DEVA Partisi İl Başkanı Av. Fatih Keleş, 15 ay gibi kısa bir sürede İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun’un görevden alınmasına tepki gösterdi.

Keleş açıklamasında, “Her gelen kendi hesabını görüyor, kaybeden Zonguldak oluyor.  Atanan müdürlerin hızla görevden alındığı ve koltuğu ısıtmadan şehri terk ettiği yerin adıdır Zonguldak. Göreve henüz yeni gelmiş bir il müdürünün, okulların yeni açıldığı, görevini yerine getireceği bir dönemde görevden almak hangi hırsın mahsulüdür. Gelenin gidenin adamcılık yaptığı, şehrimizin katkı alamadığı bir düzeni reddediyoruz.

“YAZ-BOZ TAHTASI YAPTILAR”

Zonguldak sizin yaz-boz tahtanız değildir. Bu şehir hizmete susamış bir şehirdir. Gelen bürokratlar birkaç müteahhidin, ihalecinin, siyasetçinin kumpaslarına kurban edilemez.  Bu şehir görev bilinciyle hareket eden, başarılı ve çalışkan valilerini, il müdürlerini, ilçe müdürlerini bu kadar kolay kaybedemez.  Zonguldakta iş yapar dediğimiz 3 gün yaşamıyor. Ama nerde işe yaramayacak adam var etraflarından ayırmıyorlar.Bu düzen böyle devam edemez. DEVA Partisi gerek siyasette, gerek bürokraside liyakati merkezine alan, sürdürülebilir ve etkili bir yönetimi inşa edecek yegane adrestir.  Bu şehri dertlerinden kurtaracağız, DEVA'sına kavuşturacağız” dedi. (Haber Merkezi)