ÇATUROĞLU, YARIM KALAN HASTANE İNŞAATLARINA NEŞTER VURACAKLARINI SÖYLEDİ

“KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN

Çaturoğlu yaptığı basın danışmanlığından yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Zonguldak ile tüm ilçelerimizde olduğu gibi Zonguldak İl Merkezimizde de yapılmayan,yarım kalan ya da bitirilemeyen vatandaşımızın ihtiyaç duyduğu hizmet ve yatırımlara neşter vuruyoruz. İnşallah bunları çözmek bize nasip olacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

VARAN 1:HASTANE SORUNU

Şüphesiz İl Merkezimizin uzun yıllardan beri çözüm bekleyen birçok problemi var.Ancak bunların en önemlisi sağlık alanında olanıdır.Bu bağlamda öncelikle yapımı yılan hikâyesine dönen Zonguldak Devlet Hastanesi sorununu çözüyoruz.

HASTANENİN YERİ DEĞİŞECEK

Sağlık Bakanımız ve TOKİ Başkanımızla görüştük.Halen sadece yüzde üç seviyesinde gerçekleşme oranı bulunan Zonguldak Devlet Hastanesi ihale sözleşmesi feshedilecek. Projenin konsepti değişiyor,kapsamı genişletiliyor.Mevcut yere sığması mümkün değil.Dolayısıyla hastanenin yeri de değişecek.Oraya başlanılan bina tamamlanacak ve başka bir amaçla kullanılacak.

ŞEHİR HASTANESİ VEYA SAĞLIK KAMPÜSÜ KURULACAK

Yer konusunda Sn. Valimiz,Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcımız,İl Başkanımız,İl Belediye Başkanımız,  TTK Genel Müdür Vekilimiz ve yerel sağlık yetkililerimiz ile temas halindeyiz.Şimdilik biri 38.000 m2 diğeri 45.000 m2 iki arsa üzerinde çalışıyoruz.Sağlık Bakanımız Recep Akdağ’la görüştüm.Eğer en az 70.000 m2 arsa bulabilirsek şehir hastanesi yapacağız.Bulamazsak mevcutlarla yetinip o iki yerden birine sağlık kampüsü kuracağız.

YENİ TESİS KALİTELİ SAĞLIK HİZMETİ

Önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanlığımızdan yetkililer inceleme için gelecekler ve yer seçimine karar verilecek.Ardından süratleyeni ihale yapılacak,yine bakanımızın ifadesiyle ihale süreci kısa tutularak yıllardır bir türlü bitirilemeyen hastane sorununu kökünden çözeceğiz. Böylece halkımız hak ettiği sağlık hizmetleri almış olacak.Şehrimizin diğer sorunlarını da çözeceğiz.Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın.”