AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday adayı Akın Kaymak, Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu’nu ve Memur Sen’e bağlı Eğitim Bir Sen Zonguldak Şube Başkan Sadettin Dede’yi, ziyaret etti.
Türkiye Kamu-Sen ziyaretinde konuşan Akın Kaymak, ” Milletvekili adayı gösterilsem de gösterilmesem de kamuda elde ettiğim bilgi, beceri, tecrübe ve deneyimleri her zaman Zonguldak’ın hizmetine sunacağım” dedi.
Kaymak, yönetim kurulu üyeleri ile bir süre görüş alış verişinde bulunarak, neden aday olduğu konusunda bilgi aktardı. Akın Kaymak Sözlerine Şöyle devam etti:
“Zonguldak’ta uzlaşı kültürünün muhakkak suretle fiiliyata geçmelidir.. Uzlaşı kültüründen kastım şu, bugüne kadar Zonguldak için gerek siyasi partililerimiz gerekse STK’larımız muhakkak suretle bir şeyler yapmaya gayret ettiler ve çabaladılar. Biz ise bunun üzerine artı değer ne ekleyebiliriz diye yola çıktık. Eğer ben Zonguldak için bir artı değer üretemeyeceğime inanmış olsaydım böyle bir yola kesinlikle çıkmazdım Zonguldak’ın janjanlı projelere ihtiyacı yok. Problemler belli bunları iyi analiz etmeliyiz. Tek taraflı değil çok fikir alıp asgari müşterilerde birleşip, yani katılımcı demokrasiyi savunuyoruz. Bu amaçla dostlarımızın fikirlerini almak istiyorum.”
“ZONGULDAK UNUTULMUŞ BİR ŞEHİR”
Akın Kaymak’ın konuşmasının ardından bir konuşma yapan Kadir Bacıoğlu; “Anlattıklarınız temennileriniz gerçekten güzel şeyler. Umuyoruz tabi hayata geçer bunlar zaman içerinde yerine oturur o zaman daha somut şeyler görmeye başlarız çünkü Zonguldak’ın gerçekten söylemiş olduğunuz uzlaşı kültürüne ihtiyacı var. Burada hiçbir zaman siyasi çekişmeye girmeden Zonguldak adına üretebilmek gerekli bugüne kadar bunu Ankara’da bizi temsil edenlerde göremedik. Bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum” dedi.
Bacıoğlu; sözlerine şöyle devam etti:
“Zonguldak Ankara tarafından unutulmuş bir şehir, bundan sonra Ankara’ya giden, Zonguldak’ın seçmiş olduğu vekillerin sadece Ankara’da değil Zonguldak içeresinde siyaset yapmaları ve birlikte asgari müştereklerde hareket etmeleri gerekir. Vurgularınız bence çok güzel, Zonguldak adına kısır çekişmelerden uzak Zonguldak hizmet edebilecek insanların bu işte olmasını istiyoruz. Kazanan her zaman için Zonguldak olmalı, Zonguldak’ta yaşayanlar olmalı bu yolda başarılar diliyorum. Yüce rabbim yar ve yardımcısı olsun.”
Adalet ve Kalkınma Partisinden 7 Haziran tarihinde yapılacak olan milletvekilliği seçimleri için aday adayı olan Akın Kaymak, daha sonra Memur Sen’e bağlı Eğitim Bir Sen Zonguldak şube başkanlığını ziyaret etti.
Milletvekili aday adayı Akın Kaymak ziyarette, Eğitim Bir Sen şube başkanı Sadettin Dede ve yönetim kurulu üyeleri ile bir süre görüş alış verişinde bulunarak, neden aday olduğu konusunda bilgi aktardı.