ÖDP Zonguldak İl Örgütü parti merkezlerinden yazılı bir basın açıklaması yaptı ve önümüzdeki genel seçimde kimlere oy vermeyeceklerini açıkladı. Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

Özgürlük ve Dayanışma Partisi olarak, 7 Haziranda yapılacak olan Milletvekili seçimlerine katılmama kararı aldık. Bu kararı alırken Birleşik Haziran Hareketi Türkiye Meclisi’nin almış olduğu seçim tavrını olumlu bulduk ve Birleşik Haziran Hareketi’nin yayınlamış olduğu bildiride dile getirmiş olduğu talepleri kendi taleplerimiz olarak gördük. Yani “dayanışma” yı seçtik.

Sizlere, Özgürlük ve Dayanışma Partisi olarak kime oy vereceğimizden öte kimlere oy vermeyeceğimizi anlatırsak;

Diktatörlük heveslilerine, eli kanlı katillere, halkın parasıyla servet edinen hırsızlara, dinci yobazlara, faşist kafalılara, ayakkabı kutularıyla halkın parasını çalanlara, sıfırlamacılara, hiç çalışmadan gemicik filosu kuranlara, “bakara-makara” cılara, halkların kardeş olduklarını halen anlamayan ırkçı, kafatasçılara, başkanlık sistemi dayatanlara ve yardakçılarına, asla ve asla oy vermeyeceğimizi siz basınımız aracılığı ile kamuoyu ile paylaşıyoruz.

 

Özgürlük ve Dayanışma Partisi olarak, halkların kardeşçe yaşadığı, sömüren- sömürülenlerin olmadığı daha güzel bir ülkenin inşa edilmesi için mücadelemiz sürecektir.