İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR...

 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, Türkiye’de muhalif sesin çıkmaması için her türlü engellemenin yapıldığını söyledi. Nuhoğlu, “Türkiye’de muhalif ses çıkamıyor. Her türlü engelleme var. Ama ses çıkartmamız gerekiyor. Biz İYİ Parti’yi bu amaçla kurduk.” ifadesini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, Zonguldak’ta bulunduğu çeşitli ziyaretler kapsamında Genel Maden İşçileri Sendikası’nı (GMİS) ziyaret etti. Ziyarette Nuhoğlu’na İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen ile çok sayıda parti yöneticisi ve partili de eşlik etti.             Ziyarette GMİS Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.

İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, partilerinin “İyilik kervanı yolda” adıyla bir proje başlattığını belirterek, “Bu proje kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında ziyaretler gerçekleştiriliyor” dedi.

HER TÜRLÜ ENGELLEME VAR

Genel Maden İşçileri Sendikası’nın Türkiye’nin önde gelen sendikalarından biri olduğunu belirten İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu; “Türkiye’de muhalif ses çıkamıyor. Her türlü engelleme var. Ama ses çıkartmamız gerekiyor. Biz İyi Parti’yi bu amaçla kurduk. Bir alternatif oluşsun diye kurduk. Seçime girdik, Meclis’te grubumuzu kurduk. 3 ay oldu ama bizim söylediklerimizi milletimize duyurma vasıtaları yok. Hem İyi Parti’nin varlığını yeniden duyuralım, hem de Türkiye’nin meselelerini bizzat halkımızla paylaşalım, halkımız ne düşünüyor, meslek odaları, dernekler, esnaf, muhtarlar ne düşünüyor onları görelim, teşkilatlarımızla fikir alışverişinde bulunalım, 6 ay sonra yapılacak mahalli seçimlerin hazırlıkları için yollara düştük. O yörelerin meselelerini dinleyip Meclis’te ses çıkartmak istiyoruz” dedi.

GMİS BAŞKANI: İŞÇİ ALINSIN İSTİYORUZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, ise “Sendikamız 1946 yılında kuruldu. Ülkemizin en köklü sendikalarından biri. İşçinin, emekçinin, halkımızın çıkarları için, hak ve menfaatlerini korumak için verdiği mücadeleler ve yürüyüşlerle tanınan bir sendikadır. Bölgemizde TTK’dan başka bir sahamız yok. İşçi sayımız 7 bin 200’e kadar düştü. Sayın Cumhurbaşkanımızın seçimlerden önce söz verdiği 1500 kişinin TTK’ya alınması söz konusu. Konuyu bizler de takip ediyoruz. Bu işçilerin bir an önce işbaşı yapmasını istiyoruz. Türkiye’nin yılda 30 milyon ton taşkömürüne ihtiyacı var. Biz ise kamu ve özel sektör olarak yıllık 1,5 milyon ton üretimimiz var. Bu üretimi artırarak ülkemiz ekonomisine daha çok katkı vermek istiyoruz. Çünkü taşkömürü ithalatına her yıl 4-5 milyar dolar ödüyoruz. Biz işçi alınsın, üretimimiz artsın, dövizimiz dışarıya gitmesin, yeraltındaki zenginliklerimizi ülkemiz ekonomisine kazandıralım diyoruz” şeklinde konuştu.