Bir önceki Belediye Meclis Toplantısı’nda İmar Komisyonu Başkanlığı görevinden istifa eden Turan Demirtaş, Belediye Meclis Üyelerini ağır bir dil ile eleştirerek, “İmarın İ’sini bilmiyorlar.” Demişti. Yasaya aykırı olan maddelerin komisyondan geçtiğini, çoğunluğu CHP’li üyelerin oluşturduğu komisyondan çoğu kişinin bilinçsizce her imar planına onay verdiğinden yakınmıştı. Demirtaş’ın bu açıklamalarından sonra CHP İl Başkanı Ahmet Altun ise sessizliğini, sorularımız ile bozarak, Demirtaş’ın eleştirilerine kısa ve net açıklamalarda bulundu. 

“Geçtiğimiz gün, İmar Komisyonu Başkanı Turan Demirtaş görevinden istifa etti ve ardından Belediye Meclisi üyelerini ağır sözlerle eleştirdi. Demirtaş, İmar konusunda bilgisiz olan kişilerin İmar Komisyonu’nda bulunduğunu, yasaya aykırı maddelerin komisyondan geçtiğini belirtti. Siz bu eleştiriler hakkında ne düşünüyorsunuz?”
Sorumuza Ahmet Altun,
“Turan Demirtaş’ın böyle iddiaları varsa gider savcılığa müracaat eder, gerekçelerini, kanun maddelerini savcıya sunar, savcılıkta suçlular hakkında gerekeni yapar” şeklinde cevap verirken,

“Peki sizin bu açıklamalara tepkiniz ne olacak? İl başkanlığı seçiminde birlik ve beraberliği getireceğinizin vaadini vermiştiniz, şimdi parti içerisindeki bu tartışmalar basın, kamuoyu ve halk tarafından konuşuluyor. Bu durumu nasıl karşılıyorsunuz?” sorumuzu ise,

“Şahsi kanaatim şudur, ilk günden beri söylüyorum, tartışmaları kapalı kapılar ardında yapmamız ve kararları aldıktan sonra bu kararların dışarıda savunulması gerektiğidir. Ancak bende basından izliyorum, görüyorum, partimizdekiler genelde kapıların dışında konuşuyorlar, muhataplara şikayetlerde bulunuyorlar. Bu şikayetler tarafımızdan incelenir ve tüzüğümüze göre gereken yapılır.” Şeklinde yanıtladı.

(Eda Kavtelek)