CHP eski parti meclisi üyesi Buket Müftüoğlu seçim bürosundan yazılı bir basın açıklaması yaparak aday adaylığı konusuna değindi. Müftüoğlu yazılı açıklamasında şu görüşlerine yer verdi:

Geçtiğimiz günlerde basını oldukça meşgul eden Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Aday Adaylığı ve Karadeniz Ereğli’nin Zonguldak siyasetindeki yerine dair kamuoyunu bilgilendirmek istedim.

Üyesi bulunmaktan onur ve gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi, 2015 genel seçimleri Türkiye’nin bölgedeki konumu, üniter yapının ciddiyeti açısından beklide son virajdır.

2015 genel seçimleri ile seçilecek olan parlamento ülkeyi Kurtuluş Savaşı’nın 100. Yıl dönümüne taşıyacak Türkiye Büyük Millet Meclisi yapısını oluşturacaktır. Buket Müftüoğlu olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurtuluş Savaşı’nın 100. Yılı olan 2019’da Memleketim Ereğli’yi temsilen Zonguldak halkının desteği ile Parlamento’da olmak en büyük dileğimdir.

Burada her şeyden önce önemli olan Zonguldak bölgesinden zaferle çıkacağımız ekibi ve sıralamayı en iyi şekilde oluşturmaktır. Bölge dengeleri gözetildiğinde hiç kimsenin unutmaması gereken, Karadeniz Ereğli’nin 1977 yılından bu yana Meclis’e vekil göndermediği gerçeğidir. Ki, henüz 10 yaşında olduğu 1977’de, Ereğli’den milletvekili olan Sayın Kemal Anadol’un, merhum babam Tuncer Müftüoğlu’nun kurduğu şirketimizin bürosunu seçim bürosu olarak kullandığını çok iyi hatırlıyorum. Bunu, 2008-2010 yılları arasında seçildiğim CHP Parti Meclisi’nde de sık sık dile getirdim.

Bugün gelinen noktada, Ereğli’nin milletvekili sıralamasında 2. sırada yer alması konusunda; Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Örgütü ve çok geçmiş dönem ilçe başkanlarımızdan, Sayın Bayram Gürkan’ın, Sayın Muhammet Arslan’ın, Sayın Oktay Demiroğlu’nun, Sayın Yaşar Balcı’nın, eski belediye başkanı Sayın Halil Posbıyık’ın, Mustafa Karadeniz’lerin, Nazmiye Can’ın, Hülya Aktop’ların, Harun Günönü’nün, Emin Semih Özkök’ün, İsmail Fota’nın ve burada adını geçiremediğim, gençlik kolları, kadın kolları, CHP’li emekçi ailemin hakkı vardır. Bunun için kendilerine bir şükran borçluyuz.

Şunu herkesin iyi bilmesi gerekmektedir. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi ailesi önseçimlerde, parti içi kongrelerde, birbirimiz ile kıyasıya yarışır. Fakat söz konusu Cumhuriyet Halk Partisi değerleri ve memleket menfaatleri olduğunda hepimiz kenetlenir ve aramızdan su sızdırmayız. 

Yıllardır bölgeden rahatlıkla en az 3 vekil çıkarabilme şansımız varken, Ereğli’nin, Alaplı’nın ve Gülüç’ün desteğini almış olarak toplam 162.500 seçmen sayısı ile en büyük ve en güçlü ilçe olma özelliğine rağmen, 2. sırada yer bulmamasından dolayı, partili-partisiz Ereğli halkı kırgın ve yorgundur.

Cumhuriyet Halk Partisi ailesinin 40 yıla yakın sürdürdüğü çabaları sonucu bugün elde ettiği hak sebebiyle, kontenjan adaylarının sayısının artması mutluluk vericidir. Bu adayların geçmişte farklı siyasi partilerde üyeliklerinin olması ya da siyaset yapmaları, bir kayıp değil, aksine Cumhuriyet Halk Partisi’ni için bir kazançtır. Bu aynı zamanda bizlerin kendimizi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin değerlerini doğru anlatmamızın bir ispatıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu, 90 yıllık bir çınardır. Dolayısıyla partimizin kendine ait yazılmamış kuralları ve tarihsel gelenekten gelen etik değerleri vardır.

Siyaset ekip işidir. Buna en güzel örnek; Sayın Nuri Tekin’in adaylığı süresince, gösterdiğimiz dayanışmada gizlidir. Bugün sahil’deki tek kazanılmış ilçe belediyemiz Alaplı Belediyesi’nin başarısının ardında bahsettiğimiz değerler yatmaktadır.

Şahsımın da, üyesi olmaktan onur ve gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nden Ereğlim adına Zonguldak’tan 2. Sıra milletvekili adayı olmamı isteyen ve vesile olan, aynı zamanda ikinci sıranın Ereğli’ye verilmesinde büyük gayretleri bulunan Zonguldak il yönetiminde Karadeniz Ereğli ve Alaplı’yı temsilen 4 çok değerli il yöneticilerimiz CHP İl Başkan Yardımcımız Sayın Engin Güner, Sayın İsmet Demirhan, İhsani Kenanoğlu ve Lütfi Temiz’e buradan ayrıca örgüt emekçisi olarak şükranlarımı sunuyorum. Bugün kontenjan aday adayı olmamın arkasındaki güç bu ekiptir. Bunun yanı sıra ilçemizdeki ve bölgemizdeki sivil toplum örgütlerinin sendikaların ve kamuoyunun desteği beni ayrıca mutlu etmiştir

Köy kökenli bu ekip, eğitimleri, siyasi sağlamlıkları ve ideolojik duruşları ile seçimlerde güvenilir ve sağlam oy potansiyeline sahiplerdir.

Hedefimiz 2015 genel seçimlerinde Zonguldak ilinden en az 3 milletvekili çıkarmak ve Zonguldak’ta Lider Parti olmaktır. Bunun için tüm İl, İlçe, belde ve köylerde kenetlenmek gerekmektedir.

Bu duygularımla; Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinde büyük önem taşıyan 2015 Genel seçimlerinin ülkemize, bölgemize ve Ereğlimize hayırlı olmasını diliyor, ilçe ve bölge halkımıza saygılarımı sunuyorum.