Halkın Sesi, CHP-AKP ve MHP Zonguldak Milletvekillerinden seçmene ilk mesajlarını aldı:

Polemik Değil İcraat İstiyoruz

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde(TBMM) yemin ederek resmen milletvekili olan CHP-AKP ve MHP Zonguldak Milletvekillerine seçmene ilk mesajlarını sorduk. Halkın Sesi’ne konuşan AKP’den Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır ve Faruk Çaturoğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş ile MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan yapmak istediklerini muhabirimiz Nermin Akkaya’ya anlattı. İşte milletvekillerimizin ilk mesajları… Seçmenin mesajı ise son derece net: “Polemik değil icraat bekliyoruz”

“Kavgasız gürültüsüz çalışmalıyız”

Şerafettin Turpcu(CHP): “Hükümeti kim kurarsa kursun, Türkiye’nin ve Zonguldak’ın öncelikli eğil inmesi gereken sorunları var.  Öncelikli icraatlarımızın başında hizmet, işsizlik, emekli, asgari ücret sorunu ile hiç geliri olmayan vatandaşlarının durumunun düzeltilmesi var. TTK sorunu ise bekletilmeye gelmemesi gereken bir sorun ve işçi açıkları biran önce giderilmeli. Beni Zonguldaklı bundan önce hangi aralıklar gördüyse bundan sonra da aynı aralıklarla görecek. Benim evim Zonguldak’ta. İşlerim gereği Çaycuma ve Ereğli’de de evim var.  Kavga gürültüyü bir tarafa bırakıp hizmet yolunda çalışmalıyız.”

“Milletvekili belediye başkanı değildir”

CHP Ünal Demirtaş: “Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Zonguldak’ta da işsizlik büyük sorun. Ama öncelikle HEMA’dan çıkarılıp işsiz kalan işçilerimizle ilgili çalışma yapmak istiyorum. Seçmenlerin bireysel sorunlarıyla ilgileneceğiz. Milletvekili belediye başkanı değildir. Milletvekillerin görevi parlamentoda yasama çalışmalarına katılmaktır. Geriye kalan zamanını seçmenine ayırıp seçim bölgelerinde çalışmaktır. Bana göre milletvekillerinin seçim bölgelerine bayramdan bayrama gelinmesi yanlış. Herkesin sorunlarını çözmek için meclise geldik.”

 “Bir gün Ankara’da bir gün Zonguldak’ta olacağım”

Hüseyin Özbakır(AKP): “ Zonguldak’la ilgili ilk icraatlarımız seçim döneminde de dile getirdiğim gibi teşvik ve yol sorunları olacak. Zonguldak’ta kalkınmayı gerçekleştireceğiz. Kimse endişe etmesin söylediklerimizin arkasında duracağız.  Dün Ankara’daydım bugün Zonguldak’ta… Ben evimi Ankara’ya taşımayacağım. Ailem Zonguldak’ta ve buradan ev aldık. Bundan sonra bir gün Ankara’da bir gün Zonguldak’ta olacağım. Bana herkes kolaylıkla ulaşabilir. İşlerimin yoğunluğu olmadığı sürece tüm sorunlara koşacağım. Kapım herkese sonuna kadar açık olacak.”

“Vatandaşın milletvekili özlemini gidereceğiz”

Faruk Çaturoğlu(AKP): “Zonguldak için yapılacak çok iş var. Ben çalışmalarıma vekil olmadan yerel yönetimlerdeki görevlerimde başladım.  Zonguldak ve bölge sorunlarını yakından biliyorum. TBMM’de birinci vazifemiz yasama olacak ve bu görevi en iyi şekilde yerine getirerek Zonguldak’ın kalkınması adına çalışmalarımızı yapacağız. Ben Zonguldak’tan hiç ayrılmadım ve ayrılmayacağım. Seçim biter bitmez 25 civarında köy gezisi yaptım.  İnşallah vatandaşın milletvekiline olan özlemini gidereceğiz. Seçmenimiz bize ulaşamayacakları için endişe etmesin. Evimi tamamen Ankara taşıyarak bölgemden kopmayacağım. Bütün Zonguldak’ın milletvekili olacağız.”

“5 milletvekili birleşmeliyiz”

Zeki ÇAKAN(MHP): “Seçim öncesi söylemiş olduklarım neyse seçim sonrasında da aynı tutarlılık ve inançla çalışacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Zonguldak’ın en önemli 3 sorunu, TTK’nın özelleştirilmemesi ve kapatılmaması… Zonguldak teşvik alan iller arasında hak ettiği yerde olmalı… Ve en önemlisi Filyos Projesi… Bunlar için ne gerekiyorsa yapacağım. İktidarda olursak icracısı, muhalefette olursak takipçisi olacağım… Benim ricam 5 milletvekili olarak Zonguldak menfaatleri için birleşelim. Birbirimiz arasında değil diğer iller arasında yaraşalım.”