Muhaliflerin imzası olağanüstüne yetmedi. Zonguldak delegesinin 5’i Muharrem İnce, 5’i Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır koydu…

“Kılıçdaroğlu’nu seviyoruz ama”

CHP’de olağanüstü genel kurul için imza toplayan Muharrem İnce taraftarları yeterli imzayı bulamayarak 523 delegede kaldı. Zonguldak’tan kurultay delegesi seçilen 10 kişiden Halil Posbıyık, Zeki Kılıçarslan, Tarık Coşkun, Umut Başoğlu, Münevver Kalfa olağanüstü kurultay için imza verirken Nuri Tekin, Halil Furat, Dilan Adıyaman, Necla Karademir ve Hayrettin Kartal imza vermedi.

“İRADEMİZ KOLTUK’UN CEBİNDE DEĞİL”

İl Başkanı Ertuğrul Koltuk’tan olağanüstü genel kurul tartışmaları sürecinde kurultay delegeleri ile toplantı yapmasını talep ettiklerini söyleyen Tarık Coşkun, “Genel Başkanımızı seviyoruz ama geride kalan 6 seçimde CHP bir adım ileri gidemedi. Bazıları bedel ödemekten korktuğu için 523 imzada kaldık. CHP’nin geleceği, değişim olması için biz bedel ödemeye hazırız. İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, 10 kurultay delegesinin iradesi cebindeymiş gibi Ankara’ya gidip Zonguldak adına konuşarak yanlış yaptı” dedi.