Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili adayı Şerafettin Turpcu, seçim çalışmaları kapsamında dün gece Çaycuma’nın Güzelyaka, Yakademirciler ve Veliköyü’nde yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kahve toplantılarına CHP Çaycuma İlçe Başkanı Fuat Kalaycı, İl Genel Meclis üyeleri İsmail Korkmaz ve Cemil Usluer, eski İl Başkanı Halil Furat, İl ve ilçe yöneticileri ile partililer de eşlik etti.

Turpcu yaptığı konuşmasında, “AKP 3 dönemdir hükümette. İş olan yerde, aş olan yerde göç olmaz. İnsanlar doğduğu yerde mutlu olurlar. Göç varsa demek ki iş aş yoktur, mutluluk yoktur. Beklide bir daha göremeyeceğimiz torunlarımız büyük şehirlere gidiyorlar. Onbinlerce Zonguldaklı bölgeyi, terk etti. Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak’a hizmet edemedi. Başka TTK olmak üzere iş alanlarımızı daralttı. Ayrıca yılan hikayesine dönen Filyos Projesi ve yollarımız halen bitmedi. Bu kadar iktidarda kaldılar ve çok büyük para harcadılar. Cumhuriyet 1923 yılında kuruldu bunlar 2002’de göreve geldiler.

79 yılda birçok hükümet geldi ve bunların harcadığı para 1.5 trilyon dolar, fakat bunlar 1.9 trilyon dolar para harcadılar. Her tarafı sattılar, vergi topladılar ama bir tane iş yeri açmadılar. Paranın haddi hesabı yok ama biz emeklilere bir maaş ikramiye vereceğiz dediğimizde kaynak nerede diyorlar. Hemen hazineyi devleti batırıyorsunuz diyorlar. Bunlar insanlara ölmeyecekleri kadar lokma verip gerisini lüzumlu lüzumsuz yerlere harcıyorlar. Zonguldak’a 19 Mayıs’ta Başbakan geldi. İnsan bir seçime giriyor bir vaade bulunur. Zonguldak’a gelmeye gerek duyduğuna göre bir şey vaad etmesi lazımdı. Fakat hiçbir vaade bulunmadılar. Sonradan ayıldılar mı ne olduysa sürekli bakan göndermeye başladılar. Başbakanın söyleyemediğini arkadan gelen bakanlar söyler mi? Ben önce TTK Genel Müdürümüzle konuştuk 5 bin işçi istedi. Bende Genel Başkanımıza söyledim ve ilk 100 gün içinde 5 bin işçi sözünü aldık. Bizim kömürümüz yer altında yatıyor, insanlarımız işsiz ama ithal kömür alıyoruz. Şimdi insanlara iş vaadinde bulunuyorlar. Dürüst olsalardı 13 yıldır alırlardı.
FİLYOS MASALLIKTAN ÇIKACAK

TTK ile birlikte masala dönüşen Filyos Vadisi’ni de hareketlendireceğiz. Filyos Limanı’ndan Devrek’e kadar kirli sanayi olmayan fabrikalar kuracağız. Doğa ve çevre bizim için vazgeçilmezdir. Çevre bizim değil çocuklarımıza bir emanettir. Dere bir tanedir, orman bir tanedir. Bunlar geleceğimize emanettir. Kurum ve zehir solumaya izin vermeyeceğiz. Bunlar Zonguldak’ı her alanda geri düşürdüler. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi 73 yılında açıldı Karabük yeni il oldu, Bartın yeni il oldu bizim 25 bin öğrencimiz var, Karabük’te 45 bin öğrenci var. Zonguldak’ın politikacısı olmadığı için bunlar oluyor. Olanlarda sessiz sedasız jübile yaptılar.
TROFAYA KEDİ GİRMESİNİ ENGELLEYİN

Son 9 günümüz kaldı. Çaycuma’nın nerede olursa olsun tanıdıklarınızla 9 gün içinde ilişkilerinizi tazeleyin, AK Parti’ye oy verecek olanları mutlaka CHP’ye çevirin. Ayrıca zamanında her türlü görevi alıp da devletin tüm imkanlarını kullanıp, Zonguldak’ı bu hale düşürenlere de yol vermeyin. Tüm sandıkların neticelerini mutlaka alın. Çünkü seçimlerde seçim hileleri konuşuluyor. Trafoya kedi girmesini engelleyin. Elektrikler kesilirse Genel Başkanımızın dediği gibi sandıkların üzerine oturalım. Çok iyi gidiyoruz ve tüm köylerde kalabalığı görüyorum. Bu anlamda hileye başvuracaklar lütfen buna dikkat edin” dedi.