Sağlık 

Bakan Dr. Fahrettin Koca, Vali Erdoğan Bektaş’la görüşmesinin ardından basın karşısına geçti. Bakan Koca, hastane inşaatı ve kentteki sağlık hizmetleri konusunda bilgi verdi.  

Sağlık Bakanı Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Hastanemizi ziyaret ettik, sorunları yerinde inceledik. Özellikle sağlıkta Ereğli 400 yataklı, Devrek 109 yataklı hastane yatırımları devam ediyor. Mayıs ayından bu yana şu anda yüzde 35 seviyede. 420 yataklı hastane üniversite kullanımlı olacağı ve son nokta olma noktasında Zonguldak’ta hizmet verilebilir.

Zonguldak’ta sağlık üssü bu yıl bitirilmesi planlanıyor. Çaycuma ve Beycuma’da Sağlık Merkezi bu yıl bitirilmesi bekleniyor. Bunun dışında ihale aşamasında olan hastaneler var. Alaplı’da ihale sürecine geldiğimiz 50 yataklı hastaneyi de en uygun zaman içerisinde ihalesini yapacağız. Zonguldak’ta 5 acil 20’ye çıkardık. Helikopter ve uçak ambulanslar, 82 milyon vatandaşımıza ayrıca hizmete devam ediyor. 5 olan ambulans sayısını Zonguldak’ta ilimize 10 ambulans vermeyi düşünüyoruz. Bu yılda 38’den 48’e çıkacak.” dedi.