7 Haziran 2015 genel seçimleri için adaylar kamuoyuna çıkmaya başladı. Milletvekili olmak isteyen bürokratların istifası için 10 Şubat 2015 tarihi son gün olarak belirlendi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda 7 yıldan bu yana müfettişlik görevini sürdüren Akın Kaymak da milletvekilliği aday adaylığı için görevinden yarın itibariyle istifa edecek.
14 Şubat 2015 günü gerçekleşecek olan AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı kongresine de katılacak olan Akın Kaymak, 16 Şubat 2015 günü resmi müracaatını yapacak.
1966 Kozlu doğumlu olan Akın Kaymak, ilk, orta ve lise öğrenimini Kozlu’da tamamladığını, daha sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olduğunu ve 1990 yılında iş hayatına atıldığını söyledi. Etibank, Emlak Bankası ve Ziraat Bankası’nda müfettişlik, teftiş kurulu ve dair başkanlığı görevlerinde bulunan Kaymak,TMSF’nin el koyduğu Uzan Grubu’na bağlı 236 şirketi denetleyen 40 kişilik ekibin başında yer aldığını anlattı. Orman Bakanlığı’na müfettiş olarak tayin olan Kaymak, kısa bir süre sonra İstanbul BB.Başkanı Kadir Topbaş tarafından kendi ekibine dahil edildiğini, yaklaşık 7 yıldır İstanbul BB.’de müfettişlik ve danışmanlık görevinde bulunduğunu ifade etti. Kaymak, Maltepe Belediyesi’nde de bir süre belediye başkan yardımcılığı görevinde bulunduğunu sözlerine ekledi.
Kaymak, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimi öncesinde de Kozlu Belediye Başkanlığına aday adayı olmuştu.