MHP'li Demirköse, Kız Meslek Lisesi'nin yıkımına karşı çıktı!

"O ZAMAN ZONGULDAK'IN YARISI YIKILMASI LAZIM"

MHP İl Başkanı Varol Demirköse, Zonguldak gündemini gazetecilere değerlendirdi.

Sahil yolu projesini desteklediklerini belirten Demirköse, "Biz bütün projeleri destekliyoruz. Yalnız Belediyenin yaptığı sahil projesinde orada iş yeri bulunan esnafımızın mağdur edilmesini istemiyoruz. Onların hak kaybına uğramaması için gerekenin yapılmasını bekliyoruz" dedi.

MAKZON Projesiyle ilgili soru yöneltti.

Demirköse, şunları söyledi: Zonguldak yıkım söküm yeri değil yapım üretim yeri olmasını istedik. Bununla beraber önceki valimiz Erdoğan Bektaş'ın bizi toplayarak bunun Zonguldak projesi olduğunu ve partiyle ilgili olmadığını belirtmesi üzerine oturduk, toplandık. Yaklaşık binlerce insanın ekmek yiyeceği, 60-65 tane yatırımcının Zonguldak'a geleceği bir yatırımdan bahsediyoruz. Ve bu proje kapsamında da kurulacak olan maden makinaları üretim yeri, bacasız sanayidir. Yani bir santral değil, bir demir çelik fabrikası değil.  Bu kadar firma risk alıp 'burada yatırım yapacağım' diyorsa ve Zonguldak'ın da ekmeğe/işe ihtiyacı varsa biz bunu destekledik. Vali beyle toplantıda evet deyip de sonradan çark edenlere bir şey demek istemiyorum. Onlar Zonguldak'ın önünü açmak mı istiyorlar kapatmak mı istiyorlar bunu düşünmek istemiyorum. Ama TSO Başkanıyla görüştük, en uygun yerin Üzülmez bölgesi olduğu söylendi."

KIZ MESLEK LİSESİNİN YIKILMASINA KARŞIYIZ

Kız Meslek Lisesi'nin otopark için yıkılmasına baştan beri karşı olduklarını ve bu liseyle ilgili sarf edilen sözlerin hiç hoş olmadığını kaydeden Demirköse, söz konusu lisenin depreme dayanıklı olmadığı için yıkılacağı ifade ediliyorsa, Zonguldak'ın yarısının yıkılması gerektiğini kaydetti.  

MHP İl Başkanı Demirköse, sözlerine şöyle devam etti:

"Hastanenin oraya yapılması bile hataydı. Ama hastane oraya yapılırken otopark var mıydı yok muydu, oraya nasıl ruhsat verildi biz bunu sorgulamıştık. Neticede Kız meslek Lisesi'nin yıkılarak otopark yapılmasına biz baştan beri karşıydık. Ancak sonradan ortaya çıkan farklı farklı yorumlar tabi ki hoş değil. Bir okulun yıkılıp yerine otopark yapılması ve bir okulun başka yerlere benzetilmesi hiç de hoş değil. Şunu da söylemek istiyorum: Eğer bir bina tarihi kültürel varlık kapsamına alındıysa ve burası da depreme uygun değil diyerek yıkılmak isteniyorsa, Zonguldak'ın yarısının bu şekilde değerlendirileceğini biz biliyoruz. Çünkü bu gibi  bir çok eski binayı depreme uygun değil diye yıkmak isteyenler var. Şu anda bu konuya valiliğimizin ve Milli Eğitimimizin dikkat etmesi gerekiyor. Bu okulla ilgili alınacak karar ileride başka yerlere de örnek teşkil eder diye uyarmak istiyorum. Çünkü bununla ilgili duyumlarımız var."

(Haber: Şebnem Saka)