CHP Zonguldak Belediye Meclis üyesi Şenol Şanal, yerel seçimlerde Zonguldak Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı. 

Parti binasında yaptığı açıklamada özgeçmişine de yer veren Şanal; çağdaş, katılımcı, şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla hizmet vereceğini kaydetti.

İşte Şanal’ın açıklamasında öne çıkan satırlar:

“31Mart 2019 da yapılacak mahalli idareler seçimlerinde doğup büyüdüğüm ve yaşadığım şehrimize hizmet edebilmek düşüncelerimle belediye başkanı aday adayı olarak hazırlamış olduğum dosyamı il başkanlığına teslim etmiş bulunmaktayım. 
Mühendislik ve yöneticilik vasıflarım, uzun yıllara dayanan ticari bilgi birikimim, Belediye Meclis Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerim süresince edindiğim bilgiler ve kazandığım belediyecilik tecrübelerime dayanarak doğduğum ve yaşadığım bu şehire Belediye Başkanı olarak hizmet etmek, sizlerle birlikte Zonguldak’ı geleceğe taşımak istiyorum. Zonguldak’ta yaşayan her bireye, her aileye, her eve, her sokağa, her caddeye, her mahalleye ve  her kuruluşa, ulaşmak. Doğru, dürüst ve adil bir şekilde hizmet götürmek istiyorum.  Birlik ve dayanışma içinde, el ele vererek sorunları çözmek, yaşanabilir bir Zonguldak oluşturmak istiyorum. Kaynak yaratan, Üreten, Çağdaş, Katılımcı, Şeffaf, Hesap verebilen İnsan odaklı bir Belediye yönetimi anlayışını vaat ediyorum.  Güçlü ve kararlı, girişimci ve yenilikçi, öncü ve önder, özgüveni tam olan bir belediye yönetimi oluşturmayı esas alıyorum. Bu ilkeleri bir yönetim yaklaşımı olarak belediyede hâkim kılmak istiyorum. Zonguldak’ı geleceğe taşıyacak hamleleri gerçekleştirecek, şehri cazibe merkezi haline getirecek, imaj ve prestijini artıracak bir belediyecilik anlayışını hayata geçirmek istiyorum.”

 
Hedeflerini ortaya koyabilecek, uygun vadelerde plan ve programlarını uygulayabilecek, başarıya ulaşmak için ortak aklı oluşturabilecek ve her şeyi halk için halkı ile birlikte yapabilecek bir belediye yönetimi anlayışını hayata geçirmek istiyorum.  
   
Sosyal projeleri sözde kalmayan, kültür ve sanat etkinliklerine özel önem veren, spor a ve eğitime destek sağlayabilen, halkı ile kucaklaşan ve daima halkın yanında olan bir belediye anlayışını hâkim kılmak istiyorum. 

       
Tüm bu istek ve hayallerimi gerçekleştirebilmek için partimin yetkili kurullarından, sizlerden ve hemşehrilerimden yetki istiyorum. 

               
Aldatan ve aldatılan biri olmayacağıma da sizlerin önünde söz veriyorum.   

   
3 yılı aşkın Belediye Başkan Yardımcılığım süresince makam odamın kapısını hiç kapatmadım. 

       
Kurum, “ Vatandaşın evidir, ne zaman isterse gelir, sıkıntısını anlatır ve mutlaka çözümü bulunmalıdır” anlayışı ile hizmet ettim. 

     
Görevimi, yasalar çerçevesinde, ahlak ve vicdana uygun bir şekilde, mensubu olduğum partimin siyaset ilkeleri ve prensipleri doğrultusunda etik değerleri de ön planda tutarak yapmaya çalıştım. Kamu yararı olmayan hiçbir karara katılmadım, destek vermedim. 
      
   
Kimseyi ayrıştırmadım ancak hastalara, yaşlılara, öğrencilere ve kadınlara pozitif ayrımcılık yapmaya da özen gösterdim.          

   
Vatandaşı saygı ve sevgi ile karşılayarak, herkesi kucaklayarak, Halka hizmetin Hakka hizmet olduğu bilincinden uzaklaşmadan görevimi yapmaya çalıştım.  

   
Sosyal Belediyeciliğin gereklerini yerine getirmeye gayret ederek, cebinde ekmek alacak parası bulunmayan gariban vatandaşımızın borcunu ödeyemediği için de suyunu kesmedim, kestirmedim. 

     
3 yılı aşkın bir süre Başkan yardımcısı olarak görev yaptığım bu kurumu iyi tanıyorum. Belediyenin imkân ve kabiliyetlerini biliyorum. Müdürlükler bünyesinde çalışan idari ve teknik kadro, memur ve işçi velhasıl tüm çalışanların yeteneklerini, bilgi ve tecrübelerini birlikte çalıştığımız süreler içerisinde yaşayarak gördüm, onları tanıdım.    

       
Görevde bulunduğum süreler içerisinde Zonguldak Belediyesinin 13 milyon lira olan toplam su gelirlerini 2 yılda suya tek bir kuruş dahi zam yapılmadan, hiçbir aboneyi kırmadan 26 milyon liraya yükselttik.  

       
Bu güne kadar varlığı bilinmeyen sokaklarda dağıtılan el ilanlarından yılda yaklaşık 1 milyon lira, i
şletilmesi imkânsız görülen reklam alanlarının 5 yıllık süre ile yeniden ihale edilmesiyle de 1,3 milyon lira gelir elde ettik.  

       
Karabük Demir Çelik Fabrikalarından çevre kirletme bedeli karşılığında Zonguldak Belediyesi garajında bulunmayan 400 bin lira değerinde iş makinası hibe yolu ile belediyeye kazandırdık. 

       
Bilgili ve yetenekli ekip arkadaşlarımla halkımıza hizmeti ön planda tutarak, şehrimizin huzur ve refahı için gayret sarf ederek, çok daha büyük projelere imza atacağımıza inanıyorum. 

       
        İnsan odaklı hizmetlerden herkesin eşit olarak yararlandığı, 
        İhtiyaç sahiplerine şefkatle yaklaşan,
        Yaşlılarına sahip çıkan, 
        Engelli insanlarımız için tüm engelleri ortadan kaldıran,
        Oluşturacağı sosyal donatı alanları ile çocuklarına hayaller kurduran,
        Etkinlikleri ile sosyal yaşamı renklendiren, 
        Kültür hizmetleri ve faaliyetleri ile yüz güldüren, 
        Hasta ve muhtaçlarına evde hizmet ve bakım götüren,
        Cenaze hizmetleri en üst seviyeye çıkartılmış, mezarlıkları bakımlı,
        Çevre ve sokak hayvanları için projeler geliştiren ve uygulayan, 
        Meslek edindirme kursları ile gençleri ve kadınlarına gelir kapısı aralayan,   
        Mahalle, Cadde ve Sokakları düzenli, kaldırımları ve sahilleri temiz, 
        İmar planlarını süratle uygulamaya koyan, çarpık ve sağlıksız yapılaşmayı önleyerek kentsel 
        Dönüşümü hayata geçiren,   
        Sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleri ile barışık,
        Üniversite, başta Türkiye Taş Kömürü Kurumu olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları ile 
        İşbirliği ve koordinasyon içinde çalışan, 
        Cesur ve doğru projeler ile ulusal ve uluslararası kuruluşlardan destekler ve hibeler alan, 
                Halkçı bir Belediye yönetimini sizlerle birlikte hayata geçireceğim. 

          Partimizin genel ilke ve politikaları doğrultusunda hizmet vereceğiz. İktidara giden yolun yerel yönetimlerden geçtiğinin bilinci içerisinde sosyal demokrat belediyecilik yönetim ve hizmet anlayışını hâkim kılacağız. 

            Sevgili yol arkadaşlarım, saygı değer Zonguldaklılar

            Bu gün burada Zonguldak Belediye Başkanlığına aday adaylığımı açıklayabiliyorsam bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. 

          Cumhuriyetimizin kurucusu, ulusumuzun varlık nedeni, kurucu genel başkanımız ve liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan savunmasında ve madenlerde kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.  
       
            Bu güne kadar şehrimize hizmet etmiş tüm Belediye başkanlarımızdan ebediyete intikal etmiş olanlara Allahtan rahmet, yaşayanlara da sağlıklı ömürler diliyorum.

            Aday adaylığım sürecinde desteklerini esirgemeyen, bana güç veren ve bu gün burada beni yalnız bırakmayarak katılımlarıyla onurlandıran tüm dostlarıma, yol arkadaşlarıma en içten duygularımla teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum."