Zonguldak Belediyesince, geçtiğimiz hafta Kapuz plajında yapılan çevre düzenleme çalışmaları sırasında plajın üst kısmında bulunan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarına (TCDD) ait tren yolu çökerken, durumun fark edilmesi üzerine seferler durdurulmuş ve adeta facianın eşiğinden dönülmüştü.

 

Büyük zarara uğrayan tren yolunda tadilat çalışmaları sürerken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, meydana gelen hasarın boyutlarının araştırılması ve ihmali olanların soruşturulması için 10.02.2021 tarihli dilekçesiyle Sayıştay Başkanlığına başvurmuştu.

 

Milletvekilinin resmi talebi ile göreve davet edilen Sayıştay Dairesinin, ulaşımla ilgili uzman ekip ve denetçilerinin ise yakın zamanda Zonguldak’a gelecekleri öğrenildi.

 

Konuya ilişkin gelişmeyi dün sosyal medya hesaplarından duyuran CHP’li Milletvekili, Kapuz yolundaki korkuluk eksikliklerine de dikkat çektiği paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

 

“Sayıştay Başkanlığıyla yaptığım görüşme ve resmi başvurumun ardından; Zonguldak'ta Kapuz bölgesindeki inşai çalışmalar esnasında zarar verilen, TCDD raylarının altındaki dolgunun boşalmasına neden olan, kazaya davetiye çıkaran felaket durumu yerince incelemek, tamiratları denetlemek, hayati tehlikeleri ve riskleri, kamu zararını ve sorumluları tespit etmek üzere Sayıştay Denetçileri Zonguldak'a geliyor.

 

Olası tren kazalarına karşı tedbir almak ve halkımızın can güvenliğini sağlamak için bu konunun takipçisi olmayı sürdüreceğim.” (Halkın Sesi)