İYİ Parti Zonguldak Kurucu İl Yöneticisi Oğuzhan Turan,

‘Sahaya çıktığımız zaman taşlar yerinden oynayacak’

İYİ Parti Zonguldak Kurucu İl Yöneticisi Oğuzhan Turan yaptığı basın açıklamasında Zonguldak’ta İYİ Parti hakkında yapılan kötü yorumları eleştirdi. Projelerle geldiklerini ve önemli görevler yaptıklarını dile getiren Turan’ın açıklamaları şu şekilde:

Kamuoyunda bilindiği gibi 1 Kasım seçimlerinden sonra başlayan mücadelemiz 16 Nisan kirli referandum öncesi Zonguldak’ta başkanlığını yaptığım Türk Milliyetçileri Hayır diyor Zonguldak platformu olarak partimizin kuruluşunda önemli görevler yaptık.

25 Mart 2017 Tarihinde Genel başkan yardımcımız sayın Prof. Dr. Ümit ÖZDAĞ hocamızı Şehrimize getirdik 1 günde Devrek, Çay değirmeni, Gökçebey, Çaycuma, Kilimli ve Merkez ilçelerimizde gerçekleştirdiğimiz esnaf ziyaretlerinde binlerce kişinin hocamıza olan ilgi ve alakasına şahit olduk. Yeni kurduğumuz İYİ Partimizin ilimizdeki temeli o gün atıldı. Akabinde konferans etkinliği düzenledik 700 kişilik salona 1200 kişinin nasıl sığdığına şahit olduk.

Ramazan ayında gerçekleştirdiğimiz 2. Etkinliğimizde şehrimizin 2 misafiri vardı Kayseri milletvekilimiz Prof. Dr. Yusuf HALAÇOĞLU ve Gaziantep Milletvekilimiz ve Genel Başkan yardımcımız Prof. Dr. Ümit ÖZDAĞ ve İYİ Partimizin kuruluş çalışmalarının başladığı ilk olarak Zonguldak’ta gerçekleştirdiğimiz basın toplantısı ile Tüm Türkiye ile paylaşıldı. Şahsım ve ekibimizdeki arkadaşlarım bu günden sonra Ankara’da düzenlenen birçok istişare toplantılarına katıldık ve Zonguldak’ımızın sorunlarını ve çözüm önerilerimizin içerisinde bulunduğu birçok konu hakkında raporlar sunduk.

3. Düzenlemiş olduğumuz etkinliğimiz partimizin kurulmasından sonra gerçekleşti. Bir gece görüşmeleri ile sonlandırılan madencimizin TTK’nin özleşmemesi için kendilerini ocaklarına kilitleme eylemine destek vermeleri için partimizin 5 milletvekilini Zonguldak’ımıza davet ettik lakin vekillerimiz yola çıkmadan eylem bitti.

Ama biz kararlıydık partimizi madencilerimizle kucaklaştırmaya 4 Aralık Dünya Madenciler gününde Kayseri milletvekilimiz Prof. Dr. Yusuf HALAÇOĞLU hocamız, Genel Başkan yardımcımız Ahmet Ersağun YÜCEL beyefendi, Genel İdare Kurulu üyelerimiz Eski Devlet Bakanı Aydın TÜMEN beyefendi,  İlay AKSOY hanım efendi ve Vedat YENERER beyefendi’den oluşan bir heyeti Zonguldak’a getirdik. Heyetimiz şuan yıkılması gündemde olan tarihi binada olan Maden Mühendisleri odasını, Türkiye Taşkömürü kurumunu ve Genel Maden İş Sendikasını ziyaretinden sonra madencilerimizle kucaklaşmak için istediği izin bakanlıktan geri döndü.  Maden müzesi ziyareti ve o günlerde kaybettiğimiz madenci şehidimizin ailesine yaptığımız ziyaret ile 3. Etkinliğimiz son buldu.

11 Mart tarihinde il kongremizi gerçekleştireceğiz kurucu il yönetimi olarak yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Hazırlıklarımız son sürat devam ediyor. Bizim partimiz için proje partisi diyorlar evet kesinlikle proje partisiyiz biz. Çünkü projelerle geliyoruz. Türkiye, Erdoğan tarafından 1913 şartlarına getirildi. Bu Türkiye'yi ayağa kaldırmak için projelerimizin olması lazım. Birinci dakikadan itibaren ne yapacağımızı bilerek geliyoruz.

Önümüzdeki günlerde il binamızın tadilatı bitecek ve İYİ Parti Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER Hanım Efendi ve başkanlık divanı üyelerimizi il binamızın açılışı için Zonguldak’a gelerek halkımızla o büyük buluşma gerçekleşecek.

Bazı yerel basın organlarımızda partimizin Zonguldak teşkilatlanması hakkında yazılan çizilen haberler ve köşe yazılarını takip ediyorum. Başta kurucu ilçe başkanımız Fatma Gülay Hanım Efendi hakkında bazı ifadeler yazılar yazıldı. Kendisi ilçe kongresinde bu konulara cevap vermiş ve basına partimizi küçük düşürmek ve zarar verme niyetli insanlar tarafından verilen bilgilerin doğruluk payı olmadığını net bir şekilde ifade etmiştir. Fatma Gülay hanımdan istediklerini çıkartamayan bu art niyetli insanlar bu seferde İYİ Parti Zonguldak belediye meclis üyesi Salih ALEMDAR ve Bazı ilçe başkanlarımız üzerinden partimiz içerisine nifak sokma gayreti içerisine girmişlerdir lakin buda tutmamıştır. İl başkanımızın Sayın Ragıp Bayraktarın geçtiğimiz günlerde düzenlemiş haftalık ilçe başkanları toplantısında ilçe başkanlarımız ve il yönetimi olarak tek vücut olduğumuz dosta düşmana ilan edilmiştir.

Artık herkes bilsin ki İYİ PARTİ Zonguldak’ta İYİ olmuştur partimizin ortaya koyduğu %50+1 değil %100’ü kucaklayan bir teşkilatlanma yapılanması oluşmuştur. Bu partinin ilk gününden beri her türlü tehditlere, zorluklara ve imkânsızlıklara rağmen partimizin kuruluşu için benle birlikte gecesini gündüzüne katan Ahmet Ersin ZAMAN VE Faruk DEMİRCİ arkadaşlarımla birlikte kurucu il yönetiminde olmaktan büyük mutluluk duyduğum İlimiz spor camiasının yakından tanıdığı 3 isim belediye meclis üyemiz Zonguldakspor’umuzun efsane kaptanı Hasan ŞENOL, ilimiz hakem camiasının renkli ismi Serkan AKAL ve yıllarca birçok genç futbolcu yetiştiren Metin NEZOR hocamız, Siyasi arenada ise yıllarını geçirmiş isimler ve genç siyasetçilerde partimiz içerisinde yerlerini almıştır.

Bu isimler de Zonguldak halkı tarafından yakından tanınan İl Disiplin Kurulu başkanımız Sayın AV. Necati YÖRÜKOĞLU, Demokratik sol partisinde il başkanlığı yapmış 2 tecrübeli isim Suat MISIRLIOĞLU ve meftun SAYILI, Milliyetçi camianın en eski isimlerinden İYİ Parti il disiplin kurulu üyelerimiz Şükür KÜÇÜKALİ, Metin ŞEREF, Cumhur CİNAL, Eğitim camiasının yakından tanıdığı eski Türkiye kamu-sen il başkanı ve belediye meclis üyemiz Salih ALEMDAR.

 İlimiz ticaret ve esnaflar dünyasında da tanınmış isimler partimizde yer bulmuşlardır. Ömer BAYRAK, Berk PAK, Ramazan DORUK, Ersin KISA, Şeref AKSOY ve Terziler odası başkanımız Murat Bahadır da il disiplin kurulundadır. İlimiz sağlık dünyasını doktorlarımız Ali ihsan YÜCESAN ve Yasin TEKİN hocalarımız partimizde temsil ediyorlar.

Kimse merak etmesin Zonguldak siyaseti İYİ Parti il teşkilatı sahaya çıktıktan sonra hızlanacak ve bir halk tabiri ile taşlar yerinden oynayacaktır.

Partimize saldırılar iftiralar kurulduğu günden itibaren artarak devam etmektedir. Bir eleştiride bu kurulan parti bir proje partisidir ifadesini gördüm evet Her şeyiyle proje partisi bu parti!… Ekonomi ile ilgili somut projeleri var.. Sağlıkla ilgili elle tutulur projeleri var.. Eğitimle ilgili heyecan verici projeleri var.. Adaletle ilgili çok etkileyici projeleri var.. Sanayi  ile ilgili projeleri var.. Tarımla ilgili muhteşem projeleri var..  Ülkemizde olduğu gibi şehrimizde de insanlarımız bu siyasetteki kavga ortamından fazlasıyla yoruldu bizler sorunların çözümü noktasında projelerimizi ortaya koyacağız.

Partimiz tüm Türkiye’ye olduğu gibi Zonguldak’ımıza da İYİ gelecek. Tüm Zonguldak Halkına Saygı ve sevgilerimi sunarım.