Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili, CHP Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı, Prof.Dr. Aytuğ Atıcı, sandık örgütlenmesi projesi bilgilendirme toplantısı için geldiği Zonguldak’ta, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret ederek “Üç yıl sonraki seçimlere şimdiden hazırlanmak suretiyle, bütün Türkiye’de sandık örgütlenmesi eğitimi ve projesini gerçekleştiriliyoruz.” dedi.

 “SEÇMENLERİMİZLE DOĞRUDAN İLETİŞİM KURMAYI AMAÇLIYORUZ”

  Emeğin ve emekçinin başkenti Zonguldak’ta olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Atıcı; CHP olarak parti içi eğitim kapsamında Zonguldak’ta olduklarını belirterek “Bugün burada bulunma sebebimiz, parti içi eğitim ile ilgili. Önümüzde adı konulmamış seçimler olabilir. Üç yıl sonraki seçimlere şimdiden hazırlanmak suretiyle, bütün Türkiye’de sandık örgütlenmesi eğitimi ve projesini gerçekleştiriliyoruz. Zonguldak’ta bulunan her sandığa, en az iki görevli atayarak, bu görevlerin o sandıkta oy kullanan diğer seçmenlere ulaşması, diğer seçmenlerin dertlerini çözmeye çalışmasıdır. Bu ev ziyaretleriyle de, belediyemizi ilgilendiren bir sorun çıkar ise, belediye başkanımıza iletmeleri. Kendi çözebilecekleri sorunları da kendileri çözebilmeleridir. Böylece seçmenlerimiz ile doğrudan, etkin ve iyi bir iletişim kurmayı amaçlamıştık. Bu amaçla bu eğitimleri başlatıyoruz. Bugünde bu eğitimi Zonguldak’ta başlatmak istiyoruz. Bununla birlikte Zonguldak’a yeniden geldiğimizde ‘emeğin’ yeniden konuşulması gerektiğini, emekçilerin mutlaka öne çıkarılması gerektiğini önemsiyoruz.” dedi.

 “KANUN TEKLİFİNİ VERDİK”

 Zonguldak’ta ve tüm ülkede madenlerde hayatını kaybeden işçilerimizin şehit kabul edilmesi için çalışma başlattıklarını söyleyen Atıcı, Zonguldak ile ilgili tapu soruyla ilgilendiklerini belirterek “Sizinle paylaşmak istediğim üç önemli konu var. Birincisi imza koyduğumuz, bir kampanya var. Soma’da yaşamını yitiren madencilerimiz şehit olarak kabul edilirken, Zonguldak’ta yaşamını yitiren madencilerimiz maalesef bu haktan yararlanamıyorlardı. Bununla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi bir kanun teklifi verdi. Bu kanun teklifi ile biz bütün madencilerin, yaşayanların da vefat edenlerinde aynı haklardan yararlanmalarını arzu ediyoruz. Yerin derinliklerine girmeyenler madencinin dertlerini anlayamazlar. Zonguldak’a böyle bir katkımız olacaktır diye düşünüyorum. Hatırlarsanız, 24’üncü dönemde yani geçen dönemde Zonguldak’ın tapu sorunu ile ilgili çok ciddi çalışmalarımız olmuştu. Havza-i Fahmiye Kanunu’nda bir takım değişiklikler yaparak, Zonguldak’ın önünü açmaya gayret göstermiştik. Şimdi madencilerimiz ile birlikte böyle bir çalışma içerisindeyiz.” diye konuştu.

 “TAŞERON İŞÇİLİK İSTEMİYORUZ”

Taşeron işçilerin kadroya alınması konusuna değinen Atıcı, İkinci konu yine emekle çok yakından alakalı. AKP’nin önümüzdeki hafta meclise getireceği kiralık işçi kanunu. Bir taraftan taşeron işçileri ortadan kaldırmaya söz veren AKP, diğer taraftan da kiralık işçi kanunu gündeme getiriyor. Kiralık işçi demek; özel istihdam büroları oluşturması iş barışını yönelik olmayan bir kanunu getirecek olmalarıdır. Biz bu kanuna karşı çıkacağız. Kiralık işçilik istemiyoruz. Taşeron işçilik istemiyoruz. Biz insanca düzen içerisinde, işçilerimizin alın terlerinin kurumadan haklarının verilmesini istiyoruz. Taşeron işçilerin kadroya alınması projesi, Cumhuriyet Halk Partisi’ne özgü bir projedir. CHP’nin ürettiği bir projedir. 7 Haziran seçimlerinde ağır bir oy kaybına uğrayan AKP’nin, bizim diğer projelerimizi kopyaladığı gibi, taşeron işçilerimizin kadroya geçirilmesini kopyalamıştır. Taşeron işçileri kadroya aldıklarında, işçiler kadroya girdiklerine bin pişman olacaklar. Çünkü; belediye de çalışan taşeron işçiler bu kanunun dışında tutuluyor, İl özel idaresi bunun dışında tutuluyor. Ayrıca işçilerin bugüne kadar hak ettikleri, tüm hakları, tazminat ve kıdem haklarından feragat ettiklerini imzalayarak bildirmeleri gerekiyor ve bir sınavla alınması gerekiyor. Sınavı geçenlerle de üç yıllığına sözleşme yapılıyor. Üç yılın sonunda da ne olacağı meçhul. Getirilen bu düzenleme ile işçilerin hakları gasp ediliyor. Üç yıl sonrada seçim var. Bu insanları kadroya aldıklarında, taşeron işçileri maalesef bir seçim malzemesi olarak kullanmayı planlıyorlar. Emeğin başkentinde emekten başka bir şeyi konuşmak çok doğru olmaz. Her Zonguldak’a geldiğimizde, işçi haklarını konuşuruz. Emeği konuşuruz ve madeni konuşuruz.” şeklinde konuştu.

 “GÜVENİLİR BİR TÜRKİYE YARATACAĞIZ”

 Atıcı’nın konuşmasının ardından kendilerinin ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise; ziyarette yaptığı konuşmasında şu görüşlerine yer verdi. “Sayın vekilim ile daha önceden tanışmıştık. Güler yüzü ve naif hali her zaman bizlere yansıyor. Partimizin birlik ve beraberliği, sevgi anlayışı üst düzeyde. Vekilimizi Zonguldak’ta görmekten, il ve ilçe örgütümüz ile mutluluk duydum. Partimizin, halkımıza daha da yakınlaşması, birlik ve beraberliğimiz ile olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi ülkenin çimentosudur. İktidar yolunda adımlarımız biraz daha hızlı olsun istiyoruz. İktidar olduğumuz takdirde, halkımızın beklentilerine daha iyi cevap verebileceğimize, güvenilir bir Türkiye yaratılacağına inancımız sonsuz.” ifadelerini kullandı.

  Konuşmaların ardından Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; CHP Mersin Milletvekili Prof.Dr. Aytuğ Atıcı’ya madenci heykeli ve Devrek bastonu hediye etti.           (Aykut KARA)