TBMM çatısı altında tek başına iktidarı zorlayan muhalif çıkış ve söylemleri olan Saadet Partisi(SP) İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Cihangir İslam, merhum Necmettin Erbakan üzerinden yapılan ithamlara cevap verdi. Prof. Dr. İslam, “Bugün birileri 'Erbakan hoca mezardan çıksa yüzünüze bakmaz' diyor ya. Hocamız mezardan kalksa Saadet Partisi’ni alnından öperdi. Bunca baskı ve haksızlığa karşı tek başına dik duruşundan taviz vermeyen partimizi alnından öperdi.” ifadesini kullandı.

Necmettin Erbakan'ın 8. Ölüm yıldönümünde SP tarafından hak ve adalet ekseninde merhum Necmettin Erbakan’ı anlamak konulu konferans düzenlendi. Programa CHP İl Başkanı Hakkı Güney, İYİ Parti İl Başkanı Emekli Vali Yavuz Erkmen, Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, parti teşkilatı yöneticileri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklâl Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programın ilk konuşmasını SP İl Başkanı Sadık Kar yaptı. Kar, "Hocamızın idealleriyle halkımızı buluşturmak istedik. Çünkü bu yolda başımızı öne eğdirecek hiçbir şeyimiz olmadı. Hocamız çok engellendi. Bir zaman TRT engelledi, bir zaman hukuki  engelle karşılaştı. Bugün hocam senden Allah razı olsun. O günkü ideal ve hedeflerin bugün bizim hedefimiz. Kişiler ölür ve davalar devam eder. Bugün aynı davayı devam ettirmek için bizler varız.  Dünkü sıkıntıları bugün  yaşıyoruz. Bu seçimde bir farklılık yaptık. Türkiye'nin 1389 beldesinde de adayımızla seçime giriyoruz. Malesef son dönemde adaletten yoksun bir Türkiye'de yaşıyoruz. İnşallah  adaletsizliklerin sona erdiği bir hükümeti getireceğiz." dedi.

Daha sonra Saadet Partisi Zonguldak Belediye Başkan Adayı Maden Mühendisi Mehmet Yaman konuştu. Yaman, "Hocamız 50 sene boyunca bize yol gösterdi. Son nefesine kadar mücadele etti. Rahmetli hocamız öldü; ama inandığı idealleri ve davası kıyamete kadar devam edecektir. Bazıları 1994 ruhuna geri dönelim diyorlar. Evet doğru  söylüyorlar. Ama sizde o ruh kaldıysa dönersiniz. Biz o ruhla devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

Daha sonra partililere hitap eden Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Cihangir İslam,  Merhum Erbakan’ın örnek siyasetçi ve mücadeleci bir kişi olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:

BİZLERİ HEP ŞİDDETTEN UZAK TUTTU

 “Saadet Partisi beşinci parti. Beş defa çelme yiyeceksiniz ama hiçbir şey yok gibi yola devam edeceksiniz. Hocamız mücahit. Cihadist kavramı bugün aşağılama olarak kullanılıyor. Kavram karmaşası yapılıyor. Ama cihat canla başla hedefe ilerleme çabasıdır. Hocamız siyasi olarak renkli bir şahsiyetti.  Böyle bir siyasi anlayış hocamız sayesinde oldu. Ve Türkiye’de bütün siyasi partiler ve gruplar hocamızın görüşlerinden etkilenmiştir. Şiddete hep mesafeliydi. Kırmızı çizgimizdi. Hiçbir zaman şiddeti tasvip etmedi. Bize bunu öğretti. Çatışmalarda ve çelişkilerden bir sentez çıkarmayı bilirdi. Bugün birileri 'Erbakan hoca mezardan çıksa yüzünüze bakmaz' diyor ya. Hocamız mezardan kalksa Saadet Partisi’ni alnından öperdi. Bunca baskı haksızlığa karşı dik duruşundan taviz vermeyen partimizi alnından öperdi.”

“BAŞKANLIK SİSTEMİ ÇİVİLİ BİR KOLTUK”

Konuşmasının bir bölümünde isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da atıfta bulanan İslam, “Hocamızla onun arasında çok fark vardır. Hocamız herkesle meşveret yapardı. Mutlaka istişare ederdi. Amaç Türkiye Cumhuriyeti sınırları içindeki insanları mutlu etmektir. Ucuz polemiklere girmeyeceğim.  Bakın hala sistem sorunu oturmuş değil. Çözemezler. Ta ki kuvvetler ayrılığı ve hukuk tamamen oturuncaya kadar. Bakın referandumdan sonra bütün siyasi gelenekler ve parti tabanları ikiye bölündü. Bu başkanlık sistemi çivili bir koltuktur. Kimse üzerinde oturmaz.” ifadesini kullandı.

Haber: Abdullah Karabacak


Haber: Abdullah Karabacak