Açılışta Belediye Başkan Adayı Altuğ Dökmeci, CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, CHP Kozlu Merkez ilçe Başkanı Merve Arslan, Kozlu Belediyesi CHP Belediye Meclis Üyesi adayları ve çok sayıda partili katıldı.

Başkan adayı coşkulu bir karşılama ile karşılanırken özellikle gençlerin Başkan adayı Dökmeci’ye olan ilgileri gözlerden kaçmadı.

BENİM İÇİN "KOZLU'YU BİLMİYOR" DİYORLAR... BEN KOZLU'DA DOĞDUM! 

Babasının belediye başkanlığı yaptıktan sonra Kozlu’da iş bulamadığını, kendisine Kozlu’da iş verilmediğini bu yüzden Ereğli’de çalıştığını belirten Dökmeci; “Genç yaşlarda okuduk, üniversiteye gittik, askere gittik. Geldik. Memlekete hizmet etmeye çalıştık. Bir de böyle, bir şeyleri arka arkaya söylediğim de “yok sert mizaçlı” falan diyorlar. Biraz sinirli diyorlar. Aslında öyle bir adam değilim. 1985 yılında Kozlu da doğdum. Kozlu Belediye lojmanlarında oturdum. Daha sonra hepinizde bilirsiniz az çok mühendis evlerinde hala yaşamakta olduğum evde gençliğimin sonuna kadar devam ettim. Aslında hala genç de sayılırım. Üniversiteyi Manisa'da okudum, inşaat mühendisiyim. Askerliğimi Konya'da yaptım. Sonra çıktım geldim. Genç bir mühendis çakı gibiydim. O zaman böyle göbeğim falan da yoktu. Memlekete hizmet edeyim dedim. Rahmetli babam Hüdai Dökmeci ile beraber biz iş aramaya başladık. 6 ay iş aradık.Şu andaki baskıları ben 2009 yılında burada bir fiil yaşadım. 6 ay aradığım işin sonucunda “Biz sana iş verirsek işimizi yaptırmazlar. Biz sana iş verirsek bizim işlerimiz bozulur” diye buradaki insanlar bana iş vermediler.

Sonra Ereğli Belediyesi’ne gittim, başvurdum. Kozluya lazım olmayan inşaat mühendisi ne yazık ki Ereğli'ye lazımmış. 15 sene boyunca Ereğli Belediyesi’nde inşaat mühendisliği yaptım. Bunun 8 yılında şantiye şefi, 7 yılında da proje koordinatörüydü. Şimdi şantiye şefi ne yapar? Çünkü söyleniyor böyle; “15 yıldır ne yapmışlar? Ne etmişler?” diye. Bana söz hakkı doğuyor. Onun için ben de yuvam da ailemin içinde olduğum için söz hakkımı kullanmak istiyorum. Ben 15 yıldır belediyecilik öğreniyorum. Sosyal belediyecilik nasıl yapılır? Vatandaş ayrılmadan hizmetler nasıl verilir onu öğreniyordum. Çünkü. Seçimlerden sonra görülen o ki, bazı insanlara bütün ihtiyaçları giderilirken, bir grubun hiçbir ihtiyacı giderilmiyor.

Ancak şöyle bir şey de var, sanki her şey 5 senede yapılmış gibi billboardlarda bazı şeyler görüyorum, ne mi yaptık diye? 34.000 metre altyapı yapılmış mesela ama benim de yaşadığım Fatih Mahallesinin kanalizasyonu denize akıyor. Demek ki 34 binin içerisinde burası yokmuş. Kılıç mahallesinin deresinin içine de hala kanalizasyon akıyor. 2024 yılında demek ki 34 binin içinde Kılıç Mahallesi de yokmuş. Çarşıdaki dereyi hepimiz biliyoruz. Benim çocukluğum orada geçti. 2024 yılında oraya da hala kanalizasyon akıyor ne yazık ki hayır onda da kalmıyor. Muslukarımızdan temiz su akmaya başladı mı? Anacım benim çamaşırları yıkarken çok zorlanıyor çünkü çamur akıyor. 2024 yılındayız. Sizler bizler bu hizmeti hak etmiyoruz. Hak ettiğimiz kentli yaşamını burada yaşayamıyoruz ne yazık ki.

Diyorlar ki efendime söyleyeyim. Kozluyu bilmez. Ben burada doğdum. 22 yaşıma kadar burada yaşadım. Yetmedi dedim ki, ben buraya hizmet edeyim ama baskılardan ben burada da çalışamadım. Ben belediyeci diye biliyorum. Abiler ablalar, kardeşlerim onu öğrenmek için 15 yılımı verdim. Benim öğretmenlerim bana işin nasıl doğru yapılacağını, devletin kaynaklarının nasıl doğru kullanılacağını da öğretti. Ayrıca bana belediyeciliği öğreten öğretmenleri bana bir şey daha öğrettiler. Belediyede çalıştığımız bütün personelin hepimizin bir aile olduğunu öğrettiler. Şimdi ben size az sonra. Birkaç tane projemizden bahsedeceğim. Ben genelde yapacaklarımdan bahsediyorum, tutacağım sözleri veriyorum, tutacağım sözleri veriyorum. Yalan söylemeyi de hiç sevmiyorum ama benim söylemediğim benim söylemişim gibi söylenen şeyler var. Bunu size dert yanarak anlatmak istiyorum” dedi.

Metrelerce yüksekten düşerek yaralandı Metrelerce yüksekten düşerek yaralandı

Haber:Bilge Özkul