CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Harun Akın, İl Başkanlığını ziyaret ederek, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Geçen hafta milletvekili adaylarıyla birlikte partililere yapılan ziyarette hastalığı nedeniyle katılamadığını tekrarlayan Akın, “çok kötü grip oldum. O nedenle toplantıya katılamadım. Önce sağlık” özür diledi.

Bu seçimin diğer seçimlerden ayrı bir yerde tuttuğunu ve çok önemli olduğunu belirten CHP Milletvekili 4. Sıra Adayı Akın; “Ak Parti 13 yıldır bu ülkeyi yönetiyor. Bir tane dikili ağaç göstersinler başarılılar diye yakalarına rozet takacağım.  Zonguldak çok talihsiz bir şehir. SOMA’daki şehit madenciler mecliste tartışılırken Zonguldak’ın maden şehitleri parlementoda bile tartışılmadı. Siyaset kol kola girme sanatıdır” dedi.

“KEŞKE ANKARA’DAN İŞ BİTİREN BİR SİYASETÇİ OLSAYDIM”

Listeler açıklanmadan kendisi hakkında yapılan eleştirilere cevap vermek istediğini belirten Akın, “Benim için ‘Harun Akın işi Ankara’dan bitirir’ diyorlardı. Keşke işi Ankara’dan bitirebilen bir siyasetçi olsaydım. O zaman böyle olmazdı. Ben CHP’nin demokratik bir siyasette ilerlemesini istiyorum. 1996 yılından bu yana önseçimi savundum. Bu nedenle kontejanın kaldırılmasını istiyorum. Bizi öcü gibi görenler var. Bizi bilen biliyor. Ben partinin menfaatleri çercevesinde adım atmaya çalışıyorum. Bizi çok yoruyorlar. İçimizdeki yaşanan olaylardan dolayı bize başkaları gülüyor. Aday olduğum için pişman değilim. Siyasette kırgınlık olmaz. Bu sıralamadan 3. Sıra çıktık. Kontejanla 4’e indik. Hiçbir sırayı dert etmiyorum. Sayın genel başkanımın dediği olur. Biz sadece 7 Haziran’da Ak Parti’den kurtulmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Ak Parti'nin aday listesini şaşkınlıkla karşıladığını belirten Akın, “Ak Parti’nin listesi zayıf bir liste. Açıklandığınıda çok şaşırdım. Bu gösteriyor ki, CHP’nin bu seçimde şansı çok. Bürokrattan siyasetçi olur mu olmaz mı buna yorum yapmak istemiyorum ama Ak Parti bu listeyle ekmeğimize yağ sürdü” dedi.