PULAT’TAN POLAT’A YANIT GELDİ:

“DEMAGOJİ YAPMIŞ”

 

Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat, AKP Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen'in eski şehir çöplüğündeki görüntüleri kastederek, ‘O pislik sizin pisliğiniz. CHP’nin yıllardır yönettiği belediyenin ve Zonguldak’ın pisliğidir’ ifadelerine sert tepki gösterdi.

 

Pulat, açıklamasında, “Polat Tükmen Zonguldak Milletvekili olarak görev yapıyor. Hiç kusura bakmasın ama ya Zonguldak’ı hiç bilmiyor, kentte neler olup bittiğinden haberi yok, ya da gerçekleri açıkça çarpıtarak kamuoyunu aldatıyor’’ ifadesine yer verdi.

 

İşte Murat Pulat’ın açıklaması şu şekilde;

 

"Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat’tan sert açıklama geldi.Kozlu sahilinde ,partimiz tarafından tespit edilen ve ülke gündemine getirdiği tıbbi atıklarla ilgili soruya, ‘O pislik sizin pisliğiniz. CHP’nin yıllardır yönettiği belediyenin ve Zonguldak’ın pisliğidir.

 

AKP Zonguldak Milletvekili Sayın Polat Türkmen bir televizyon programında, Kozlu sahilinde ,partimiz tarafından tespit edilen ve ülke gündemine getirdiği tıbbi atıklarla ilgili soruya, ‘O pislik sizin pisliğiniz. CHP’nin yıllardır yönettiği belediyenin ve Zonguldak’ın pisliğidir. Biz göreve geleli bir yıl oldu. Tüm projelerimizi çizmişiz, sırayla yapacağız. Cumhurbaşkanımız özellikle Zonguldak’a önem veriyor. Biz açıkladık orayı millet bahçesi yapacağımızı. Ama bir anda, 30 yılda yaptığınız pisliği gel bize temizle, diyorsunuz’ demiş.

 

Kişi olarak birilerini suçlayarak siyaset yapmak gibi bir tarzım yok ama Sayın Türkmen resmen demagoji yapmış. Gerçekleri çarpıtarak, suçlarını gizlemeye çalışmış. Kendisi Zonguldak Milletvekili olarak görev yapıyor. Hiç kusura bakmasın ama ya Zonguldak’ı hiç bilmiyor, kentte neler olup bittiğinden haberi yok, ya da gerçekleri açıkça çarpıtarak kamuoyunu aldatıyor.

 

Evet, doğrudur  Kozlu Sahili yıllardır Zonguldak Belediyesince çöp deposu alanı olarak kullanıldı. Çok uzun yıllardan bu yana parti ayrımı gözetmeden tüm belediye başkanları zamanında sahile katı atıklar döküldü. Ancak 2009 yılında, Sayın İsmail Eşref’in Belediye Başkanlığı sırasında Sofular Köyü Tombaklar mevkiinde,  İl Özel İdaresince, bir katık atık bertaraf ve düzenli depolama alanı oluşturuldu.  O tarihten bu yana sahile çöp dökülmüyor. 11 yıl önce biten bir olayı hâlâ sürüyormuş gibi göstermek dürüst siyasetle bağdaşmaz. Kaldı ki partimiz kimseyi suçlamadı, daha önce de gündeme getirdiği ve yetkilileri defalarca uyardığı bir çevre olayının takibini yaparak Sağlık Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığını göreve davet etti. Kentsel bir meseleyi çözmek için çaba harcayan partimizin ucuz siyaset diye bir derdi olsaydı, belediyenin partimizde olduğu zamanlarda konuyu gündeme getirmezdi.

 

Öte yandan, CHP’li Zonguldak Belediyesi, başta Lavuar Alanı olmak üzere birçok konuda AKP iktidarının Zonguldak halkına düşman politikalarına karşın önemli başarılara da imza attı. Zor ekonomik koşullara karşın dış kaynaklı kredi bularak bölgenin en modern atık su arıtma tesisini kısa sürede hizmete soktu. İleri biyolojik arıtma sistemine sahip bu tesis sayesinde denizlerimizin kirlenmesi de önledi. Muhalefet belediyelerinin hizmetlerini engellemek için bin türlü çaba içinde olan, onlara adeta düşman muamelesi yapan, halkına yardım yapmasına bile engel olan bir zihniyetin, bizim yerel yönetimlerimizi eleştirme hakkı yoktur.

 

Sayın Türkmen’in o programda söylediği neredeyse her söze itirazım var ama aynı konuyu dile getirirken sarf ettiği Sayın Cumhurbaşkanı’nın Zonguldak’a özel önem verdiği yönündeki cümlesi üzerine de özellikle bir şeyler söylemek isterim. 2002 yılında AKP iktidar olduğunda, Zonguldak’ın nüfusu 627 bin 407 idi. Bugün 595 bin 556’ya düştü. Özel önem verilen kentin ülke ortalaması kadar büyümesi sağlansaydı, bugün nüfusumuz 802.748 olacak, büyükşehir tartışmalarını bile aşmış olacaktık. 2002 yılında, TTK, 15 bin 678 yeraltı işçisi ile 2 milyon 244 bin ton üretim yaparken, 2019 yılı sonunda üretim 734 bine, işçi sayısı ise 7 bin 800’lere düştü. Karayollarımızın durumu ortada. Sözde büyük paralar ödenerek iyileştirilen demiryolundaki tren hızı,1970’lerdekiyle aynı. Sağlık alanında stent bulunamadığı için insanların başka yerlere nakledilirken hayatını kaybettiği karanlık bir tablo var. İşsizlik hat safhaya ulaşmış durumda. Eğitimde kendi içimizden çıkan illerden bile gerilere düştük. Sayın Cumhurbaşkanının Zonguldak’ta verdiği özel önem bir yıkım politikasından ibarettir.

 

Son 18 yılda Zonguldak’ta  özel önem verilen tek şey, termik santrallerdir. AKP ‘Siz kömür kentisiniz, elbette kömürlü santraller burada kurulacak’ diyerek, kenti sözcüğün tam anlamıyla termik santral cehennemine dönüştürdü. Kömür kenti Zonguldak’ta  AKP zamanında kurulan santrallerin hiçbirinde, bir kilogram Zonguldak kömürü yanmıyor. Tamamı ithal kömüre dayalı bu santraller bize yaşamı çekilmez hale getiriyor. Bunun sonucunu Koronavirüs salgını sırasında gördük. Zonguldak tablosu en kötü illerden biri oldu  ‘Ve Zonguldak’ olarak anılmaya başladı. Bu tabloya bakıp Zonguldaklılardan özür dilemesi gereken Sayın Türkmen’in, çıkıp bu kadar rahat cümleleri kurması kabul edilemez. Herkesi sorumlu konuşmaya ve görevini yapmaya davet ediyor, kamuoyunu bu konularda daha dikkatli olmaya çağırıyorum."

(Halkın Sesi)