Yeşilsol Parti İl Başkanı Ali Topaloğlu, “Özgürlükçü, Eşitlikçi, Ekolojist Bir Anayasa Olmadan Yargı Reformu Olmaz!” dedi.

Topaloğlu, konuyla ilgili açıklamasında, şunları söyledi:  “On yedi yıldır iktidarda olan bir partinin ve ortaklarının oluşturduğu iktidar blokun, tek adama dayalı, otoriter, baskıcı bir rejimi inşa etmeye çalıştığı, adaletin her gün yeniden ihlal edildiği bir sürecin içinden geçiyoruz.

 

Özgürlüklerin her geçen gün daha da kısıtlandığı, yargının bağımsızlığını yitirdiğini, düşünce ve ifade özgürlüğü gibi en temel hakların bile gasp edildiği bir ülkede yaşıyoruz. Adaletin var edilebilmesi ve vicdanlarda kabul görebilmesi için öncelikli olan emek, doğa, bireysel hak ve özgürlüklerden yana, bunları koruma altına almış çoğulcu ve katılımcı bir anayasa hazırlanması gerekliliğidir.

 

Çoğulcu ve katılımcı bir siyaset zemini için mücadele ederken Yargı Reformu Strateji Metninin parlamentoyu bile devre dışı bırakarak tek adam rejimi tarafından hazırlanması hiçbir demokratik teamül ile örtüşmemektedir.

 

Toplumu her kesiminin hazırlanma sürecine katılımıyla geniş bir mutabakat ile hazırlanmış yeni bir anayasa olmadan yargıda demokratikleşmeyi sağlayacak bir reform mümkün değildir.

 

Özgürlükçü, ekolojik, tüm canlıların haklarını güvence altına alan, eşitlikçi bir anayasa tartışması önümüzdeki dönem mücadelemizin esasını oluşturacaktır. Demokratik bir anayasa için tüm toplumsal katmanlarla birlikte çalışıp, özgür bir ülke kuracağımıza inanıyoruz”