Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Cinayetlerin ,şiddetin, işkencenin, tacizlerin son bulduğu ,insan onurunu zedeleyen her türlü haksızlığa karşı demokrasi ve adaletle mücadele edeceğimiz, huzurun egemen olduğu günlere erişme temennisiyle tüm kadınlarımızın “Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum." dedi.

Pulat'ın açıklaması şöyle:

"8 Mart 1857 de ağır çalışma koşullarını protesto etmek için direnişe geçen dokuma işçisi kadınların yaşamını yitirmesiyle başlayan sürecin ardından 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 8 Martı "Dünya Kadınlar Günü" olarak ilan etmiştir. Böylece, 8 Mart kadınların mücadele ve dayanışmasının kutlandığı gün olmuştur.

Türk kadınının Kurtuluş Mücadelesindeki yeri tartışılmazdır. Cumhuriyet ile birlikte hayatın her alanında Türk Kadını yerini almıştır. Dünden bugüne bazı haklar kazanıldıysa da halen şiddete maruz kalan kadınlarımız ne yazık ki vardır. 

Kadınlarımızın toplumdaki yeri ve görevleri itibariyle birey olarak kişiliğini kazanması, kendini ifade edebilmesi, toplumda hak ettiği yeri alması gereklidir. Kadınların ihmal edildiği toplumların varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi mümkün değildir.

Atatürk; kadınlarımızın medeni ,sosyal ve  siyasi hakları için çalışmış, Türk Medeni Kanunun kabulü ile toplumsal ve ekonomik hayatta kadın-erkek eşitliğini sağlamıştır.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk "Dünyada hiçbir milletin kadını, 'Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar hizmet gösterdim' diyemez."Sözü ile kadınlarımıza verdiği değeri göstermektedir.

Bu duygu ve düşüncelerimle; cinayetlerin ,şiddetin, işkencenin, tacizlerin son bulduğu ,insan onurunu zedeleyen her türlü haksızlığa karşı demokrasi ve adaletle mücadele edeceğimiz, huzurun egemen olduğu günlere erişme temennisiyle tüm kadınlarımızın “Dünya Emekçi Kadınlar Gününü” kutluyorum."