Hazırladıkları iftar programında yaşanılan Ulupınar ve Gebeş arasında ki tartışma sonucu basın mensuplarına karşı sergilenen sert tavır için de arkadaşları adına özür dileyen Tosun, “bu iş ulusal basına yansıdı. Genel Merkez tarafından nasıl bir yol izlenir bilinmez. Şuana kadar yapılan bir şey yok” dedi.

Tosun, “Güzel bir organizasyon yaptığımızı düşünüyorum. Aşağı yukarı 1000 kişiye yakın insan vardı. İftara üç, dört dakika kala üzücü bir olay meydana geldi. Biz Ak Parti olarak bunu hiç istemezdik. Tasvip etmediğimiz bir şeydi. Ak Parti’nin ruhunda kavga etmek yok, her şeyi konuşarak çözmek var. İnsanlar zaten ayaktaydı. Biz inşallah bu iki arkadaşımızı ileri ki zamanlarda bir araya getirerek, çözmek için elimizden geleni yaparız. Öte yandan bu iş ulusal basına yansıdı. Genel Merkez tarafından nasıl bir yol izlenir bilinmez. Şuana kadar yapılan bir şey yok” ifadelerini kullandı.

Görevlerini yaptıkları sırada, Ak Parti teşkilat üyelerinin sert tutumu ile karşı karşıya kalan basın mensuplarından, arkadaşları adına özür dileyen Tosun, “Basına karşı sergiledikleri tutumda hoş olmadı. Bir anda gelişen bir olaydı. Yani sonuç itibariyle onlarda hoş olmadı. Kimse böyle bir şey beklemiyordu. Çok güzel bir ortam vardı. Arkadaşlarımız da bunu isteyerek yapmamıştır diye düşünüyorum. Onlar adına ben özür diliyorum” şeklinde konuştu.

Son olarak yaşanılan süreci değerlendiren Tosun, “Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakanımıza görev verdi. Üç partiyle görüşmeler sırasıyla yapılacak. Gönlümüz ister ki hükümet kurulsun. Olası bir erken seçime de teşkilat olarak hazırız. Listeler yenilenir mi? Yenilenmez mi? Erken seçim olur mu? Bunlar belli değil” dedi.

 DERYA AKTAŞ