TTK'ya Zonguldak'tan alınacak 700 pano ve ayak üretim işçisi için başvuran 26 bin 123 kişi Site'deki Spor Salonuna sağmadı. 

İşsizler sabahın erken saatlerinde büyük bir umutla geldikleri Bahçelievler Mahallesi'nde büyük yoğunluk oluştururken CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Şenol Şanal da işçi adaylarını yalnız bırakmadı.

Hükümetin olayı seçim rantına çevirdiğini ve hoş bir durum olmadığına vurgu yapan Şanal;  "TTK ya alınacak işci adaylarının işe alımı için işçilerimizin yanındayız. Göründüğü gibi çok bir yoğunluk var. 26.000 işcinin üzerinde adayımız büyük bir heyecanla bugünü bekledi. Eskiden otobüs duraklarında otobüs beklerlerdi, şimdi ise işçilerimiz yağan yağmur altında ıslanmamak için duraklara akın ederek kura sonucunu bekliyor, iş bekliyor. Ülkenin geldiği durum ortada işçilerimiz artık iş için, aş için sokaklara inmiş emeğin başkenti olan Zonguldak, emeklinin başkenti olmuş durumdadır. Maalesef insanlarımızın gelir kapısı kapanmıştır. Bu soğuk havada işçi adaylarımızın perişan halini gördük. Ben şahsen siyasi rant şeklinde yapılan bu kura çekimini hoş karşılamıyorum. İşçi adaylarımıza şimdiden başarılar diliyor, hayırlısını temenni ediyorum" dedi.