CHP İl Başkanı Hakkı Güney’in Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’yı kastederek “Kimse CHP’nin üzerinde değildir” şeklinde yaptığı açıklamalara, Kantarcı’dan yanıt geldi. 


“Onur ve Haysiyet Vazgeçilmezdir”

CHP İl Başkanı Hakkı Güney’in, Elmas TV’de katıldığı canlı yayında yaptığı “Kimse CHP’nin üzerinde değil” şeklindeki açıklama siyasetin gündemine bomba gibi düştü. Akşam saatlerinde Güney’e yanıt veren Kantarcı, kendisine sosyal medyadan hakaret ettiği için ceza alan il yöneticisinin İl Başkanı ve Çaycuma İlçe Başkanlığı tarafından koruma altına  alındığı iddia ederek, “Adı geçen yönetici CHP Genel Merkezi Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilince Çaycuma İlçe Başkanlığı ceza almaması için istifasını almıştır. Tam da sayın İl Başkanımızın açıklamasında söylediği gibi, kimse CHP’nin üzerinde değildir. Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Hiç kimse CHP’yi kendi basit emellerine alet edemez. Hiç Kimsenin CHP’nin başarılı belediye başkanına hakaret edemez, onu tehdit edemez. Hele hele bu kişiler, partinin organlarında yer alamaz. Alırsa da ben bu duruma razı olamam. Onur ve haysiyet vazgeçilmezdir. Tehdit ve hakaret suçu, bazı kendini bilmezlerin kendiliklerinden yaptıkları bir eylem değildir. Yaptıran ve veya göz yuman ve de koruyanlar vardır.” dedi.


Kantarcı, İl Başkanı Hakkı Güney’e defalarca tekrar etmiş olmasına ramen, meramını anlatamadığına vurgu yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İl Başkanımızın ve İlçe Başkanımızın, son ziyaretlerinde tekliflerinden ötürü kendilerine teşekkür ettim. Bugüne kadar yapılan tahriklere, saldırılara ve engellemelere, yanıt vermeden görevimize odaklandığımı, kimseyle polemiğe girmediğimi, ancak; yola yeniden birlikte devam edeceksek, halen yönetimde ve disiplinde aktif görevde olan saldırganlara disiplin işlemi uygulanmasını, ya da, ortamın yumuşatılarak barış sağlanması gerektiğini, yukarıdaki hususları yerine getirmek İlçe ve il yönetimlerinin görevi olduğunu, kendilerine bildirdim. Sanırım üç defa görüştük ve her seferinde aynı şekilde konuştuk. Son görüşmemiz 18 Ekim’de idi. Sayın başkanlar maalesef bu görev ve de sorumluluklarını yerine getirmediler. Sayın İl Başkanının kendisinin de ifade ettiği gibi “ileride bakarız” diyerek beni oyalamayı tercih etmiştir. Ben yerel örgütler tarafından bu kişi(ler)in korunduğunu biliyordum. Bu görüşmelerde de zaten kanıtlanmış olduğundan bu defa Genel merkeze dilekçe ile başvurdum. 19 Ekim günü, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Oğuz Kaan Salıcı beni Telefonla arayarak, hakkında mahkumiyet kararı olan kişinin durumunun MYK’da görüşüleceğini bildirdi. 22 Ekim Pazartesi günü de, MYK’dan YDK’ya (Yüksek Disiplin Kurulu) sevk edildiğini bana haber verdi. 25 Ekim Perşembe günü bana hakaret eden şahsın yeniden ağır hakaretler içeren Facebook paylaşımını ilçe Başkanı Sayın Tuncay Akyol’a Whatsapp mesajı ile gönderdiğimde, cevap olarak; “Gecen hafta cuma günü disiplin kurulu belde baskanlığı ve partiden istifasını aldık ilk yönetim kurulu toplantısında isleme koyuyoruz” şeklindeki mesajını aldım.”

VERİLECEK CEZANIN ÖNÜ KESİLDİ

“Ekip çalışması meyve vermeye devam ediyordu. YDK’nın vereceği disiplin cezasının önünü kesmek için şahsa BİR HAFTA ÖNCEDEN istifa kararı aldırmışlardı. Yani Genel Merkez’in karar vermesini etkisiz hale getirmek taktiği uygulanmıştı. Yorum yaptığım bu konuşmada da Sayın İl Başkanı da “istifasını aldık” diyerek işbirliğini İTİRAF etmektedir.  Perde önü ve arkası ekip çalışması ile, Bülent Kantarcı’ya itibar iadesini sağlamak yerine, Genel Merkezi de bir şey yapamaz hale getirmek amacı ısrarla sürdürülmektedir. Görülüyor ki, ilçe ve il yönetimi ve de onların arkasında kim(ler) varsa, kerhen adaylık teklif ettikleri Kantarcı’nın yanında değil, hakaret edenlerin yanında olmayı tercih etmeye devam ediyorlar.”