-MHP MYK ÜYESİ MURAT KOTRA, TTK KOZLU MÜESSESE MÜDÜRLÜĞÜ MADEN OCAĞINDA 3 MART 1992’DE MEYDANA

GELEN GRİZU PATLAMASINDA 263 MADENCİNİN YAŞAMINI YİTİRMESİNDEN DOLAYI ANMA MESAJI YAYIMLADI

-KOTRA: ‘’ALINLARININ TERLERİNE KÖMÜR KARASI DEĞMİŞ ŞEHİT

MADENCİLERİMİZİ RAHMETLE, MİNNETLE, SAYGIYLA ANIYORUM’’

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Murat Kotra, "Alınlarının terlerine kömür karası değmiş şehit madencilerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla anıyorum’’ dedi.

MHP MYK Üyesi Murat Kotra, Zonguldak’ın Kozlu ilçesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında 3 Mart 1992’de meydana gelen grizu patlamasının 29. yılında, 263 madencinin yaşamını yitirmesinden dolayı anma mesajı yayımladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk ili olmasının yanı sıra emeğin başkenti olarak da bilinen Zonguldak’ta, TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen patlamada 263 maden işçisinin hayata gözlerini yummasının Türkiye’deki en büyük maden kazası olduğuna dikkati çeken Kotra, mesajında, şunları kaydetti:

‘’Madencilik sektörünün dünyanın en riskli iş kollarından biri olduğu belirtilmektedir. Bu sektörde çalışanların, bölge ve ülke ekonomisi ile sanayisine önemli katkı sağladıkları yadsınamaz. Olmazsa olmazımız, ülkemiz insanlarını yasa boğacak bu tür kazaların yaşanmaması için iş yerlerinde eksiklikler var ise bir an önce giderilerek işçi sağlığı ve iş güvenliği yönünden tedbirlerin alınmasıdır. Yaşanan bu tür acılar yüreklerimizde her daim hissedildiği gibi, hafızalarımızdan da hiçbir zaman silinmeyecektir. Madenlerdeki ölümlü kazalar, kesinlikle madencilerin kaderleri olmamalıdır. Havza tarihinin en büyük kazalarından 263 madencinin şehit olduğu 3 Mart 1992’nin 29. yılında da alınlarının terlerine kömür karası değmiş şehit madencilerimizi her zaman rahmetle, minnetle, saygıyla anıyorum. Tüm şehit madencilerimize Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet ve ruhları şad olsun, ailelerine ve yüce milletimize sabırlar diliyorum. Karanlıklar içinde yaşadınız, nurlar içinde yatınız.’’

(Şebnem Saka)