DEVA Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Umut Metin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramını kutladı.
Metin yazılı açıklamasında, “Bugün 9. Ordu Müfettişi Gazi Mustafa Kemal’in Bandırma Vapuru ile yapılan yolculuk sonrası Milli Mücadelenin ateşinin ilk kıvılcımının ortaya çıktığı Vilayete yola çıktığı gün 19 Mayıs 1919’un 102. Yılını büyük bir coşku ile yaşamanın mutluluğunu paylaşıyoruz.
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere emanet ettiği bu güne sahip çıkmak, makûs tarihimizin yeniden yazıldığı bu günlerde çok önemlidir. Bugün her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gencinin günüdür. Dini, dili, ırkı fark etmeksizin aynı vatan sevgisi ile aynı milli şuur ile vatanımızı ve devletimizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak inancını korumalıyız. Gençliğe armağan edilen 19 Mayıs gününü her yıl, bilim ışığında teknolojik hedeflere ulaşarak, dünyadaki yeniliklerin gerisinde kalmayarak bağımsızlığımıza göz dikenlere karşın en güzel cevap verilmelidir. Ne şartta olursa olsun sahip olduğumuz cennet vatanımızın ufku ve hayalleri geniş gençleri üstüne düşen vazife ile bayrağımızı her konuda gururla geleceğe taşıyacağına inanıyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Vatan müdafaasında şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyor, gelecek yıllarımıza umut olacak gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor bayramını yürekten kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.