, kalemini satmayan kişilik sergilemiştir.

Bir kişi kendisini yakma girişiminde bulunmuş. Mustafa Özdemir sonuçta, benzin dökerek birisini yakıp öldürmemiş, yaralamamıştır.  Ölen ve yaralananın olmadığı bir olaydan sorumlu tutulsa dahi, adresi belli olan bir gazetenin yazı işleri müdürünü tutuklamak ve cezaevine koymak yapılması gerekli tek işlem olmamalıdır.

Dileriz bu olay, muhalif bir sesi susturmaya; bu amaçla yargıyı yanıltmaya yönelik, bir kurgu değildir. 

Yargının, kişi hak özgürlükleri ve basın özgürlüğü çerçevesinde; kaçma, delilleri karartma şüphesi olmayan Gazeteci Mustafa Özdemir’in tahliyesine karar vereceği umudunu taşıyoruz." (Halkın Sesi)